Saltar al contenido

Wii U GamePad: ett bärbart spelsystem?

16 de agosto de 2021
wii u 585be29f3df78ce2c3062d37 936efeb52f79429c81091abe7185ff60

Nintendo Wii U är en hemspelkonsol och efterföljaren till Wii. Den tävlar med Microsoft Xbox One och Sony PlayStation 4. Wii U GamePad är standardkontrollen för spelkonsolen Wii U. Det ser ut som ett bärbart spelsystem, men det fungerar inte som en Nintendo 3DS eller Nintendo DS.

Wii U GamePad är en kontroller

Wii U är inte ett bärbart spelsystem, och till skillnad från Nintendo DS och Nintendo 3DS är handkontrollen inte avsedd att spelas utanför huset eller bort från Wii U -konsolen. Precis som Wii är Wii U -konsolen avsedd att spelas inomhus. Dess mest framträdande egenskap är den 6-tums pekskärm som är inbäddad i handkontrollen, vilket gör det enkelt att se varför det kan misstas som ett bärbart spelsystem. GamePad -kontrollen har kontroller som ser bekanta ut för alla som någonsin har använt en DS eller 3DS. Det är dock inte en fristående enhet. Du kan ta en Nintendo DS eller 3DS var som helst, så fungerar det. Om du separerar Wii U GamePad -kontrollen från Wii U -konsolen fungerar det inte.

Hur Wii U -kontrollen fungerar

Wii U -kontrollen strålar ut information trådlöst till och från Wii U -konsolen med hjälp av ett proprietärt överföringsprotokoll och programvara. Konsolen är en viktig del av Wii U -systemet. Utan det är regulatorn värdelös. Även om du kan välja att spela Wii U -spel på handkontrollens inbäddade skärm istället för på en tv, är kontrollen inte en separat spelkonsol. Som sagt, det har många coola funktioner. När Wii U GamePad är nära Wii U -konsolen kan den:

  • Ge andra skärmens funktionalitet.
  • Använd för att spela ett spel på GamePad utan TV -skärm.
  • Används som fjärrkontroll för TV.
  • Arbeta tillsammans med andra kompatibla Wii -kontroller.
  • Underlätta visuell chatt med kontrollerns framåtvända kamera.

Om Wii U -konsolen och GamePad

När du köper en Wii U ingår konsolen, en GamePad och nödvändiga kontakter i lådan. Om mer än en person ska spela måste du köpa en extra handkontroll, men det kommer inte att vara en GamePad eftersom Wii U inte stöder mer än en. Om du äger eller planerar att köpa många spel kan du behöva en extern enhet eftersom Wii U -konsolen inte har mycket lagringsutrymme. Wii U stöder externa enheter som är anslutna till en av fyra USB -portar på konsolen. Nintendo har en lista över kompatibla externa enheter. Wii U -konsolen är bakåtkompatibel med tidigare Wii -spel, och det finns gott om bra spel tillgängliga. Andra tillbehör du kanske vill lägga till inkluderar en mikrofon, headset och racerhjul.