Saltar al contenido

Xbox Series X Exklusiva spellista

29 de julio de 2021
XboxSeriesX Controller 7be93b2b140d4d7b9aa45df640ea39bb

Microsoft tar ett annat tillvägagångssätt med sin nästa generations maskinvara för videospel, eftersom många Xbox Series X- och Xbox Series S-spel kommer att kunna spelas någon annanstans. Xbox övergår till en bredare plattform över Xbox One, Xbox Series X / S, PC och mobil via Xbox Game Pass och molnspel. Ändå är ett antal nya och kommande titlar exklusiva för Microsofts exsystem, märkta som Xbox exklusiva spel som inte visas på Sony PlayStation 5 eller Nintendo Switch. Vissa av dessa titlar är exklusiva (tidsinställda) under en begränsad tid och noteras som sådana.

12 minuter (exklusiv tid)

I denna Groundhog Day-liknande thriller kommer du att vara i skorna hos en man som sitter fast i en tidsslinga. Det finns bara tolv minuter att utforska en liten lägenhet och ett mysterium att upptäcka som en våldsam främling tränger in. Detta Annapurna Interactive-spel har Hollywood-stjärnorna James McAvoy, Daisy Ridley och Willem Dafoe som röstartister.

As Dusk Falls (exklusiv tid)

Som Dusk Falls för Xbox Series X

Interaktivt drama När skymningen faller är en spretande men ändå intim berättelse som äger rum under tre decennier i Arizona. Gör val i berättelsen som skapar återverkningar för karaktärerna medan du observerar spelets unika handritade visuella stil.

The Ascent (exklusiv tidsinställd)

Uppstigningen för Xbox Series X

Spela ensam eller med upp till tre vänner i Uppstigningen, ett action-RPG som skildrar en cyberpunkvärld i totalt kaos och oordning. Företaget som slavade dig har kollapsat, och du kommer att kämpa för överlevnad när andra organisationer gör maktspel. Spelare kan utöka och förbättra sin kropp med cybernetik, och det finns gott om massor av att besegra fiender.

Avowed (exklusiv konsol)

Avowed för Xbox Series X

RPG-veteran Obsidian Entertainment skapar en fantastisk värld som heter Eora, som spelare bara kan uppleva på Xbox-konsoler. Inte mycket är känt om Avowed, förutom att det kommer att vara en första person RPG som liknar De äldre rullar. Det är långt ifrån släpp, så det finns tillräckligt med tid för att vässa ditt svärd tills dess.

Call of the Sea (exklusiv tid)

Call of the Sea för Xbox Series X

Call of the Sea är ett ljust och färgstarkt äventyr på 1930-talet. Du spelar som Nora, en kvinna som letar efter sin man, som försvann under en expedition. Förvänta dig massor av pussel i massor när du utforskar en ö i södra Stillahavsområdet ur ett första personers perspektiv.

CrossfireX (exklusiv konsol)

CrossfireX för Xbox Series X

Alan Wake and Control studio Remedy Entertainment skapade kampanjen för CrossfireX, en multiplayer-shooter av utvecklaren Smilegate. Historien om CrossfireX visar en skärmytsling mellan två stridande legosoldatgrupper: Global Risk och Black List. Detta är en Xbox-exklusiv uppdatering av originalet Korseld för PC. Bäst av allt är att multiplayer är gratis att spela.

Echo Generation (exklusiv tidsinställd)

Echo Generation för Xbox Series X

Som en Stephen King-roman eller en säsong av Stranger Things, Echo Generation är en periodbit som fokuserar på en grupp barn som möter det övernaturliga. Spelet äger rum sommaren 1993. Du kommer att undersöka en närliggande meteoritkrasch, vilket leder till ett överflöd av konstiga varelser och monster som växer fram och förorsakar förödelse. Du håller dem i schack genom turbaserad strid.

Everwild (exklusiv konsol)

Everwild för Xbox Series X

Den legendariska brittiska studion Rare skapar återigen en originalvärld, med deras senaste ansträngning att vara fantasispel Everwild. Sällsynt har inte avslöjat för mycket om titeln, men trailern visar magiska svängande mänskliga karaktärer som utforskar färgglada fantasilokaler samtidigt som de bygger symbiotiska relationer med vilda djur. Förmodligen kommer du att kunna klappa djuren.

Exo One (exklusiv konsol)

Exo One för Xbox Series X

Det surrealistiska sci-fi-spelet Exo One har spelare som kontrollerar en flygande sfär som färdas genom rymden och manipulerar gravitationen. Du kommer att utforska olika planeter och ta in det konstiga som följer med dem, samtidigt som du avslöjar en mystisk historia. Det finns inget blod och tarmar här. Fortfarande, Exo One passar alla som letar efter en atmosfärisk och sensorisk upplevelse.

ExoMecha (exklusiv tidsinställd)

ExoMecha för Xbox Series X

Som namnet antyder, ExoMecha är full av storskaliga mech-strider. Ett unikt intryck av Battle Royale-genren, detta gratisspelande multiplayer-spel äger rum på den fiktiva planeten Omecha, som ett antal arter kämpar för kontroll över. Bevittna ett vackert, naturligt landskap som utvecklas till en avancerad civilisation – allt medan gigantiska, stridande robotar håller på med det.

Fable (exklusiv konsol)

Fabel för Xbox Series X

Forza Horizon utvecklaren Playground Games tar tillbaka den konstiga världen av Fable i en helt ny nästa generations upplevelse. Microsoft har inte visat något spel av den fjärde Fabel spel, men en kort filmtrailer visar att nästa post fortfarande kommer att ha en blandning av fantastiska miljöer och humor utan färg.

The Falconeer (exklusiv tidsinställd)

Falconeer på Xbox Series X

Pågår i fantasivärlden i Great Ursee, Falconeer handlar om luftstrid. Detta öppna världsspel låter dig styra en stor fågel i hundstridstrid. Ta undvikande manövrer och dra av spännande akrobatiska knep för att bekämpa andra falconeers, tillsammans med gigantiska monster och drakar.

Forza Motorsport (exklusiv konsol)

Forza Motorsport för Xbox Series X

Det alltid pålitliga Forza Motorsport serien kommer att ha en ny post för Xbox Series X, där studio Turn 10 återvänder för att ge denna racingfranchise till en ny generation hårdvara. Som andra Forza Motorsport spel har gjort för de tidigare Xbox-konsolerna, kommer de mycket detaljerade bilarna och spåren i denna åttonde post att vara en utställning för Xbox Series Xs grafiska trovärdighet.

The Gunk (exklusiv tidsinställd)

The Gunk på Xbox Series X

Skaparna av SteamWorld-spel övergår från 2D till 3D i detta tredje person äventyrsspel. Gunk kan ha ett dumt namn, men spelets yttre rymdvärld är inget skämt, med en parasit som härjar denna främmande planet. Du springer, hoppar och dammsuger upp slem medan du går igenom den visuellt arresterande omgivningen.

Halo Infinite (exklusiv konsol)

Halo Infinite för Xbox Series X

Den sjätte huvudsatsen av den långvariga Halo first-person shooter-serien lovar att gå tillbaka till den första världens rötter Halo spel. Master Chief och en mänsklig pilot kastas på en Halo-ring, där de måste kämpa sig ut mot de förvisade med den vanliga Halo-arsenalen. Tyvärr för Xbox-fans, Halo Infinite släpps inte i tid för Xbox Series X, med mycket polering kvar att göra.

The Medium (exklusiv tidsinställd)

Medium för Xbox Series X

Skräckspelstudio Bloober Team skapar en högkonceptfält för den nya Xbox. Mediet har du kontroll, ja, ett medium som har tillgång till två olika världar. Växla mellan andevärlden och den «riktiga» världen medan du utforskar ett övergett hotell och avslöja historien bakom mordets vision.

Mediet annonserar ett dubbelt ljudspår från kompositören till Silent Hill, ger den här titeln lite extra skräck.

Scorn (exklusiv tidsinställd)

Förakt för Xbox Series X

Inspirerad av konstverket från HR Giger, mest känd för den visuella designen av Utomjording filmer, Förakt föreställer sig en hemsk och mardrömsk sci-fi-värld. Fylld med pussel och groteska setpieces, Förakt kommer verkligen att göra dig om den mörka atmosfären inte redan skrämmer dig.

Senuas saga: Hellblade II (exklusiv konsol)

Senuas Saga för Xbox Series X

Det populära actionspelet Hellblade: Senuas offer kombinerat hack och snedstrid med en skrämmande historia som involverar mental hälsa, med den personliga huvudpersonen i Senua som lider av en form av psykos.

Hellblade får en uppföljare som kommer att äga rum på Island. Senuas saga kommer att dra nytta av Xbox Series X: s funktioner och fortsätta den mörka, norrskinsinspirerade världsbyggnaden från det första spelet.

Stalker 2 (exklusiv tid)

Stalker 2 för Xbox Series X

Ska ske i en alternativ verklighet där en andra explosion inträffade i Tjernobyl STALKER spel kombinerar förstapersons shooter-action och psykologisk skräck.

STALKER har länge varit på gång – tidigare avbrutet har projektet återupplivats. Det kommer att dra full nytta av helt ny hårdvara för att göra en öde ödemark och krigförande mutanter.

State of Decay 3 (exklusiv konsol)

State of Decay 3 Xbox Series X

En zombieapokalyps är aldrig lätt att leva igenom, men det är den exakta förutsättningen för Tillstånd av förfall serier. Leta efter saker och arbeta tillsammans med dina vänner för att överleva, allt i syfte att bygga ett större samhälle. Trailern visar en scen i en kall, farlig skog, bebodd av varelser som en odöd hjort.

Tetris Effect: Connected (exklusiv tidsinställd)

Tetris-effekt: ansluten

PlayStation 4 och PC-användare har redan upplevt de underbara och terapeutiska drömlandskapen och det minnesvärda ursprungliga soundtracket från Tetris-effekt, som är en konstnärlig uppfattning om det klassiska fallblockspelet. Xbox-spelare får första dibs i en uppdaterad version av spelet, Tetris-effekt: ansluten, som har multiplayer och ett förbättrat enspelarläge. Anslut dina hörlurar och låt Tetris-spelet ta dig.

Warhammer 40000: Darktide (exklusiv tid)

Warhammer 40000: Darktide Xbox Series X

Uppföljning från Warhammer: Vermintide 2, Warhammer 40000: Darktide kommer att fortsätta samarbetet med fyra spelare som möter dig mot till synes oändliga vågor av monster. Men detta nya Warhammer spelet kommer att växla från en mörk fantasy-inställning till en futuristisk sci-fi-inställning. Gör dig redo att byta in ditt svärd och sköld mot ett plasmavär.