Saltar al contenido

Xbox Series X och Series S bakåtkompatibilitet: Är äldre spel kompatibla?

20 de junio de 2021
xbox series x and series s backwards compatibility are original xbox xbox 360 and xbox one games compatible 5086022 4f6379a48e5d4e7b9e8c9215ffbbd92e

Vad du ska veta

  • Välj Xbox-spelet från Xbox Series X eller S.s instrumentpanel eller sätt in skivan i Xbox Series X-konsolen.
  • De flesta Xbox-, Xbox 360- och Xbox One-spel är kompatibla med Xbox Series X eller S.

Den här artikeln förklarar hur du spelar Xbox 360, Xbox One och original Xbox-spel på Xbox Series X eller S.

Så här spelar du ett originalt Xbox-, Xbox 360- eller Xbox One-spel på Xbox Series X eller Xbox Series S

De allra flesta Xbox-spel är kompatibla med Xbox Series X och S. Att spela ett originalt Xbox-, Xbox 360- eller Xbox One-spel på din Xbox Series X eller Xbox Series S är nästan lika enkelt som att spela ett nytt spel på systemet. Så här gör du.

  1. Sätt i den äldre spelskivan. Detta steg kan hoppas över om du äger spelet digitalt.

  2. Välj spelet från instrumentpanelen Mina spel meny.

  3. Börja spela spelet.

Vad är bakåtkompatibilitet för Xbox Series X eller S?

Xbox Series X / S bakåtkompatibilitet hänvisar till den senaste spelkonsolens förmåga att spela äldre spel från Xbox-bakkatalogen. Detta inkluderar spel från Original Xbox, Xbox 360 och Xbox One. Om du undrar om Xbox Series X kommer att vara bakåtkompatibel har du tur med både Xbox Series X och Xbox Series S som erbjuder omfattande bakåtkompatibilitet mellan dem och tidigare konsoler. Tidigare implementerade Microsoft viss bakåtkompatibilitet med sina tidigare konsoler men den här gången är det den mest avancerade formen av bakåtkompatibilitet som vi har sett från företaget.

Kommer Xbox Series X / S att spela äldre Xbox-spel?

Med ett ord, ja! Xbox Series X och S spelar de allra flesta av dina äldre Xbox-spel. Det inkluderar spel från den ursprungliga Xbox, Xbox 360 och Xbox One, som omfattar fyra generationer av spel sedan den första konsolens lansering 2001. Tidigare erbjöd Xbox One viss bakåtkompatibilitet för äldre spel men Xbox Series X och S syftar till att förenkla processen ytterligare. För alla Xbox One-, Xbox 360- och original-Xbox-spel som du äger digitalt och har köpt tidigare är de tillgängliga på din Xbox Series X eller S när du loggar in på ditt Microsoft-konto. Alternativt, om du har en Xbox Series X, kan du också använda fysiska spelskivor genom att placera dem i konsolen som ett Xbox Series X- eller S-spel och «hävda» att spelet ska laddas ner digitalt. Xbox Series S kan inte spela fysiska spel på grund av att den inte har en skivenhet.

Är äldre Xbox-spel annorlunda på Xbox Series X eller S?

Microsoft har sagt att många spel kommer att förbättras för Xbox Series X och S. Även om inga detaljer har erbjudits om specifika spel som har förbättrats, vet vi att fördelarna i allmänhet kommer att vara kopplade till laddningstider och visuell kvalitet. Majoriteten av spelen kommer att ha mindre laddningstider tillsammans med snabbare bildhastigheter så att spelet ser mjukare ut. Många spel kommer också att ha HDR lagt till, vilket innebär att spelen ser visuellt mycket mer imponerande ut än tidigare. Dessa förbättringar kommer att märkas mest för Xbox Series X-ägare med Xbox Series S-ägare som ser mer blygsamma förbättringar. De kommer också alla att dra nytta av Snabb CV funktion som innebär att du kan släppa in och ut från flera olika spel utan att behöva vänta på att de ska laddas om på din konsol individuellt.

Vilka spel kommer att spelas på Xbox Series X eller S?

Microsoft syftar till att göra alla Xbox One-spel som inte kräver att Kinect spelar på Xbox Series X vid lanseringen, med antagandet att detta också kommer att gälla Xbox Series S. Kinect-baserade spel fungerar inte på systemet eftersom det inte finns något Kinect-enhet för Xbox Series X och S. För Xbox- och Xbox 360-spel finns över 600 redan tillgängliga med mer att lägga till under de kommande månaderna. Microsoft har släppt en bakåtkompatibel spellista för Xbox One som uppdateras regelbundet.

Inkluderar Xbox Game Pass bakåtkompatibla spel?

Ja. Microsoft vill gärna uppmuntra Xbox Game Pass-medlemskap och många bakåtkompatibla spel är tillgängliga via tjänsten för Xbox-, Xbox 360- och Xbox One-spel. Nästan alla spel på tjänsten ska fungera på både Xbox Series X och S.