Saltar al contenido

10 enkla tips för att komma igång i Pokémon

1 de agosto de 2021
GettyImages 590150534 59f4da7d03f4020010a142e8

Med succén för Pokémon Go upplever en helt ny fläktras serien för första gången. Jämfört med den förenklade mekaniken i Pokemon Go kan huvudserien med Pokemon -spel vara skrämmande. Men oavsett var du befinner dig, det finns en uppsjö av tips som gäller för varje huvudseriespel, oavsett vilket du väljer att börja med. Vi har samlat 10 tips för att hjälpa nya tränare att få ut det mesta av deras Pokémon -upplevelse. Vi rekommenderar att du först konsulterar dessa tips och försöker göra det bästa valet du kan innan du konsulterar en fullständig genomgång eller försöker något särskilt Pokemon -team. En av de mest lockande aspekterna av Pokémon är trots allt att du bygger din team, som kommer att vara lite annorlunda än någon annans.

1. Vad är en «Gen?»

Om du bara kommer in i Pokémon -serien har du förmodligen hört termen «gen» för att beskriva spelen. «Gen» är en förkortning för «generation» och hänvisar till den tidsperiod då ett specifikt spel släpptes. Här är en praktisk guide till de specifika generationerna av Pokémon -huvudtitlar:

1: a Gen: Pokémon röd, blå och gul (även grön i Japan)
Finns för: Game Boy, Nintendo 3DS eShop

2: a Gen: Pokemon Gold, Silver och Crystal
Finns för: Game Boy Color

3: e Gen: Pokemon Ruby, Sapphire och Emerald; Pokemon Fire Red and Leaf Green (nyinspelningar av Pokemon Red and Blue)
Finns för: Game Boy Advance

4: e Gen: Pokemon Pearl, Pokemon Diamond och Platinum; Pokemon Heart Gold and Soul Silver (nyinspelningar av Pokemon Gold och Silver)
Finns för: Nintendo DS

5: e generationen: Pokemon White, Pokemon Black, Pokemon White 2, Pokemon Black 2
Finns för: Nintendo DS

6: e Gen: Pokémon X och Y; Pokemon Omega Ruby and Alpha Sapphire (nyinspelningar av Pokemon Ruby and Sapphire)
Finns för: Nintendo 3DS

7: e generationen: Pokemon Sun and Moon
Tillgänglig för: Nintendo 3DS Varje generation gav nya funktioner, nya Pokémon och lade till nya sätt för Pokemon att slåss och för dig att utveckla din relation med dem. Vilken är bäst att börja med? Vi diskuterar det i nästa tips, vilket är mycket viktigt om du precis har börjat.

2. Vilket Pokemon -spel ska jag börja med?

Spelomslag av Pokemon Yellow för gameboy med Pikachu

Kärnspelet i Pokémon förblir detsamma i varje huvudseriepost: Du fångar och tränar monster att använda för att slåss mot andra tränare med målet att bli mästare i Pokemon -ligan. De skiljer sig dock mycket åt i inställningar, vilka Pokémon som är tillgängliga, sidouppdrag och funktioner. Detta är en helt subjektiv fråga, och det finns egentligen inget fel svar. Svårigheten med Pokemon -serien är inriktad så att de kan avnjutas av fans i alla åldrar, så de flesta som ger serien ett försök kommer inte att befinna sig i en position där de inte vet vad de ska göra. Nyare Pokemon -spel har funktioner som gör utjämning av Pokémon och andra åtgärder mer praktiska, men det finns mycket att säga om att börja med grunderna. Därför rekommenderar vi att du börjar med Pokemon Red, Blue eller Yellow. Även om de kan verka lite föråldrade är första generationens Pokemon -spel en bra introduktion till serien och saknar några av de mer komplicerade mekanismerna som nu har blivit standard för serien. Kärnspelupplevelsen i Pokémon -huvudserien är närvarande, och första generationens spel är ett bra syratest för om du vill fortsätta med resten av serien eller inte. Dessutom, nu när de har släppts på 3DS eShop, kan du byta Pokémon från första generationens titlar till de senaste sjätte genstitlarna, vilket betyder att du för första gången, så länge du har rätt utrustning, kan spela alla Pokemon -spel förutom andra generationen och byt sedan in alla dessa Pokémon till det senaste spelet.

3. Du behöver inte hålla fast vid din startpokemon

Fånga en Zapdos i Pokemon Red

I början av varje Pokémon -spel kommer en professor (i Pokémon) att ge dig chansen att välja din allra första Pokémon från tre val. För de flesta människor hamnar den här Pokémon som spets i sitt lag, på gott och ont. Du är dock inte fast med din förrätt alls. Faktum är att så fort du fångar en Pokémon kan du slänga din förrätt i din Pokemon Storage och aldrig få ut dem igen. De flesta Pokémon som finns att fånga i början av varje spel är inte i närheten av din startpokemon i råstatistik och tillväxtpotential. Men så snart du hittar en Pokémon du gillar är du fri att flytta din förrätt till sidlinjen. Om du letar efter en extra utmaning kan det också vara ett roligt alternativ.

4. Träna din Pokémon jämnt

Mudkip kämpar mot Zigzagoon i Pokemon Emerald för Game Boy Advance

Även om nyare Pokémon -spel distribuerar dina erfarenhetspoäng som du fått genom att vinna strider till hela ditt lag, gör äldre poster att du gör det på det svåra sättet. En dålig vana som många tränare har befunnit sig engagerade i är att överutjämna en Pokémon på bekostnad av resten av deras lag. Pokémon är inte en svår serie, och det kan tvinga tränare att släppa sin vakt och bara behålla en Pokémon (vanligtvis deras starter) i sitt högsta läge så att samma Pokémon skickas in för att slåss i varje strid. Pokémon har dock var och en en «typ» som spelar in i ett «sten, papper, sax» -scenario under striden. Om din huvudsakliga Pokémon är en vattentyp, och det är den enda du har utjämnat, när du går in i ett gym av elektrisk typ kanske resten av din Pokémon inte orkar kompensera för din huvudsakliga Pokemons typbrist. För att undvika allt detta, se bara till att du ger var och en av dina Pokémon en tur att kämpa en strid när du kan. Behåll en rotation och byt den efter varje strid. Sedan har du ett väl avrundat lag som du kommer att känna dig mer knuten till. Det i sin tur kommer att öka din njutning av spelet.

5. Håll dina Poke-Friends helade

Rolig Pokemon Videospel Meme

Rolig Pokemon Videospel Meme.
Det är viktigt att hålla din Pokémon i toppform, så att du alltid är förberedd för strid. Oavsett hur stark du tror att dina Pokémon är, finns det alltid störningar där en fullständig hälsobar kan betyda skillnaden mellan att överleva en attack eller att förlora en strid. Pokemon är en RPG (rollspel), så även om varje attack kommer att göra ungefär samma skada för det mesta, bestäms den faktiska skadan slumpmässigt mellan ett lägre och högre skada. Dessutom finns det typ-svagheter och kritiska träffar som orsakar dubbelt så mycket skada att oroa sig för. Din Pokemons lycka är också en del av seriens funktioner. Om du låter din Pokémon svimma ofta minskar deras lycka och vänlighet med dig, vilket kan påverka deras statistik eller till och med deras möjlighet att utvecklas. Håll dem bara läkta genom att besöka ett PokeCenter när du kommer in i en stad. Det är för din Pokémon hälsa.

6. Fånga dem när du går

Bästa Pokemon -spel

Förutom att bli Pokémon -mästare finns det ett underliggande mål i varje spel att fylla din Pokedex genom att fånga en av varje tillgänglig Pokémon. Detta mål blir högre ju nyare spelet är, med 1: a generationens spel som bara har 150 Pokémon som behövs för att slutföra sina Pokedex, och den senaste 6: e generationen med enorma 719 Pokémon du måste hitta för att verkligen fånga dem alla. Det enklaste sättet att åstadkomma detta är bara att fånga varje vild Pokémon du möter, om det är en art du inte redan har fångat. Om du gör detta, när du slår Elite Four och blir Pokemon League Champ, borde det inte finnas för mycket tillgängligt i ditt nuvarande spel för att fånga. Om du väntar tills efter att du blivit Pokemon Champ för att gå tillbaka genom hela spelet för att aktivt fånga Pokémon kommer du att befinna dig i en frustrerande situation eftersom du i princip måste gå igenom hela spelet igen.

7. Håll utkik efter Shinys (eller hur man fångar sällsynta Pokémon)

Pokemon-XY-Battle.jpg

Från och med Gen 2 hade vilda Pokémon en mycket liten chans att dyka upp i strid med ett annat färgschema och en speciell blank animation. Dessa Pokémon är extremt sällsynta, och en av till och med de vanligaste Pokémon i glänsande form kan ge dig en otrolig hävstång när det gäller handel för en Pokémon du vill ha (även om du förmodligen bara ska behålla den.) Det är vanligtvis bra att behålla minst en svagare Pokémon i ditt lag, bara om du stöter på en av dessa skönheter. Du vet att du har hittat en blank på grund av deras färgmönster och animationen som spelas när striden startar. Släng stopp för att fånga några glänsande Pokémon du stöter på eftersom chansen att de dyker upp är så sällsynt att det kanske inte händer igen i åratal.

8. Du behöver inte fånga dem alla om du inte vill

Twitch spelar Pokemon

Medan de fångar alla tillgängliga Pokémon om det är ett stort mål för många spelare, nöjer vissa sig antingen med en mindre mängd som består av deras favoritart, eller så föredrar de att bara samla de starkaste Pokémon i de starkaste arterna genom att odla de perfekta exemplaren. Hur du spelar spelet är upp till dig. Pokemon -spel har inte tidsbegränsningar, och de har inte fasta mål. Varje händelse i historien kommer att vänta så länge du tar för att komma till den och när du faktiskt har slutfört historien och sidouppdrag är du fri att vandra runt i världen efter behag. Sätt dina egna mål! Du kan jaga efter blanka Pokémon, försöka slå spelet med bara en Pokémon eller ett team av de svagaste Pokémon. Möjligheterna är obegränsade!

9. Trade ‘Em Up

Pokemon Ball, Pokemon -ikon, Switch -ikon i iOS Pokemon Go -appen

Varje Pokemon -spel kommer med en ganska stor tidsinvestering. De flesta spelare kommer att spendera minst 20 till 40 timmar på varje titel, och vissa människor har över 1000 timmar på sina Pokémon -räddningar. I varje spel hittar du en favorit Pokémon, har en pålitlig starter och spenderar massor av tid med att kämpa med dem. Till skillnad från de flesta RPG -spel kan dina Pokevriends följa med på ditt nästa äventyr! När du äntligen har sugit upp allt som en Pokémon -titel har att göra, har du möjlighet att byta dem till ett nytt spel och ha ett nytt äventyr med dem! När du når den första staden i varje spel kommer handelssystemet för det spelet att vara tillgängligt. Även om det kan vara en besvärlig process med vissa titlar, kan du ta med din Pokémon hela vägen från de ursprungliga tredje generationens titlar på Game Boy Advance till de senaste sjätte generationens titlar. Det hjälper dig också att fylla på din Pokedex!

10. Lek med vänner

Pokemon Let's Go Pikachu / Eevee lokal flerspelare med 2 spelare.

Även om Pokemon Go har en enorm följd, saknar spelet något som Pokémon -serien har haft sedan starten på den ursprungliga Game Boy: Du kan faktiskt spela med dina vänner. Även om varje generation Pokémon -titlar har möjlighet att länkas så att du kan handla eller slåss mot Pokémon med en vän, har den senaste generationen titlar lagt till internet i mixen, så om du och dina vänner har en sjätte generationens titel, du behöver inte ens vara i samma rum som dem för att handla.