Saltar al contenido

Vad äter Axolotls i Minecraft?

14 de octubre de 2022
what do axolotls eat in minecraft 5217874 cc74de28ff5f46ec8f21498aa59f7660

Axolotls är amfibiska varelser som kräver lite hänsyn för Minecraft-fans. Här är en titt på allt du behöver veta om dem.

Axolotls lades till Minecraft i dess Minecraft Caves & Cliffs-uppdatering.

Vad är Axolotls syfte i Minecraft?

Axolotls kan leka i vilken underjordisk vattenkälla som helst i Minecraft, förutsatt att spelaren uppfyller några varningar. Dessa inkluderar behovet av att den underjordiska vattenkällan är i totalt mörker och under havsytan (y63).

De är i allmänhet likgiltiga för spelaren men kan hjälpa dem när de slåss mot andra undervattens- och fientliga varelser. Om en spelare besegrar en mobb som en axolotl attackerar, får de regenereringsstatuseffekten och tar bort Mining Fatigue från dem om den för närvarande existerar. Spelare låser också upp en prestation genom att slå sig ihop med en axolotl. Prestationen kallas Vänskapens helande kraft!.

När spelare vill fiska eller resa under vattnet en lång sträcka är det en bra idé att rekrytera axolotler för att skydda dem i en kamp. Den kan besegra allt annat under vattnet än en delfin eller sköldpadda.

Vad äter Axolotls i Minecraft?

Axolotls äter tropiska fiskar, som vanligtvis finns i havets biomer. För att mata en axolotl måste spelarna använda en hink med tropiska fiskar snarare än enskilda fiskar.

Istället för att använda ett fiskespö måste spelarna göra en hink och sedan klicka på vattenblocket som innehåller tropiska fiskar för att fånga ett gäng.

Tropiska fiskar kan vara knepiga att fånga, så det är också möjligt att köpa en hink av dem från Wandering Trader för en Emerald.

Hur får man en Axolotl i Minecraft?

För att få en måste du hitta den i en underjordisk vattenresurs. Därifrån placerar du den i en hink eller fäster den på en ledning. Det är också möjligt att föda upp dem och få fler axolotler.

För att föda upp en, när du har två vuxna axolotler tillsammans, mata dem båda tropiska fiskarna tills röda hjärtan visas ovanför dem. Att göra detta resulterar i en baby axolotl som har en av sina föräldrars färger. Det tar cirka 20 minuter i spelet att nå mognad. Du kan påskynda processen genom att använda mer tropiska fiskar.

Kan Axolotls tämjas i Minecraft?

Spelare kan inte tämja axolotler i konventionell mening. De är dock inte fientliga mot spelaren. Du kan plocka upp dem, lägga dem i en hink och återställa dem i en damm eller sjö. Det är också möjligt att fästa en ledning till en axolotl, men varelsen kommer att dö efter fem minuter av att vara uppe i vattnet. Det enda sättet att undvika detta är om det regnar eller åskväder.

Vilken är den sällsynta Axolotl-färgen i Minecraft?

Minecraft axolotls finns i fem olika färger. Dessa inkluderar Lucy (rosa), Wild (brun), guld, cyan och blå. Den blå är den mest sällsynta typen och har 0,083 % chans att leka naturligt eller vid häckning.

Räkna inte med att se en blå när som helst snart. Det är osannolikt.

FAQ

 • Vad släpper axolotler i Minecraft?

  När axolotler dör i Minecraft, tappar de vanligtvis erfarenhetskulor.

 • Vad dödar axolotler i Minecraft?

  Axolotls i Minecraft måste vara i vatten minst två kvarter djupt inom 16 kvarter från en vattenväg för att överleva. Att vara utan vatten i mer än fem minuter kommer att döda dem. Axolotler kan också dödas när de är utan vatten och passagerare i en båt. De dör inte på land under regn eller åskväder.

 • Angriper axolotler andra mobbar?

  Axolotls kommer att attackera sjöburna hot, inklusive en drunknad. De kommer dock inte att attackera delfiner eller sköldpaddor.

 • Varför attackerar inte axolotler människor?

  Medan axolotler ibland biter sina ägare, är det inte av aggression. Axolotls är matmotiverade och kan missta händer för mat. Annars är axolotler känsliga och mer benägna att skadas av människor än att attackera människor.