Saltar al contenido

Vilka tillbehör behövs för att spela Wii -spel?

15 de septiembre de 2021
GettyImages 80494785 589568cc3df78caebc61c260

Nintendo Wii -konsolen kommer med allt du behöver för att spela de flesta Wii -spel, nämligen Wii Remote och Wii Nunchuk. Det finns dock några spel som kräver tillägget MotionPlus eller andra Wii-tillbehör som Wii Balance Board. Informationen i denna artikel gäller alla Nintendo Wii -modeller. Du kan också spela Wii -spel på Nintendo Wii U.

Wii Remote, Nunchuk och Wii Classic Controller

Wii-fjärrkontrollen, som har en inbyggd rörelsedetektor, är standardkontrollen för Wii. Wii Nunchuk är styrspaken som ansluts till fjärrkontrollen via en sladd. Nunchuk används inte för alla spel, men Wii -fjärrkontrollen är alltid nödvändig. Wii Classic Controller är en tillval som tillbehör som liknar en traditionell gamepad och kan användas som en sekundär controller. Wii -konsoler gjorda före 2011 kan spela Nintendo GameCube -skivor. För att spela GameCube -titlar måste du använda en GameCube -kontroller eller en Wii Classic -kontroller.

Hur man spelar Wii -spel med flera spelare

Många spel tillåter upp till fyra personer att spela samtidigt, så det är en bra idé att ha minst en extra fjärrkontroll och Nunchuk. Vissa spel tillåter extra spelare att använda en Nintendo GameCube -kontroller eller Wii Classic Controller, men den första spelaren måste alltid använda Wii -fjärrkontrollen. Andra spel kräver flera rörelsekontroller. Till exempel behöver du två fjärrkontroller för Wii tennis. Förutom de officiella Nintendo-kontrollerna finns det också tredjepartskontroller för Wii. Det finns också olika Wii Remote -laddare tillgängliga.

Wii MotionPlus och Balance Board

Vissa spel kräver mer än bara en Wii -fjärrkontroll och Nunchuk. De vanligaste Wii -tillbehören är Wii MotionPlus och Wii Balance Board. MotionPlus fästs på botten av Wii -fjärrkontrollen och förbättrar rörelsekontrollkänsligheten. Det används främst i action-äventyrsspel för Wii-liknande Legend of Zelda: Skyward Sword. Balansbrädan spårar spelarens fotrörelser och används främst för Wii -träningsspel som Wii Fit Plus. Du bör se en etikett på framsidan av spelboxen som anger vilken kringutrustning du behöver spela. Till exempel har Wii -spel som kräver MotionPlus en bild av MotionPlus med en cirkel runt som säger «Kräver Wii MotionPlus.» Vissa spel, som Wii Sports och Wii Sports Plus, kom förpackad med Wii Balance Board. Andra spel säger bara att de är kompatibla med en kringutrustning. Till exempel, Punch-Out! indikerar att det är «Kompatibelt med Wii Balance Board». Det betyder att du kan spela med bara Wii -fjärrkontrollen och Nunchuk, men med hjälp av Balance Board kan du göra extra saker i spelet. Kolla in recensioner av sådana spel för att mäta hur viktiga dessa kompatibla tillbehör är innan du investerar dina pengar. MotionPlus-spel kan spelas med antingen MotionPlus-tillägget anslutet till en Wii-fjärrkontroll eller med det MotionPlus-kompatibla Wii Remote Plus.

Valfria Wii -kontroller: Wii Wheel, Wii Zapper och mer

Vissa tillbehör, som Wii Wheel och Wii Zapper, är alltid valfria. Wii -hjulet är ett hjulskal som omsluter Wii -fjärrkontrollen. De flesta racingspel kommer att ha ett meddelande på framsidan som anger att de är kompatibla med Wii -hjulet. Hjul är aldrig nödvändiga för att spela ett spel, och de lägger inte till mycket extra funktionalitet, men de ger dig en känsla av att du faktiskt kör. Wii Zapper är en pistolutrustning som rymmer Wii-fjärrkontrollen och används i förstapersonsskjutspel som Call of Duty: World at War och Resident Evil: The Darkside Chronicles. Precis som Wii -hjulet krävs aldrig Wii Zapper, men det kan göra att spelet känns mer realistiskt. Det finns också tillägg för Wii-sportspel. Till exempel Penguin Uniteds Active Motion Bundle för Wii Sports Resort levereras med tillbehör för att göra din fjärrkontroll till en golfklubb eller en pingis-paddel.

Spelspecifika Wii-kontroller

Vissa spel har sina egna specialkontroller. Sådana titlar inkluderar Rockband, Gitarrhjälte, och Dans Dansrevolution. Dessa spel är vanligtvis buntade med sina kontroller, men inte alltid.