Saltar al contenido

10 saker att veta innan du spelar Miles Morales: Spider-Man på PS4

11 de julio de 2021
125ee2ad77267728.53260471 MilesMorales Swing PS5 Legal 4793e6c3876b4727a8c6c7dc1f2e8264

Utvecklaren Insomniac Games kommer att fortsätta Spider-Man-berättelsen med Marvels Spider-Man: Miles Morales. Efter att ha vunnit sina spindelförmågor under 2018-spelet får Miles Morales sin egen historia i den här nya titeln för PS4 och PS5. Det finns nya karaktärer och nya koncept i det nya spelet; här är tio viktiga fakta att veta innan du startar spelet.

Gängkriget mellan Roxxon och tunnelbanan

Miles kommer att befinna sig mitt i en våldsam konflikt i Harlem, samtidigt som hon stöder sin mors politiska kampanj för kommunfullmäktige. Marvel-anhängare kanske känner igen Roxxon Energy Corporation som en av de viktigaste fraktionerna, som tidigare har uppträtt i serier, tv och filmer. De är i krig med Underground, en högteknologisk kriminell armé. Ingen av sidorna är särskilt bra, men Miles måste ta reda på hur man kan lösa denna kamp utan betydande dödsfall.

Tinkerer leder tunnelbanan

The Tinkerer från Marvel's Spider-Man: Miles Morales

Leading the Underground är den något bekanta karaktären hos Tinkerer. Denna iteration är dock helt annorlunda än vad Spider-Man-fans är vana vid. Vanligtvis avbildas Tinkerer som en medelålders eller äldre man som är anställd av en annan Spider-Man-skurk för att skapa prylar och vapen i sin kamp mot web-slinger. Den här gången är Tinkerer en ung kvinna, en maskerad figur med sin egen vendetta och kämpar själv ut på fältet. Spelare måste se hur denna nya Tinkerer utvecklas genom historien.

Miles Morales har en giftstrejk och osynlighet

Miles Morales släpper ut en Venom Strike

Miles Morales har mycket av samma webb-fotografering, svängande och stickande förmågor som Peter Parker berömt har. Miles har dock några unika knep i ärmarna från serietidningen. I Miles Morales-spelet kommer spelare också att kunna släppa loss en giftgift – dessutom har Miles ett element av smyg med osynlighetskrafter. Insomniac har tagit emot Spider-Man har alltid varit starkt fokuserat på kombinationer och skicklighetsträd, så förvänta dig att dessa två förmågor utvecklas när du går igenom spelet.

Rhino and Prowler Feature in the Game

Miles Morales möter noshörningen

Tinkerer är inte den enda skurken Miles Morales kommer att möta. Rhino presenterades i 2018-spelet, och han är tillbaka och farligare än någonsin i denna uppföljning. Beväpnad med en massiv rustning är Rhino en nästan ostoppbar kraft. Men Peter Parker kommer att vara där för att ge Miles en assist. Dessutom kommer Prowler också att möta Miles. Karaktären är en häftklammer i Miles berättelse, och tidigare iterationer av Prowler, inklusive i Into the Spider-Verse, har visat sig vara Aaron Davis, Miles farbror. Om det fortfarande är fallet i den här versionen har ännu inte fastställts.

Skaffa nya dräkter – inklusive en med Spider-Cat

Miles Morales i en ny kostym

Spider-Man-spelet 2018 innehöll ett antal olika kostymer och dräkter för Peter Parker, med nästan alla från olika källor. Dessa dräkter representerade olika serier, serier och TV-serier och filmer, vilket gav spelarna en känsla av nostalgi. Miles Morales kan ha en kortare historia att dra från, men var säker på att han också får sina egna roliga kostymer. En kostym är till exempel baserad på hans huvdräkt från Into the Spider-Verse-filmen. En annan inkluderar en ryggsäck som innehåller din kompis Spider-Cat, som som du kan räkna med, är en bodega-katt klädd som Spider-Man — katten hjälper dig till och med i stridsfinishers.

Ta över fiendebaser

Miles Morales i strid

Det ursprungliga spelet 2018 fick Peter Parker att svänga runt New York City och ta ut fiendens fästen under kriminell kontroll. I Miles Morales måste spelarna göra samma sak med spelets egna fraktioner. Den här gången kommer du att kämpa i Underground Hideouts och Roxxon Labs, förmodligen för att sakta ner obehagliga handlingar som båda dessa grupper kan göra. Förbered dig på att bekämpa vågor av till synes non-stop fiender.

Hitta samlarobjekt i hela Harlem

Miles Morales i Harlem

En av glädjen i Spider-Man-spelet 2018 var att hitta alla Peter Parkers gamla ryggsäckar spridda över New York City. När Peter öppnade en, kom han ihåg vilken artefakt eller föremål som helst där inne – detta var ett sätt att spelet skulle bygga Peter Parkers historia och hänvisa till tidigare bitar av Spider-Man-fiktion. Miles Morales kommer också att ha sina egna samlarföremål – hans spel kommer att ha vykort och tidskapslar som du kan hitta i den öppna världen. Var noga med att kontrollera alla vinklar och krokar.

Miles Morales utnyttjar PS5

Miles Morales avmaskade

Marvels Spider-Man: Miles Morales lanserar samma dag som Sonys nya PlayStation 5, så den här titeln kommer att visa att konsolens hästkrafter. Med systemets SSD kommer laddningstiderna att bli betydligt snabbare än på PlayStation 4, och att svänga genom New York City borde också vara snabbare tack vare spelet laddas snabbare. PS5-versionen av Miles Morales kommer också att dra nytta av ett antal grafiska effekter, mest märkbart strålspårning. Med realistiska och dynamiska ljuseffekter kommer Spider-Man inte att se bättre ut än han kommer på PlayStation 5. Miles Morales kommer också att använda sig av DualSense-kontrollen, med subtil haptisk återkoppling, den adaptiva utlösaren som ger upplevelsen att svänga runt .

Att köpa spelet på PS4 ger dig också PS5-versionen

Miles Morales släpper ut en giftstrejk

Många konsumenter kanske inte är beredda att köpa PlayStation 5 på dag ett av en eller annan anledning. Men PS4-ägare som inte är redo att uppgradera behöver inte oroa sig – att köpa Marvels Spider-Man: Miles Morales på PS4 ger dig också en gratis uppgradering till PS5 utan extra kostnad. Även om PS4-versionen inte har samma grafiska och ljuduppdateringar som PS5-versionen, kan du vara säker på att du fortfarande kan spela samma kärnspel på din egen konsol. Bäst av allt, när du är redo att hoppa från PS4 till PS5 kommer dina sparade framsteg att fortsätta.

Kommer Peter Parker att visas?

Miles Morales och Peter Parker svänger iväg tillsammans

I både serietidningen och Into the Spider-Verse tog Miles Morales upp Spider-Man-manteln efter Peter Parkers död. Så har Spider-Man-fans något att oroa sig för PlayStation-versionen av Peter Parker? Lyckligtvis lever Peter och har det bra. Berättelsen kommer att ha Peter Parker utomlands med MJ för att täcka en berättelse för Daily Bugle, så Miles måste hålla koll på staden medan de är borta. Naturligtvis kommer Peter att hoppa in då och då, eftersom vi vet att han kommer att hjälpa Miles i kampen mot noshörningen. Men som titeln antyder handlar den här historien om Miles Morales – det är hans tur i rampljuset.