Saltar al contenido

15 fantastiska saker du kan göra med Apple TV

18 de julio de 2021
apple tv 4k 5c7fcca946e0fb00011bf3f9

Du kanske tror att du vet vad du kan göra med Apple TV, men om din idé om fördelarna med Apple TV mestadels är att streama video och ljud, och kanske lite spel, så säljer du enheten kort. Apple TV är full av fantastiska, dolda funktioner. Här är 15 av de bästa sakerna du förmodligen inte visste att du kan göra med Apple TV. Tipsen i den här artikeln äpple till fjärde generationen Apple TV och Apple TV 4K, som kör tvOS 11 och 12.

Hitta gratis streamingalternativ

När du letar efter något att titta på ska du inte söka i appar. Om du använder Apple TV: s universella röstsökning, kontrollerar den varje app du har installerat för att informera dig om dina alternativ. Det kan till och med hitta ett gratis sätt att titta på TV-programmet eller filmen som du inte visste om. Håll ned knappen för att hitta innehåll på detta sätt Siri knappen på fjärrkontrollen och säg «Visa mig [the name of the thing you’re looking for]. «Välj ditt objekt i resultaten som dyker upp längst ned på skärmen. På sökresultatsskärmen letar du efter Tillgänglig på under beskrivningen för dina alternativ. Klick Öppna i för att starta videon i din föredragna app.

Missa inte svårt att höra dialog

Ett foto av en kvinna som håller hennes hand mot örat för att höra bättre

Med Apple TV behöver du aldrig missa mumlad eller på annat sätt svårhörlig dialog. Om du saknar vad en karaktär säger till en annan, håll ner Siri på Siri Remote och säg «vad sa han / hon?» Videon hoppar tillbaka några sekunder, slår tillfälligt på textning och ökar volymen.

Snabbspola framåt eller gå tillbaka precis med Siri

En man håller Apple TV-fjärrkontrollen upp till en TV

Vill du hoppa över i en film eller TV-serie exakt 102 sekunder eller gå tillbaka 8 minuter? Du kan göra det med Siri och Apple TV. Håll bara ned Siri -knappen på Siri-fjärrkontrollen och berätta för Apple TV vad du vill: «gå tillbaka två minuter» eller «hoppa över 90 sekunder.»

Åtkomst till undertexter och ljudinställningar

Med Apple TV-ljudinställningsalternativen kan du ändra ljudutgången

Mycket av innehållet på Apple TV har valfria undertexter. För att komma åt dem, börja titta på valfri video och svepa ner på Siri Remote. Välj undertexter och svep sedan över till det språk du vill ha. Klicka på fjärrkontrollen för att aktivera undertexter på det språket. Undertexter är inte de enda alternativen du kan komma åt på detta sätt. Om du väljer Audiokan du styra det talade språket för videon du tittar på. Du kan också komma åt ljudinställningar som att utjämna volymen för att minska höga ljud och välja de högtalare som ljudet skickas till, inklusive HomePods.

Styr din HDTV med Apple TV Remote

Inställningar som låter Apple TV styra en HDTV

Glöm att behöva flera fjärrkontroller för att styra olika delar av TV: n. Om du har en Apple TV kan du använda Siri-fjärrkontrollen för att driva delar av din TV. Med rätt inställningar aktiverade kan Siri Remote slå på din TV, mottagare och Apple TV samtidigt, samt styra volymen på din TV (eller Sonos-systemet, med några små begränsningar). För att göra detta, gå till inställningar > Allmän > Fjärrkontroller och enheter. Byt först mellan Kontrollera TV-apparater och mottagare menyn till . Klicka sedan Volymkontroll och välj det alternativ du föredrar. Välja Bil om du inte är säker.

Visa din iPhone, iPad eller Mac på din TV

En iPhone-skärm visas på en HDTV med AirPlay Mirroring

Med Apple TV kan du projicera din iPhone, iPad eller Mac till din HDTV. Den här funktionen är utmärkt för att visa foton på en stor skärm, spela upp videor från din enhet eller ge en presentation. För att göra detta använder du AirPlay Mirroring, en funktion inbyggd i iOS, macOS och tvOS.

Använd mörkt läge på natten

Apple TV-startskärm med mörkt läge

Apple TV: s gränssnitt är fullt av stora, ljusa, tilltalande färger och bilder. Men det är inte nödvändigtvis bäst om du tittar i mörkret. I så fall kanske du föredrar ett mer dämpat utseende. Du kan få det med Apple TV: s mörka läge. Aktivera detta och designen på hemskärmen blir mörkare och mer lämplig för visning i svagt ljus. Klicka på för att aktivera Apple TV Dark Mode inställningar > Utseende > Mörk. Välja Automatisk att Apple TV byter till mörkt läge på natten.

Använd Apple TV för att styra ditt smarta hem

En väggmonterad surfplatta som används för att styra ett smart hem

För att automatisera ditt hus med internetanslutna smarta hemapparater som termostater, lampor och kameror behöver du ett smarthemmnav. Navet hjälper enheter att kommunicera med varandra och låter dig styra dem över internet. För smarta hemapparater som använder Apples Homekit-standard behöver du inte en separat enhet – din Apple TV kan spela den här rollen för dig. För att aktivera din Apple TV: s smarta hemfunktioner, gå till inställningar > Konton > iCloud och växla Mitt hem till Ansluten.

Koppla ihop Bluetooth-hörlurar, spelkontroller och tangentbord

Ett foto av AirPods trådlösa öronsnäckor tas ut ur deras fodral

Apple TV stöder alla typer av Bluetooth-tillbehör, inklusive tangentbord, trådlösa hörlurar och spelkontroller. Om du har ett Bluetooth-tillbehör kan du ansluta det till din Apple TV. Sätt tillbehöret i parningsläge och gå sedan till inställningar > Fjärrkontroller och enheter > Blåtand och välj tillbehöret du vill para ihop. Om enheten behöver en stift för att para ihop, ange den.

Använd iPhone, iPad eller Apple Watch som fjärrkontroll

Hur man styr Apple TV med en iPhone

Om du tappar Siri-fjärrkontrollen eller bara inte föredrar den kan du använda din iPhone, iPad eller till och med din Apple Watch som fjärrkontroll. För iPad och Apple Watch behöver du Apples gratis Remote-app (för Watch måste Remote installeras på den iPhone som klockan är ihopkopplad med). Om du har en iPhone som kör iOS 11 och senare är Apple TV-kontrollerna inbyggda i Control Center.

Använd vilken fjärrkontroll som helst, inte bara Siri-fjärrkontrollen

Tre Logitech Harmony universella fjärrkontroller

Fjärrkontroller från Logitech Harmony.

Om din Apple TV är en del av ett hemmabiosystem har du förmodligen en universell fjärrkontroll som styr alla dina komponenter. Du kan använda den för att styra Apple TV istället för att förlita sig på Siri Remote eller appen. Du måste hjälpa Apple TV att «lära sig» alternativen, funktionerna och knapparna på din universella fjärrkontroll.

Starta skärmsläckare med fjärrkontrollen

Ett foto av Apple TV i skärmsläckarläge

Apple TV: s underbara, hypnotiska skärmsläckare dyker upp efter några minuter av TV: n som är inaktiv, men du kan tvinga dem att starta omedelbart med Siri-fjärrkontrollen. För att göra detta, gå till startskärmen för Apple TV och flytta till skärmens övre vänstra hörn. Tryck sedan på Meny på fjärrkontrollen. Genom att trycka på menyknappen på startskärmen flyttas du automatiskt till det övre vänstra hörnet.

Gör Apple TV till ett affärsverktyg med konferensrumsvisning

Ett foto av Apple TV som visar alternativ för konferensrumsläge

Apple TV är ett utmärkt tillskott till kontor. Eftersom AirPlay låter dig projicera en dator eller enhet på TV: n gör Apple TV det enkelt att hålla presentationer på den stora skärmen. När du sätter Apple TV i visningsläge för konferensrum är TV: n tillgänglig för alla att ansluta till och använda. I det läget visar TV: n en skärmsläckare och instruktioner för hur du ansluter. För att aktivera detta, gå till inställningar > AirPlay > Konferensrumsvisning och växla Konferensrumsvisning till .

Starta om med fjärrkontrollen

Närbild av Apple TV-fjärrkontroll

Precis som en iPhone eller dator måste du starta om Apple TV ibland för att lösa problem. Ett alternativ i appen Inställningar gör detta, men du kan spara en massa klick genom att starta om med Siri Remote. För att göra det, håll ned Hem och Meny på fjärrkontrollen samtidigt tills lampan på framsidan av Apple TV börjar blinka. Släpp sedan knapparna och Apple TV startar om.

Håll flera Apple TV-apparater synkroniserade

Apple TV en hemskärmsinställning

Om du äger mer än en Apple TV vill du förmodligen att de ska ha samma uppsättning appar och alternativ. Du behöver dock inte ordna eller synkronisera dem manuellt. Med funktionen One Home Screen behöver du inte oroa dig för det. Aktivera det här alternativet och alla Apple TV-apparater som använder samma iCloud-konto synkroniseras automatiskt för de appar de har installerat, hur apparna är ordnade, mappar och mer. För att aktivera en startskärm, gå till inställningar > Konton > iCloud och växla En startskärm till .