Saltar al contenido

Hur man använder Google Chromecast på Android och iOS

1 de marzo de 2023
using google chromecast on android ios 4158599 49832bbecb5d4f76afd7fe2cb1698dad

Vad du ska veta

 • Anslut Chromecast till TV:n HDMI-port och anslut dess USB-strömkabel till en port på TV:n eller ett eluttag.
 • Ladda ner Google Home-appen för iOS eller Android (slå på TV:n). Välj i appen Enheterfölj sedan installationsanvisningarna för Chromecast.
 • Gå till en Chromecast-aktiverad app, som Netflix, välj innehållet och tryck på Kasta knapp.

Den här artikeln förklarar hur du skickar innehåll från din Android- eller iOS-enhet till din TV med en Google Chromecast-strömningsenhet ansluten till HDMI-porten på din TV.

Konfigurera Google Chromecast på din iPad, iPhone eller Android

Det är enkelt att konfigurera din Chromecast-enhet, även om det tar flera steg.

 1. Anslut Chromecast-dongeln till HDMI-porten på TV:n och anslut USB-strömkabeln antingen till en kompatibel port på TV:n eller till ett eluttag.

 2. Gå till Google Play Butik eller Apple App Store på din mobila enhet och skaffa Google Home-appen. De flesta Android-enheter har Chromecast förinstallerad.

 3. Slå på TV:n. I Google HomeVälj Enheter som finns i det övre högra hörnet. Appen fortsätter för att ta dig igenom de relevanta stegen för att konfigurera Chromecast.

 4. Mot slutet av installationsprocessen kommer det att finnas en kod på appen och på TV:n. De bör matcha och om de gör det, välj Ja.

 5. På nästa skärm, välj ett namn för din Chromecast. Det finns också möjlighet att justera integritets- och gästalternativ i detta skede.

 6. Anslut Chromecast till internetnätverket. Få ett lösenord från din mobila enhet eller skriv in manuellt.

 7. Om du är nybörjare på Chromecast väljer du handledning och Google Home visar dig hur casting fungerar.

Så här castar du innehåll till Chromecast med din iPad, iPhone eller Android

Chromecast

Slå på din mobila enhet och TV och se till att den senare är växlad till rätt ingång.

 1. Öppna Google Home-appen, gå till den media- eller ljudströmningsleverantör du vill använda, alltså Netflix, och välj det innehåll du vill se eller lyssna på. Tryck på kasta knappen för att spela.

 2. Om du har olika castingenheter, se till att du har valt rätt castingenhet att visa ditt innehåll på. När du trycker på cast-knappen, om du har olika cast-enheter, kommer Chromecast att lista enheterna så att du kan välja rätta en.

 3. När innehållet har castats till din TV, använd din mobila enhet som en fjärrkontroll för volym, start av video eller ljud och mer. För att sluta titta på innehållet, tryck på kastknappen igen och välj koppla ifrån.

Spegla din iPad eller iPhone till TV:n via Chromecast

Man speglar iPad mini till TV för att visa hemfilmer.

På ytan går det inte att spegla en iPad eller iPhone direkt till TV:n. Det är dock möjligt att använda AirPlay-spegling från en mobil enhet till en PC och sedan använda Googles Chrome-skrivbord för att spegla till TV:n med en app från tredje part.​

 1. Anslut den mobila enheten, Chromecast och PC till samma Wi-Fi-nätverk.

 2. Installera en AirPlay-mottagare-app, till exempel LonelyScreen eller Reflector 3, på datorn.

 3. Lansera Google Chrome och från MenyKlicka på Kasta.

 4. Klicka på pil bredvid Kasta till. Klick Cast skrivbordet och välj namnet på din Chromecast.

 5. För att spegla den mobila enheten, kör AirPlay-mottagare du har laddat ner.

 6. På iPad eller iPhone sveper du uppåt från knappen för att visa Kontrollcenter och tryck AirPlay-spegling.

 7. Tryck på AirPlay-mottagare för att börja spegla skärmen.

Skärmen på iPad eller iPhone ska nu speglas mot PC, Chromecast och TV:n. Det blir dock en kort tidsfördröjning när du utför en åtgärd på din mobila enhet innan den visas på datorn och igen på TV:n. Detta kommer att orsaka problem när du tittar på en video eller lyssnar på ljud.

FAQ

 • Hur återställer jag min Chromecast?

  Om du vill återställa din Chromecast ansluter du den till en tv och en strömkälla och håller sedan ned knappen sidoknapp tills LED-lampan lyser vitt och TV-skärmen blir tom. För en fabriksåterställning, öppna Google Home app och välj din Chromecast > inställningar > Fabriksåterställning enhet.

 • Hur ansluter jag min Chromecast till Wi-Fi?

  För att ansluta din Chromecast till Wi-Fi, anslut den till din TV och slå på TV:n och öppna sedan Google Home app och välj + ikon uppe till vänster> Konfigurera enhet > Ny enhet > Hem. Se till att den fyrsiffriga koden på TV:n stämmer överens med det som finns på din telefon och följ sedan instruktionerna på skärmen för att ställa in Wi-Fi-anslutningen.