Saltar al contenido

Hur man lyssnar på Chromecast med hörlurar

28 de marzo de 2023
GettyImages 490536504 7277112d6ca84f2aabaf9567b97d8c25

Vad du ska veta

 • På Chromecast: inställningar > Fjärrkontroller och tillbehör > Para fjärrkontroll eller tillbehör.
 • Chromecast med Google TV har en Bluetooth-radio och kan kopplas direkt, men äldre modeller behöver antingen extra hårdvara eller för att använda en app.
 • Nyare TV-apparater kan ha inbyggda alternativ för trådlösa hörlurar.

I den här artikeln ska vi titta på att lägga till hörlursfunktioner till en Chromecast. Nuvarande modeller är lätta att ansluta till, men du kan behöva investera i en app eller en sändare för äldre modeller.

Kan jag lyssna på Chromecast via hörlurar?

Om du har den senaste Chromecast, som först släpptes 2020 med en dedikerad fjärrkontroll, så skiljer det sig inte mycket att konfigurera dina hörlurar från att para ihop dem med din telefon.

 1. Slå på din Chromecast och gå till din profil i det övre högra hörnet. Välja inställningar > Fjärrkontroller och tillbehör > Para fjärrkontroll eller tillbehör.

 2. Ställ in dina Bluetooth-hörlurar på «parningsläge». Du kanske vill stänga av alla Bluetooth-enheter som du inte vill ansluta till din Chromecast.

 3. Chromecast kommer automatiskt att söka efter aktiva Bluetooth-enheter, som du kan välja från en lista till höger på skärmen. Den kopplas ihop automatiskt.

  Du kan använda samma meny för att få din Chromecast att «glömma» Bluetooth-hörlurar och högtalare. Om dina hörlurar vägrar att paras, ta bort dem från listan och försök igen.

Hur man använder hörlurar med en äldre Chromecast

Om din Chromecast inte har stöd för Bluetooth måste du antingen installera en app på din telefon eller lägga till lite extra hårdvara till din TV. Båda är ganska snabba processer, och vi har placerat dessa steg i ordning efter användarvänlighet och kostnad.

 1. Om du äger en nyare TV, kontrollera användarmanualen för att se om Bluetooth är inbyggt. Om så är fallet kan du helt enkelt koppla ihop hörlurar till din TV direkt, genom att följa stegen i manualen.

 2. Leta efter alternativ i apparna du använder för att spegla till en Chromecast. Vissa kommer att ha oberoende ljudalternativ i menyn Inställningar. Andra kan paras ihop med en speglingsapp, till exempel LocalCast, som låter dig strömma ljudet oberoende. Kontrollera specifikationerna för appen och hur den streamar ljud innan du köper eller prenumererar. Vissa appar vi hittade med den här funktionen begränsade den antingen till vissa telefonplattformar eller garanterade inte resultat.

 3. Kontrollera din TV efter en «ljudutgång» (även kallad RCA-uttag) eller ett hörlursuttag. Om du använder ett hemmabiosystem kan du behöva kontrollera dessa portar där.

 4. Anslut en Bluetooth-sändare till din ljudport. Du kan behöva välja ditt ljud med fjärrkontrollen, beroende på din TV:s design.

  Om du ansluter en Bluetooth-sändare kan du lyssna privat på allt du tittar på, inte bara din Chromecast. Om du använder ett antal olika streamingenheter, videospelskonsoler och andra tillbehör på din TV, kanske du vill överväga detta som ditt första alternativ.

Du kan också ansluta en uppsättning trådbundna hörlurar direkt till din TV. Detta kan vara lämpligt för små TV-apparater där du sitter nära, men det rekommenderas inte för långa avstånd eftersom du potentiellt kommer att sträcka en lång tråd över ett område med hög trafik i ditt hus, vilket skapar en snubbelrisk.

FAQ

 • Hur gör jag min Chromecast privat?

  Om du vill hindra andra från att använda din Chromecast, gå till konto > Enheter i Google Home-appen och inaktivera gästläget för din Chromecast.

 • Hur ansluter jag min Chromecast till en Bluetooth-högtalare?

  Stegen är desamma för att ansluta alla Bluetooth-enheter till din Chromecast. Gå till inställningar > Fjärrkontroller och tillbehör > Para fjärrkontroll eller tillbehörsätt dina Bluetooth-högtalare i ihopparningsläge och välj sedan din enhet.