Saltar al contenido

5 bästa sätten att optimera din Tinder-profil

29 de junio de 2021
image tinder06 5a475955482c520036ca41da 5c0ea58646e0fb00015cb041

Människor använder sociala dejtingsappar som Tinder för att ge sitt dejtingsliv en boost eller hitta den speciella någon, men det finns mycket mer att lyckas på Tinder än att bara ladda ner appen. Här är allt du behöver veta för att se till att ditt nästa potentiella kärleksintresse sveper direkt på din Tinder-profil istället för till vänster.

Vad är Tinder?

Tinder är en populär dejtingsapp för smartphones som lanserades 2012 på iOS- och Android-enheter. Den populära svepmekanikern, där du väljer vem du tycker är attraktiv genom att svepa åt höger eller vänster på enhetens skärm, skiljer den från många liknande rivaliserande appar. Det fortsätter att vara en av de mest populära dejtingsapparna hittills. En webbversion finns också att använda i en traditionell webbläsare på en dator. Även om det inte har släppts någon officiell Tinder-app för Windows-enheter, ansluter 6tin, en tredjepartsapp, till samma användardatabas och är en solid lösning för ägare av Microsoft-smartphones.

Hur fungerar Tinder?

Tinder-appen visar profilbilden för andra Tinder-användare, som du kan dra åt höger för att uttrycka ditt intresse eller svepa åt vänster om du inte vill ha något att göra med dem. Först efter att två användare har svept rätt på varandras profilbilder kan de kommunicera via direktmeddelanden i appen. Du kan inte chatta med någon på Tinder om ömsesidigt intresse inte har uttryckts. Det här extra skyddslaget är en anledning till att Tinder är populär jämfört med andra dejtingsappar, eftersom användare bara hör från dem de har uttryckt intresse för.

Hur ansluter Tinder till Facebook?

Efter att ha installerat appen på din smartphone eller surfplatta ansluter Tinder till ditt Facebook-konto för att skapa en användarprofil. Denna Facebook-anslutning möjliggör en snabbare installation och ett enkelt sätt att återställa dina Tinder-inställningar om du byter enheter i framtiden. Med Facebook ansluten kan du importera foton från det sociala nätverket till Tinder för att använda på din profil. Du kan också se om du har gemensamma Facebook-vänner med andra Tinder-användare. Detta kan skapa en större känsla av förtroende mellan användare och ger dig en chans att fråga en vän om någon innan du träffar dem personligen.

Vilken typ av människor använder Tinder?

Tinder-användare varierar i ålder från genomsnittlig enskild universitetsstudent till personer i 80-talet (eller äldre). Vissa kan vara ensamstående affärskvinnor i 20-talet, medan andra kan identifiera sig som en medelålders gay man. Appen för social dejting används av vuxna (18+) i alla åldrar, kön och sexuella läggningar och finns också på över 40 olika språk och på de flesta större marknader runt om i världen.

Gör ditt första foto till dig

Det fotot med dina tre bästa vänner som tagits vid förra årets julfest kan vara ett bra foto av dig och dina kompisar, men det kan sabotera din Tinder-upplevelse om du använder den som din primära profilbild. Tinder-användare bestämmer om de gillar någon inom några sekunder efter att de har tittat på deras primära foto. Om det inte är klart vem profilen tillhör kan de svepa åt vänster (det är ett nej) och flytta till nästa person. Du ska vara den enda personen i ditt primära foto. Om du vill visa upp dina vänner och familj, lägg till de bilderna i ditt galleri så att intresserade kan bläddra igenom efter att du har fått deras uppmärksamhet med din fantastiska huvudbild. Det är bäst att utesluta bilder av din super heta bästa vän. Tinder handlar om att jämföra människor med varandra, och du vill inte att någon ska se din profil och tänka på någon annan. Tinder tillåter också användare att lägga till korta videor i sina profiler. Du kan ha upp till nio klipp på 15 sekunder, så utnyttja den här funktionen för att visa upp din personlighet. Kom bara ihåg att hålla den G-klassad.

Gör det inte: Försök att vara rolig eller smart genom att använda ett foto av en hund, en uppstoppad leksak eller solnedgång. Dessa typer av foton gör att din profil ser ut som ett skräppost / falskt konto.

Do: Anslut Tinder till ditt Instagram-konto. Detta visar flera av dina Instagram-foton på din Tinder-profil. Det är ett utmärkt sätt att visa fler aspekter av din personlighet.

Dubbelkolla dina könsinställningar

Förvirrad person i ett lock som ser iPhone

En av anledningarna till att Tinder är ett populärt dejtingsverktyg är att det möjliggör en anpassningsbar upplevelse. Vilket kön som helst kan söka efter vilket kön som helst. Ett vanligt problem är att många användare inte är medvetna om kön och sökalternativ och att de spelar i fel ballpark. En anledning till detta problem är att ett Tinder-kontos kön baseras på det anslutna Facebook-kontot. Vissa människor håller antingen detta tvetydiga eller fyller inte i sin profil helt. Ett kön behövs för att Tinder ska fungera korrekt, så se till att din Facebook-profil är komplett. För att anpassa vem du söker efter i Tinder, öppna sökinställningarna från appen och välj kön. Kontrollerar manlig rutan i inställningarna betyder att du söker efter män. Kontroll kvinna kommer att göra app-sökning efter kvinnor. Om du är bisexuell, ändra inställningen för att bläddra bland användare av varje kön. Även efter byte av alternativ kan du fortfarande kommunicera med de du tidigare har matchat.

Gör det inte: Var hemlighetsfull på Tinder. De flesta kommer att dra åt vänster åt dig till förmån för någon som kommer med vem de är och vad de vill ha.

Do: Ta dig tid att slutföra dina Facebook- och Tinder-profilinställningar.

Håll din profil en lycklig plats

Person som skrek till på telefonen

Även om det kan vara frestande att släppa ut dina frustrationer i din profil («Varför kan jag inte matcha någon? Vad är det för fel med den här appen?»), Så får du dig att se arg och otillgänglig ut. Din Tinder-profil ska vara där du presenterar för ditt bästa själv. Tänk på det som en inledande mening i en introduktion. Ingen gillar personen som dyker in i rant den andra gången de träffar någon. Några perfekta saker att nämna på din Tinder-profil är dina hobbyer och ditt jobb, vilken typ av mat du gillar och vilka språk du talar. Det kan också vara en bra idé att skriva ner vad du letar efter på Tinder. Letar du efter avslappnad dejting, eller känner du att det är dags att slå sig ner? Antingen är bra, men ju mer information du delar desto mindre tid slösar du med användare som är ute efter olika saker, och desto lättare blir det för andra att börja en konversation med dig. Det är också viktigt att fylla i avsnittet Passions i din profil. I Utforska på fliken kan användare filtrera profiler baserat på passioner eller intressen. Om du till exempel söker efter «spännande sökare» kommer du troligen att se människor som gillar utomhusaktiviteter. Ju fler passioner du listar, desto mer sannolikt är det att du matchar.

Gör det inte: Citat poesi. Det är för intensivt och kan komma som obehagligt. Undvik också att skicka ditt telefonnummer eller fysiska adress.

Do: Använd emoji. Ditt antal i Tinder-profil är begränsat, så kommunicera information med emoji för att spara utrymme. Är du någon som bara träffar icke-rökare? Använd No Smoking emoji. Älskar du att surfa? Använd surfingemoji.

Uppdatera när du reser

Affärsperson på en affärsresa som kontrollerar en iPhone på ett tåg

Tinder fungerar genom att matcha användare med andra som är geografiskt nära, vilket kan orsaka problem när du reser för fritid eller affärer. Om du till exempel är på semester på Hawaii visar Tinder dig andra användare på Hawaii och inte hemifrån i New York. Det här kan vara bra om du letar efter en avslappnad dejting när du reser. Det kan dock orsaka frustration med lokalbefolkningen som vill träffa någon på lång sikt som bor i deras grannskap. En populär lösning på detta är att uppdatera din profil när du reser med något som «New Yorker semestrar på Hawaii i två veckor.» Detta ser till att alla är på samma sida och ger intresserade en bra konversationsstart. «Vill du att någon ska visa dig runt?»

Gör det inte: Glöm att uppdatera din profil om du öppnar Tinder-appen under en resa. Undvik att ange ditt hotellrumsnummer eller AirBNB-adress. Säkerheten först.

Do: Ange dina resdatum och städer på din Tinder-profil. Detta är en vanlig praxis för användare som reser mycket. Det kan vara ett effektivt sätt att skapa kontakter innan ditt plan avgår.

Har du barn? Äg det

Ensamstående förälder med två barn som ser iPhone

Många ensamstående föräldrar kan känna sig nervösa för att berätta om eventuella datum om sina barn eftersom de fruktar att deras barn kommer att ses som extra bagage. Att ha barn kan vara positivt för dem som inte kan få barn på grund av deras ålder, medicinska skäl eller sexualitet. Dessutom är det bättre att vara på förhand med viktiga livsfaktorer som barn. Att vara förälder är en fantastisk prestation som du borde vara stolt över. Du kan till och med använda den som en intressant konversationsstartare.

Gör det inte: Dölj din föräldrastatus. Ärlighet varar längst.

Do: Nämn dina barn kort på din profil. Något som «Mor till två underbara barn» är allt som behövs. Lägg upp foton av dig själv med dina barn, men se till att du tar med några bilder av bara dig själv. Du vill inte ge intryck av att du inte har plats i ditt liv för någon annan.