Saltar al contenido

Hur man meddelar på Tinder

30 de julio de 2021
tindermessage 5c32a7b046e0fb0001018819

Tinder kan vara ett bekvämt verktyg för att träffa nya människor. Ändå är dess inställning till att skicka ett meddelande till en annan användare annorlunda än hur chatten är utformad i andra dejtingsappar. Här är allt du behöver veta om hur du skickar meddelanden till någon på Tinder.

Hur Messaging fungerar på Tinder

Andra sociala medier och dejtingsappar låter dig omedelbart skicka ett direktmeddelande (DM) till en annan användare. Däremot kräver Tinder att båda parter uttrycker ett intresse för varandra innan det öppnar kommunikationslinjerna. För att kommunicera med en annan användare måste du svepa åt höger på deras profil och de måste svepa åt höger på din profil. När du och den andra användaren har svept åt varandra får var och en av dig ett meddelande i appen om en ny matchning och du läggs till varandras chattflik. Förutom att svepa åt höger kan du trycka på hjärtikonen på en användares Tinder-profil för att uttrycka intresse. Båda åtgärderna har samma funktion. Ibland kan du behöva vänta på att den andra användaren ska se din profil och gilla den efter att du gillat dem. Om de redan gillade dig får du omedelbart meddelande om matchen så snart du sveper åt höger. Omvänt, om den andra användaren aldrig ser din profil eller väljer att svepa åt vänster på den för att de är ointresserade, kommer du inte att matcha och kan aldrig meddela varandra på Tinder. Lär dig fem sätt att optimera din Tinder-profil.

Hur man meddelar någon i Tinder-appen

När du har matchats med någon på Tinder kan du meddela varandra via chattfliken i mobilappen. Dessa instruktioner är desamma för både iOS- och Android-versionerna.

 1. När du har matchats med någon på Tinder trycker du på ikonen som ser ut som en pratbubbla i det övre högra hörnet av appen. Om du omedelbart matchar med en annan användare efter att ha svept rätt in i deras profil kan du få ett helskärmsmeddelande som uppmanar dig att skicka meddelanden till dem. Om du ser en av dessa meddelanden, tryck på den för att skapa ett chattmeddelande.

 2. Du visas en skärm med dina matchningar listade horisontellt överst med en vertikal lista över mottagna meddelanden under. Tryck på bilden av användaren du vill skicka.

 3. Ett chattfönster öppnas. Tryck på textfältet längst ner på skärmen och skriv ett meddelande. Alternativt kan du trycka på GIF ikon för att skicka en animerad gif eller Bitmoji klistermärke ikon för att skicka en klistermärke.

 4. Välj Skicka.

 5. Ditt meddelande skickas till den andra personen. Du kan chatta som på andra meddelandeprogram som WhatsApp, Vero och Facebook Messenger.

  Skicka-knappen i Tinder-meddelanden

Hur man skickar ett meddelande på Tinder-webbplatsen

Du kan också skicka meddelanden till andra Tinder-användare på den officiella Tinder-webbplatsen. Här är hur. Som med Tinder-apparna kan du bara skicka ett meddelande till någon annan på Tinder-webbplatsen om du är matchad med varandra.

 1. På vänster sida av skärmen bör du se en lista över alla du matchas med på Tinder. Välj profilen för personen du vill chatta med.

  Tinder webbplats.

 2. Markera textfältet längst ned på skärmen Skriv ett meddelande.

  Meddelandefältet på Tinder web

 3. Skriv ditt meddelande och välj Skicka. Tinder-meddelanden synkroniseras mellan webbversionen och appar som använder samma kontoinformation. Det betyder att du kan starta en chatt på din dator och fortsätta i Tinder-appen på din smartphone eller tvärtom.

  Tinder webbplats.

 4. Din Tinder-chatt är nu aktiv.

Hot tar chatt

Du kan också chatta med andra användare via Hot Takes-funktionen, som finns i Utforska flik. Varje kväll kl 18.00-12.00 lokal tid har användare möjlighet att svara på en slumpmässig fråga från Tinder. Svar visas i ett chattfönster som alla kan se i 30 sekunder. Om någon svarar kan du se deras profil och matcha med dem. På det sättet får du lite interaktion innan du matchar, och du har något att prata om.