Saltar al contenido

Hur man använder Bumble

6 de agosto de 2021
bumble profile 5c0199bd46e0fb0001e9b3ab

Bumble är den kvinnocentrerade dejting- och nätverksappen som framträdde som en direkt konkurrent till Tinder. Istället för att bara underlätta snabba anslutningar, syftar den här appen till att hitta vänner, partners och nätverk med lokala proffs, allt från samma plats.

En snabb genomgång: Vad är Bumble?

Inte alla appar som är byggda för att ansluta människor gör det medan de tänker på de verkliga personerna. Bumble, byggdes delvis för att stärka kvinnor och ge dem en bättre chans till djupare kontakter till skillnad från konkurrenter som Tinder. Bumble är uppdelad i tre separata sektioner: Bumble Date, Bumble BFF och Bumble Bizz. Var och en har sina egna specifika syften och fungerar lite annorlunda. Bumble Date är för de människor som letar efter en date night eller ett nytt förhållande. Du kan hitta nya vänner i området med Bumble BFF, och sedan är Bumble Bizz byggd för proffs att nätverka i sin bransch. Varje annan metod för att använda Bumble kräver att du bygger om din profil. Det innebär att du väljer foton att visa upp, skriver en kort bio och pratar om vad du letar efter.

Vad gör Bumble annorlunda?

I stället för att en enda storlek passar alla typer av nätverk är Bumble byggd för att ge dig byrå oavsett om du dejtar eller nätverkar. Du kan också ansluta både Instagram och Spotify till din Bumble -profil för att ge potentiella matcher en bättre titt på dig innan de sveper bort. Matchning är där Bumble sticker ut från andra matchande sociala appar. I Bumble Date överlämnas hela byrån till kvinnan. Inte bara behöver båda användarna matcha och svepa sitt intresse, men då måste kvinnan göra det första steget och skicka ut ett meddelande. Det är ett sätt att få kvinnor att känna sig lite säkrare mot övergrepp eller trakasserier som ofta kan dyka upp i sådana här appar. Nu är det inte att säga att du inte kommer att stöta på människor som du inte vill hantera. Om det händer har du två grundläggande alternativ. Du kan matcha någon eller helt blockera dem. I båda fallen kan detta göras på bara några kranar så att du kan fortsätta med saker och inte stanna kvar.

Hur man blockerar eller matchar någon på Bumble

 1. Öppna meddelande center med personen du vill blockera.

 2. Knacka på tre vertikala prickar i det övre högra hörnet av skärmen.

 3. Knacka oöverträffad eller blockera.

Matchar på Bumble

För att matcha med någon är allt du behöver göra att svepa åt vänster eller höger. När du öppnar appen ser du dina möjliga matchningar. Du ser den andra personens profil, foton de har länkat och annan information. Om du rullar längst ner på sidan ser du också en plats där du kan trycka på antingen ett x eller en bock där du kan matcha med någon. Du kommer också att se en stjärnaikon längst ner i profilen, som är ikonen för bumbles valutabumlar i appen och Super Swipes. Att använda dessa mynt är ett sätt att med säkerhet visa en annan användare att du verkligen är intresserad av dem, istället för det vanliga fram och tillbaka som följer med att träffa människor via en app. Om du sveper för att matcha med någon, och de redan har svept direkt på dig, kommer en skärm upp som visar dig matchen. Det här är också en lätt tid att slänga ut ett hejmeddelande för att presentera dig själv.

Efter matchning

Olika foton och chattar visas i Bumble Match -kön.

När du har matchat med någon, och de har matchat med dig, kommer den här personen att dyka upp i din matchkö. Det här avsnittet i appen hittas genom att trycka på meddelandeikonen i det övre högra hörnet av skärmen. Din Matchkö är en horisontell rad som innehåller en grön cirkel med personer som är intresserade men du inte svepte match med, och en rad med alla du matchade med. Under det ser du konversationer. Genom att trycka på ikonen för en person du matchar med öppnas en chattbubbla och ger dig chansen att chatta. Om ni två inte har chattat inom de första 24 timmarna går matchen ut och ni måste matcha igen för att lära känna varandra. Chattfunktionen inuti Bumble är också ganska gedigen så långt det går. Du kan sms: a, skicka gifs eller till och med slänga in foton där när du lär känna den här nya personen. Det gör det enkelt att hålla saker i appen tills du är säker på att du vill flytta från appen.

Byta metoder för att använda Bumble

Varje annat sätt att använda Bumble kommer med en egen skara människor som du kan ansluta till. Du kan dock inte se möjliga matchningar för Bumble Bizz när du använder Bumble BFF eller vice versa. Att byta metod är superenkelt och gör att du enkelt kan röra dig fram och tillbaka. Kom bara ihåg att ställa in profilen för varje metod så att du kan se fram emot så många matcher som möjligt, så är du klar.

 1. Öppen Bumble.

 2. Knacka högst upp på skärmen där metoden för Bumble du är inloggad visas. Det kommer att säga Bumbledate, Bumblebff eller Bumblebizz.

  Bumble screen där du väljer vilken typ av relation du är intresserad av.

 3. Svep åt vänster eller höger för att välja metod för att använda Bumble som du vill använda och tryck på växlingsknappen.

Stå ut bland mängden

Med Bumble, ju mer information (och ju mer av din personlighet) som lyser igenom på skärmen desto fler matcher kan du förvänta dig. För detta ändamål har vi sammanställt några tips för optimal matchning!

 • Visa upp i bilder: Du kan ladda upp 6 profilbilder för varje metod. Visa upp din personlighet med foton av husdjur, vänner, familj och hobbyer!
 • Rock din profil: Du kan välja att avslöja om du dricker, röker, skaffar barn med mera genom snabba frågor. Även om inga av dessa svar är obligatoriska, kan du genom att svara på dem se till att du får matchningar av högre kvalitet. På samma sätt har du utrymme att skriva ut vad du letar efter, så se till att prata med dig själv. Låt det fantastiska med dig lysa igenom!
 • Chatta med det: Efter att ha gjort matcher, var noga med att skicka ett meddelande! Oavsett om det är en snabb gif eller en söt hej är det enklaste sättet att träffa människor genom att prata med dem. På samma sätt, om du inte inleder en konversation inom de första 24 timmarna kommer matchen att upphöra, så var djärv och gör det första steget!