Saltar al contenido

7 populära sätt att spara länkar för att läsa senare

20 de junio de 2021
GettyImages 1124963889 ee07ad54277f4df9b5cec213070f1ddf

Det finns massor av innehåll där ute online, och om du är något som den genomsnittliga internetanvändaren, tenderar du att upptäcka några intressanta rubriker, foton och videor spridda över dina sociala flöden medan du surfar när du ska vara upptagen med att göra något annat. Det är bara inte alltid den bästa tiden att klicka och se tillräckligt bra på vad som dyker upp i dina flöden. Så vad kan du göra för att se till att du hittar det igen senare när du har mer tid? Du kan alltid lägga till den i din webbläsares bokmärken eller bara kopiera och klistra in webbadressen för att skicka e-post till dig själv, men det är det gamla skolans sätt att göra det. Idag finns det så många snabbare, nyare sätt att spara länkar – både på skrivbordet och på mobilen. Och om det är en tjänst som kan användas på båda plattformarna, kommer dina sparade länkar troligen att synkroniseras över ditt konto och uppdateras på alla dina enheter. Trevligt, eller hur? Ta en titt nedan för att se vilken populär länkbesparingsmetod som fungerar bäst för dig.

Fäst länkar till Pinterest

Pinterest betraktas som ett socialt nätverk, men många använder det som sitt ultimata bokmärkesverktyg. Gränssnittet är perfekt för det, så att du kan skapa separata brädor och stiftlänkar kopplade till bilder för enkel surfning och organisering. Och med Pinterest’s «Pin It!» webbläsarknapp, att ta en ny länk tar bara en sekund. Om du har appen installerad på din mobila enhet kan du också fästa länkar direkt från din mobila webbläsare.

Curate Your Own Flipboard Magazines

Flipboard på iPhone X

Flipboard är en populär nyhetsläsarapp som efterliknar utseendet och känslan av en riktig tidning. På samma sätt som Pinterest låter du dig skapa och sammanställa dina egna tidningar med artiklar som du gillar. Lägg till dem direkt från Flipboard, eller spara dem var du än hittar dem på webben i din webbläsare med Chrome-tillägget eller bokmärket.

Lägg till Tweetade länkar på Twitter till dina favoriter

Twitter

Twitter är där nyheter händer, så det är vettigt att många använder det som sin primära källa för nyheter. Om du använder Twitter för att få dina nyheter eller följa konton som twittrar intressanta länkar kan du klicka eller trycka på stjärnikonen för att spara den under fliken Favoriter, som kan nås från din profil. Det är ett mycket snabbt och enkelt sätt att spara något.


Använd en «Läs det senare» -app som Instapaper eller Pocket

En man som läser nyheterna på en smartphone.

Det finns massor av appar där ute som är gjorda speciellt för att spara länkar för att titta på senare. Två av de mest populära kallas Instapaper och Pocket. Båda låter dig skapa ett konto och spara länkar medan du surfar på skrivbordswebben (via en enkel webbläsarknapp för bokmärke) eller på din mobila enhet via deras respektive appar. Om du bara skriver «läs senare» i App Store eller Google Play hittar du också många fler alternativ.

Använd Evernotes webbläsartillägg

Evernote-appikonen på en iPhone.

Evernote är ett populärt verktyg för människor som skapar, samlar in och hanterar många olika filer och källor till digital information. Dess praktiska Web Clipper-verktyg är ett webbläsartillägg som sparar länkar eller specifikt innehåll som Evernote noterar. Med den kan du välja innehåll från sidan du vill spara eller bara ta hela länken och sedan släppa den i den kategori du vill – plus lägga till några valfria taggar. Kolla in vår recension av Evernote för att ta reda på mer om det här smidiga molnbaserade verktyget.

Använd Bitly för att spara och organisera dina länkar

Bitly-logotyp

Bitly är en av de mest populära URL-förkortarna på Internet, särskilt på Twitter och var som helst annars online där det är perfekt att dela korta länkar. Om du skapar ett konto med Bitly sparas automatiskt alla dina länkar (kallas «bitlänkar») så att du kan gå tillbaka när du vill. Liksom många andra tjänster i listan kan du organisera dina bitlänkar till «buntar» om du föredrar att sortera dem kategoriskt. Här är en komplett handledning om hur du kommer igång med Bitly. Läs igenom vår recension av Bitly om du vill ta reda på hur kraftfull den verkligen är.

Använd IFTTT för att skapa recept som automatiskt sparar länkar där du vill ha dem

En skärmdump av IFTTT.com.

Har du upptäckt IFTTTs underverk än? Om inte, måste du ta en titt. IFTTT är ett verktyg som du kan ansluta till alla typer av olika webbtjänster och sociala konton du har så att du kan skapa utlösare som leder till automatiska åtgärder. Till exempel, varje gång du favoriserar en tweet kan den läggas till automatiskt i ditt Instapaper-konto. Ett annat exempel skulle vara en PDF-anteckning i Evernote som ska skapas varje gång du favoriserar något i Pocket. Ta reda på hur IFTTT fungerar och lär dig hur du skapar din första applet med den.