Saltar al contenido

Amazon Echo Dot (4:e generationen) recension

17 de junio de 2022
hero SQ Amazon Echo Dot 4th Generation 1 fc73a047312d4d588ffcbeae7bdd3368
Vad vi gillar

 • Attraktivt nytt utseende
 • Förbättrad design
 • Miljövänliga material
 • Har fortfarande 3,5 mm jack

Vad vi inte gillar

 • Få interna förbättringar jämfört med föregångaren
 • Inget nyckelhålsfäste

Den nya Echo Dot (4:e generationen) ser bra ut, särskilt versionen «med klocka», men den är inte så mycket bättre under huven än sin föregångare.

4.1

Amazon Echo Dot (4:e generationen)

Amazon Echo Dot (4:e generationen)

i den här artikeln

Vi köpte Amazon Echo Dot (4:e generationen) så att vår expertgranskare kunde testa och bedöma den noggrant. Fortsätt läsa för vår fullständiga produktrecension.

Amazons Echo Dot har blivit ett bra alternativ för den som letar efter en kompakt och prisvärd smart högtalare. Varumärket har nu släppt en fjärde generation av sin Echo Dot, och den nya versionen har ett helt annat utseende än sina föregångare. Vad mer är nytt och annorlunda med Echo Dot (4:e generationen)? Hur fungerar den nya Dot? Jag testade Echo Dot (4th Gen) för att ta reda på det.

Design: Ett helt nytt utseende

Amazon Echo Dot (4:e generationen)

Allt eftersom tiden har gått och Amazon har släppt nyare versioner av sin Echo Dot-högtalare, har företaget hållit sig undan skarpa kanter och hårda plastskal till förmån för mjukare design. Du kanske minns att 2:a generationens modell hade mer av en puckform, med ett hårdplastskal och mer definierade kanter. De tidigare Dots såg mer ut som nätverksutrustning än hemenheter. Detta ändrades dock med 3rd-Gen Dot, som hade en luftigare känsla, lätt rundade kanter och en tygomslutning. Detta gjorde att Dot kändes mer som en högtalare gjord för hemmet och mindre som en kontorsprodukt. Den nya Dot (4:e generationen) är ännu mjukare och rundare, med en sfärisk form och tyg som täcker större delen av högtalaren, inklusive den övre delen. 4th Gen Dot kommer i tre färgalternativ: kol, glaciärvit och skymningsblå. Jag testade den skymningsblå färgen. Den nya Dot mäter 3,94 tum i diameter och 3,54 tum hög. Ljusringen sitter på undersidan och de fyra huvudknapparna sitter ovanpå högtalaren. De upphöjda knapparna gör att Echo Dot ser ut som ett litet bowlingklot ur vissa vinklar, men det är trevligt att ha mikrofonens avstängningsknapp högst upp på enheten för enkel åtkomst.

Amazon Echo Dot (4:e generationen)

4th Gen Dot har fortfarande ett 3,5 mm utgångsjack, vilket jag var riktigt glad över att se. Googles Nest Mini (2:a generationen) saknar ett 3,5 mm-uttag. Men till skillnad från Googles nyaste mini-smarthögtalare har Echo Dot inget nyckelhålsfäste för montering på vägg. Högtalaren är avsedd för placering på en plan yta, vilket framgår av den gummerade botten som förhindrar att den glider och hjälper Echo Dot att hålla sig på plats. Sammantaget uppskattar jag verkligen designen av den nya Dot. Modern och elegant, den passar in i mitt vardagsrum, kök eller sovrum, eftersom den inte har en kall känsla som tar bort utrymmet. 4th-Gen Dot är gjord av miljömedvetna material som återvunnen plast och tyger, vilket ger den en «Climate Pledge Friendly»-tagg på Amazon.

Installationsprocess: Lätt som alltid

Att ställa in Echo Dot är enkelt, speciellt om du redan har laddat ner Alexa-appen. I Alexa-appen går du bara till enhetsmenyn, väljer «+» för att lägga till en enhet och följer anvisningarna för att lägga till Echo Dot 4th Gen-högtalaren. Processen tar bara ett ögonblick.

Amazon Echo Dot (4:e generationen)

Ljudkvalitet: En främre högtalare

Den nya Echo Dot har bra ljud, den är bara inte så mycket bättre än Echo Dot (3rd Gen). När jag testar högtalare använder jag ofta låten Titan av David Guetta med Sia eftersom den har en rad låga, mellan- och höga toner. För att testa bas använder jag ofta låten Kedjor av Nick Jonas. Echo Dot (4th Gen) låter ganska tydligt på alla volymnivåer. Det hörs ett väldigt litet sus på högsta volymen, men det märks knappt, och det tar inte så mycket ifrån lyssningsupplevelsen. Med en 1,6-tums främre högtalare är Echo Dot (4th Gen) tillräckligt hög för att spela musik i ett stort utrymme. Jag kan höra musiken på hela första våningen i mitt hem. The Dot låter inte lika rikt som det vanliga Echo, men det låter fortfarande bra, särskilt med tanke på dess ringa storlek (och låga prislapp). Om du vill kan du också ansluta en extern högtalare med 3,5 mm-uttaget eller med en Bluetooth-anslutning.

Med en 1,6-tums främre högtalare är Echo Dot (4th Gen) tillräckligt hög för att spela musik i ett stort utrymme. Röstigenkänning är så viktigt i smarta högtalare eftersom de måste kunna höra dina röstkommandon även när det finns bakgrundsljud. Echo Dot (4th Gen) har fyra fjärrfältsmikrofoner för röstdetektering som sin föregångare. Det gör ett bra jobb med att upptäcka kommandon från andra sidan rummet, även i närvaro av hushållsljud som en rinnande diskmaskin eller lätt konversation. Men om du har ett rum fullt av människor som pratar högt kan du behöva höja rösten något för att få mikrofonerna att höra dina kommandon.

Amazon Echo Dot (4:e generationen)

Funktioner: Samma Alexa

Echo Dot (4:e generationen) drivs av Alexa. Alexa-röstassistenten på nya Echo Dot är samma Alexa som du får på Echo Dot (3rd Gen). Du kommer att kunna styra dina smarta enheter, lyssna på musik, höra nyheter, ställa in rutiner, handla, hantera ditt schema och göra samma saker som du kunde göra tidigare. Alexa lär sig dock alltid nya färdigheter. Amazon tillkännagav nya Alexa-funktioner (kommer snart) som Care Hub, som är en gratisfunktion som låter dig kolla in nära och kära.

Echo Dot (4th Gen) With Clock: A Design Game Changer

The Echo Dot (4th Gen) kommer i två andra iterationer: The Echo Dot (4th Gen) med klocka och Echo Dot (4th Gen) Kids Edition. Jag testade «med klocka»-iterationen som en del av denna recension, men jag testade inte barnmodellen. Jag blev blåst av Echo Dot (4th Gen) With Clock. Det är samma enhet (internt) som den vanliga Echo Dot (4:e generationen), men den har en LED-skärm på framsidan av högtalaren. Låter inte mycket, eller hur?

Amazon Echo Dot (4:e generationen)

Det gör faktiskt en enorm skillnad i utseendet på Dot-högtalaren. Tillägget av klockan förbättrar estetiken stort, vilket gör att Dot ser mindre ut som en högtalare och mer som en riktigt cool smart klocka. Eftersom pricken är rund, slutar den med ett stort utrymme på framsidan – nästan som ett ansikte; det är ett perfekt hem för klockvisningen. «Med klocka»-versionen visar tiden, och du kan slå på eller av displayen, samt justera ljusstyrkan. Klockan kan även visa temperaturen eller fungera som stoppur. I förra generationen kändes klockan som en eftertanke. Klockan på den nya 4:e generationens modellen känns så avsiktlig – den förbättrar verkligen designen och gör versionen «med klocka» till en mycket mer önskvärd modell i Echo-serien.

Jag gillar Echo Dot (4th Gen) med Clock bättre än den vanliga Echo Dot (4th Gen), eftersom den vanliga versionen känns som att den saknar något.

Pris: $60 med klocka, $50 utan

Echo Dot (4:e generationen) säljs för $50, och för $10 mer kan du hämta versionen «med klocka». Klockan är mycket värd det helt enkelt för att enheten ser så mycket bättre ut med den (bortsett från den uppenbara extra funktionaliteten), och för förstagångsköpare är standardmodellen definitivt värd $50. Det ser bra ut, låter bra och ger ett prisvärt sätt att komma åt Alexa och styra ditt smarta hem.

Amazon Echo Dot (4:e generationen)

Amazon Echo Dot (4:e generationen) vs. Apple HomePod Mini

Apple tillkännagav lanseringen av sin HomePod Mini-högtalare, och den är tillgänglig för försäljning i november. Den Siri-drivna HomePod Mini är 3,3 tum lång, och den har en något liknande sfärisk form som Echo Dot. HomePod Mini har en array med tre mikrofoner, jämfört med Dots fyra mikrofoner. HomePod Mini har dock Apples S5-chip, och den är i en högre priskategori på 99 $.


Slutlig dom

Främst en designuppgradering.Den nya Echo Dot är en fantastisk högtalare till ett bra pris, men det är inte värt en uppgradering om du redan har 3:e generationens Dot om du inte använder klockversionen. För förstagångsköpare är det enkelt.

Specifikationer

 • produktnamn

  Echo Dot (4:e generationen)

 • Produktmärke

  Amazon

 • Pris

  49,99 USD


 • Vikt

  12 oz.

 • Produktens mått

  3,94 x 3,94 x 3,53 tum.

 • Färg

  Charcoal, Glacier White, Twilight Blue


 • Garanti

  90 dagar begränsad

 • Kompatibilitet

  Alexa-appen (iOS 11.0+, Android 6.0+ eller Fire OS 5.3.3+)

 • Hamnar

  3,5 mm ljudutgång


 • Röstassistent

  Alexa

 • Anslutningsmöjligheter

  Dual-band Wi-Fi stöder 802.11a/b/g/n/ac (2,4 och 5 GHz) nätverk, Bluetooth

 • Mikrofoner

  4


 • Högtalare

  1,6-tums inbyggd fronthögtalare

 • Vad ingår

  Echo Dot, nätadapter (15W) och snabbstartsguide