Saltar al contenido

Ändra bakgrund och tema på din Google Chromebook

24 de junio de 2021
hp chromebook 11 g3 56a1b4d73df78cf7726d3daf

Om du vet hur du ändrar din Chromebooks bakgrund och teman kan du anpassa skrivbordet och Google Chrome. Du kan till och med välja en av dina bilder för Chromebook-bakgrunden. Instruktionerna i den här artikeln gäller bärbara datorer med Chrome OS, oavsett vem som skapat enheten.

Chromebook-teman och bakgrundsbilder

Chromebooks är lätta bärbara datorer tillverkade främst för produktivitetsapplikationer och för att surfa på nätet. Förutom flera förinstallerade bakgrundsbilder har Chrome Web Store massor av gratis teman som ändrar utseendet på Google-webbläsaren. Medan många modeller finns tillgängliga är Chrome OS-gränssnittet standard på alla enheter, så stegen för att ändra bakgrund och tema är desamma för alla Chromebooks. Du behöver inte en Chromebook för att anpassa Google Chrome-temat. Du kan också skapa Chrome-teman.

Så här byter du bakgrundsbild på Chromebook

Så här väljer du en annan skrivbordsbakgrund för din Chromebook:

 1. Välj aktivitetsfältets meny i det nedre högra hörnet på skrivbordet och välj sedan inställningar redskap för att öppna Chromebook-inställningarna. Du kan också komma åt Chromebook-inställningarna från menyn i det övre högra hörnet av webbläsaren Google Chrome.

 2. Gå till vänster i rutan inställningar och välj Anpassning.

  Anpassningsrubriken i Chromebook-inställningar

 3. Välj Tapet.

  Bakgrundsrubriken

 4. Wallpaper-appen visar miniatyrer av förinstallerade bilder. Välj kategorier i den vänstra rutan för att bläddra bland alternativen. Välj Daglig uppdatering för att Chrome OS ska välja en slumpmässig bakgrundsbild från kategorin varje gång du startar din dator.

  Välj kategorier till vänster i appfönstret Chrome OS Wallpaper.

 5. Välj bakgrunden du vill uppdatera skrivbordet omedelbart. Vissa bilder visar information om fotografen. Välj Utforska under fotografens namn för att besöka ägarens webbplats.

  Välj bakgrunden du vill uppdatera skrivbordet omedelbart.

 6. Om du föredrar att använda en av dina bilder som bakgrund på skrivbordet väljer du Mina bilder. Du ser miniatyrer av alla bilder i mappen Nedladdningar. Välj den du vill uppdatera skrivbordet omedelbart. Välj Center beskurna högst upp i menyn för att beskära bilden så att den passar skärmen.

  Rubriken Mina bilder

Så här ändrar du teman på Chromebook

Så här laddar du ner och installerar ett nytt tema för Google Chrome:

 1. Öppna Google Chrome, välj tre prickar i det övre högra hörnet och välj sedan inställningar från rullgardinsmenyn.

  Chrome med kommandot Inställningar markerat

 2. I den vänstra rutan på inställningar välj Utseende.

  Rubriken Utseende

 3. Välj Webbläsarteman.

  Avsnittet Browser Theme i Chrome-inställningar

 4. Temasektionen i Chrome Web Store öppnas i Chrome-webbläsaren. Bläddra ner på sidan för att bläddra bland hundratals alternativ och välj det tema du vill ha. Välj Visa alla bredvid en kategori för att se alla teman i den specifika kategorin.

  Välj det Chromebook-tema du vill ha från Chrome Web Store.

 5. Välj Lägg till i Chrome. När det har installerats tillämpas det nya temat direkt på Chrome-gränssnittet.

  Knappen Lägg till i Chrome

Så här återställer du Chrome-webbläsartema till standard

Om du inte gillar hur det nya temat ser ut, välj Ångra under sökfältet för att växla till föregående tema.

Ångra-knappen

Du kan också återställa webbläsaren till sitt ursprungliga tema från Google Chrome-inställningarna. Gå till Utseende avsnittet och välj Återställ till standard bredvid Webbläsarteman.

Knappen Återställ till standard