Saltar al contenido

Hur man åtgärdar det när din Google Pixel har en trasig strömknapp

2 de octubre de 2022
how to fix it when your google pixel has a broken power button 1534e92ac7c14b2badc5f1e6ea88d74d

Den här artikeln går igenom en serie beprövade lösningar för att fixa din smartphones strömknapp och hur du slår på och av din Android-enhet när knappen inte fungerar.

Varför är min Google Pixel Power-knapp trasig?

Den fysiska strömknappen på Google Pixels kan gå sönder när den mobila enheten tappas på eller slås mot en hård yta. Strömknappen kan också sluta fungera korrekt på programvarunivå på grund av programvarubuggar eller konflikter orsakade av appar eller ett inaktuellt operativsystem. Skadlig programvara och virus kan också få Google Pixels strömknappar att sluta svara eller fungera som de ska.

Kan en trasig strömknapp fixas?

Det finns många sätt att fixa en trasig strömknapp på en Google Pixel-smarttelefon. Här är de bästa lösningarna listade från de enklaste och snabbaste till mer komplexa och tidskrävande.

 1. Prova en kraftigare strömbrytare. Strömknappen på en Google Pixel kan kräva mer tryck än strömknappen på din tidigare smartphone.

 2. Använd en tandpetare eller nål. Om den fysiska knappen har fallit av eller är sprucken, försök att använda en tandpetare för att simulera strömbrytaren.

 3. Anslut din Google Pixel till en strömkälla. Det är möjligt att din smartphones strömknapp fungerar bra och att batteriet har dött eller skadats.

 4. Dubbelkolla platsen för din Google Pixels strömknapp. Du kanske trycker på fel knapp.

 5. Rengör din Google Pixel. En del smuts kan hindra strömbrytaren från att fungera korrekt.

 6. Sök efter en Android-uppdatering. Om problemet med Pixels strömknapp orsakas av ett programvarufel kan det lösas genom att söka efter en systemuppdatering.

 7. Avinstallera nyligen installerade appar. Om Google Pixels strömknapp slutade fungera efter att du installerade en ny app, ta bort appen, starta om din smartphone och se om detta löser problemet.

 8. Besök din mobiloperatör. Supportpersonalen kanske kan fixa ditt problem med Google Pixel-strömknappen i butik eller eventuellt ge dig en ny telefon.

 9. Fabriksåterställ din Google Pixel. Om ingen av ovanstående lösningar fungerade är det värt att testa en fabriksåterställning.

 10. Begär officiell onlinesupport för din Google Pixel-telefon. Om din garanti fortfarande är giltig kan du eventuellt begära en ersättning för din trasiga smartphone från Google eller din leverantör.

 11. Uppgradera till en nyare Google Pixel-modell. Om du har haft din nuvarande telefon ett tag kanske du faktiskt kan uppgradera till en nyare modell gratis. Din mobiloperatör bör kunna berätta vilka alternativ du har.

Hur slår jag på Google Pixels med en trasig strömknapp?

Det enklaste sättet att slå på och stänga av en Google Pixel när dess strömknapp går sönder är att installera en app som lägger till en strömknappsikon på smarttelefonens skärm. Always Visible Power Button är en gratis Android-app som kan lägga till en strömknapp på skärmen (även om det finns många andra som Back Button Anywhere som kan anpassas för att lägga till extra strömknappskontroller). En strömknapp för programvara har en betydande begränsning: Du kan bara använda den för att slå på och stänga av telefonens skärm eller utföra systemstarter. Du kommer inte att kunna använda sådana appar för att slå på din Pixel om den är avstängd.

Hur tvingar jag Google Pixels att slå på?

Om din Google Pixel-smarttelefon verkar helt död och du inte kan slå på den med strömknappen, kanske du kan tvinga den att slås på genom att ansluta den till din dator eller bärbara dator via en USB-kabel. När du gör detta, se till att din dator är påslagen och ge din Google Pixel tillräckligt med tid att ladda om batteriet är tomt. Du kan också tvinga din Google Pixel att slås på vid en viss tidpunkt varje dag. För att göra detta, välj inställningar > Avancerad > Schemalagd ström på/av och välj önskad tid.

FAQ

 • Hur startar jag om en Google Pixel utan strömbrytaren?

  För att starta om en Google Pixel-enhet utan strömbrytaren är ett alternativ att använda startmenyn, även känd som återställningsläge. För många modeller kan du komma till skärmen för återställningsläge genom att trycka länge Hem + Volym upp + Volym ned. När du kommer till återställningsskärmen använder du volymknapparna för att navigera till och välja Starta om systemet nu.

 • Hur tar du bort Google-knappen från startskärmen på en Pixel?

  För att ta bort Google Assistant-hemknappen, öppna inställningargå till Ytterligare inställningaroch välj Genvägar för knappar och gester. Välj Starta Google Assistant och tryck Ingen för att ta bort den från startskärmen. Du kan också tilldela assistenten en annan knapp eller gest.

 • Hur svarar du på ett samtal på en Pixel med en knapp?

  Även om du inte kan svara på ett samtal på en Pixel med en knapp, kan du tysta ett inkommande samtal på en Google Pixel med volymknappen. När du får ett inkommande samtal, tryck på den övre eller nedre delen av volymknappen. Samtalet kommer att tystas och kan fortsätta till röstbrevlådan.