Saltar al contenido

Anslut din digitala videokamera till din TV

29 de junio de 2021
girl taking photo of her father by camcorder in hotel lobby mother smiling 623749485 57c4b2ca5f9b5855e5ecdd41

Om du vill ansluta din videokamera till en TV finns det vanligtvis flera sätt att göra det. Många moderna inspelningsenheter levereras med flera ingångs- / utgångskontakter, inklusive ljud / video, HDMI och USB. Vi beskriver hur du ansluter dina enheter med hjälp av alla tre metoderna nedan. Denna information gäller TV-apparater och videokameror från olika tillverkare inklusive, men inte begränsat till, de som tillverkats av LG, Samsung, Panasonic, Sony och Vizio.

Hur du ansluter din videokamera till din TV med en A / V-kabel

Om din TV har video- och ljudingångar kan du använda en A / V-kabel för att ansluta den till din videokamera. Kabeln som används i stegen nedan är en vanlig stil med konsumentbaserade videokameror med en chip. Den ena änden har en gul RCA-kompositvideokontakt och röda och vita stereoljudkontakter. Den andra änden har ett 1/8-tumsuttag, som liknar ett hörlursuttag. På avancerade prosumer / professionella trechip-videokameror är det troligt att kabeln har en gul-röd-vit anslutning på kameran. Ett annat alternativ är att använda de rödvita stereokablarna och S-Video-anslutningen. Så här ansluter du din videokamera till din TV med en A / V-kabel:

 1. Leta upp A / V-ingångarna på din TV. Nyare modeller har de gul-röda-vita kontakterna på sidan eller på baksidan.

 2. Anslut A / V-kabeln till TV: n. Att göra detta först hjälper till att säkerställa att du har tillräckligt med kabellängd för att nå din videokamera. Sätt i kabeln i de färgmatchande kortplatserna på TV: n märkt Video in och Ljud in. Om du använder S-Video, bortse från den gula kompositkabeln och anslut S-Video och rödvita stereokablar till din TV.

  Anslut kablar till TV: n

 3. Anslut A / V-kabeln till videokameran. Om din enhet har den gul-röda-vita eller S-videokabeln ska du ansluta den på samma sätt som du gjorde på TV: n – bara den här gången matchar de färgkodade kablarna till anslutningen märkt Ljud / video ut.

  Anslut kablar till videokameran

 4. Ställ in videokameran i uppspelningsläge. I äldre videokameramodeller kallas detta VCR Mode.

 5. Slå på TV: n och välj lämplig videoingång. Om du använder en A / V-kabel måste du antagligen använda AUX-ingången.

 6. Börja spela upp media på din videokamera.

Hur du ansluter din videokamera till din TV med HDMI

Moderna videokameror har en HDMI-port så att du kan ansluta dem till moderna TV-apparater. HDMI ger överlägsen kvalitet över A / V, så du bör använda den om möjligt. Så här gör du.

 1. Anslut din HDMI-kabel till HDMI-uttaget på videokameran.

 2. Anslut den andra änden av kabeln till ett tillgängligt HDMI-ingång på din TV.

 3. Slå på TV: n, om du inte redan har gjort det, och ställ in videokameran i uppspelningsläge.

 4. Ändra ingången på din TV till vilken HDMI-port du använder. Om du till exempel har anslutit videokameran till HDMI 3-porten, se till att din TV är inställd på HDMI 3-ingången.

Hur du ansluter din videokamera till din TV eller dator med USB

Om din videokamera har en USB-port kan du använda den för att ansluta till en TV eller dator. Här är hur:

 1. Anslut USB-kabeln till USB-uttaget på videokameran.

 2. Anslut den andra änden av USB-kabeln till USB-ingången på TV: n eller till en tom USB-port på din dator.

 3. Slå på din TV eller dator.

 4. Sätt videokameran i uppspelningsläge.

 5. Om du ansluter till en TV ändrar du ingången till USB så att du kan ta emot signaler från videokameran. Om du ansluter till en dator bör du se ett popup-fönster med en lista med alternativ.