Saltar al contenido

Hur man ansluter en HDMI-switch till en TV

3 de octubre de 2022
GettyImages 816466922 748328e768614b768907974d184b43d6

Vad du ska veta

 • Enklaste metoden: Dra en kabel från din switchs «utgång»-port till önskad port på TV:n.
 • Se till att HDMI-omkopplarens utgång går till TV:n. Efter det ansluter du resten av dina enheter till de olika ingångsportarna på HDMI-omkopplaren.

Den här artikeln förklarar hur du ställer in en HDMI-switch i ditt hemunderhållningssystem. När du är klar kommer du att kunna ansluta flera enheter till en enda port på din tv.

Hur ställer jag in en HDMI-switch?

Om du redan har erfarenhet av att ansluta olika enheter till din tv via HDMI, då vet du redan det mesta du behöver veta för att ställa in en HDMI-switch.

 1. Hitta en bra plats för din HDMI-omkopplare nära din tv. Du vill att den ska vara tillräckligt nära så att kablarna du behöver dra kan nå alla enheter, såväl som själva TV:n. Om din HDMI-switch använder en fjärrkontroll för att växla mellan portar, se till att den är inom fjärrkontrollens räckvidd

  Ofta använder en HDMI-fjärrkontroll IR, så se till att du inte gräver ner strömbrytaren bakom föremål som kan blockera signalen från fjärrkontrollen till HDMI-omkopplaren. Om du inte kan se HDMI-omkopplaren är det osannolikt att fjärrkontrollen heller kan det.

 2. När du har placerat HDMI-omkopplaren börjar du konfigurera de enheter du vill ansluta till den. Se till att kablarna du vill använda är tillräckligt långa för att nå enheten och HDMI-omkopplaren. Anteckna vilken enhet som är ansluten till vilken port.

 3. När alla enheter du vill ansluta till HDMI-omkopplaren är anslutna, kör du en HDMI-kabel från TV-ingången som du vill koppla till switchen. Din HDMI-switch kommer att ha en specifik port märkt «Output» eller «Out» som ansluts till din TV:s port. Se till att du ansluter omkopplaren till rätt TV-port.

  Ansluta en HDMI-kabel till en HDMI-switchs utgångsport

 4. Om du är nöjd med inställningen använder du TV:ns fjärrkontroll för att välja HDMI-porten som switchen är ansluten till. Väl där börjar du testa de olika anslutningarna du gjorde genom att slå på enheterna och byta till lämplig port på switchen.

  Välja en HDMI-port på en Sony X900H TV.

 5. Om det finns problem med enhetens ljud- eller videofunktioner efter att ha körts genom HDMI-omkopplaren, se till att alla anslutningar passar korrekt. Se också till att du har valt rätt port på switchen eller TV:n.

Hur får jag min HDMI-switch att fungera?

För moderna HDMI-switchar är nästan alla modeller plug-and-play, vilket innebär att de borde fungera direkt. Så länge du gör de korrekta anslutningarna mellan enheten, strömbrytaren och TV:n, bör den fungera utan ytterligare arbete från dig. Om du fortfarande har problem, kanske du vill kontrollera hur varje kabel sitter i varje port. En lös kabel kan orsaka anslutningsproblem, så se till att de ligger i linje med porten. Om alla kablar är ordentligt anslutna på alla punkter, kan du ha andra problem att tänka på, till exempel en dålig HDMI-port eller dåliga HDMI-kablar. När du har åtgärdat eventuella problem är allt du behöver göra att antingen manuellt eller på distans välja en port och växla över din TV till porten som HDMI-omkopplaren är ansluten till. Du bör kunna börja använda Blu-Ray-spelaren eller spelkonsolen du anslutit.

Hur byter jag från HDMI till TV?

Att byta från din HDMI-switch till din tv är på samma sätt som du vanligtvis byter ingångar. Din TV-fjärrkontroll kommer att ha en «ingångsknapp» på den som du kan använda för att växla fram och tillbaka mellan din live-TV-anslutning och HDMI-omkopplaren.

FAQ

 • Vad är skillnaden mellan en HDMI-splitter och en HDMI-switch?

  En HDMI-splitter tar en HDMI-signal och delar den över flera HDMI-kablar så att videon kan ses på flera skärmar. En HDMI-switch tar flera källor och låter dig välja mellan dem, skicka en kabel till din TV.

 • Vilken är den bästa HDMI-switchen?

  De bästa HDMI-switcharna totalt sett inkluderar Kinivo 550BN, Cable Matters 4K 60 Hz Matrix Switch och IOGEAR 8-Port HDMI Switch. Om du har en budget, överväg Newcare HDMI Switch eller Zettaguard 4K.

 • Förlorar du videokvalitet med en HDMI-switch?

  Nej. Att använda en HDMI-omkopplare eller en HDMI-splitter påverkar inte kvaliteten på videosignalen.

 • Behöver HDMI-switchar ström?

  Vanligtvis har HDMI-switchar varken strömförsörjning eller strömknapp, även om vissa modeller har det. Kontrollera specifikationerna innan du köper om du behöver en som du inte behöver koppla in i väggen.