Saltar al contenido

Ansluta din HDTV till din digitalbox med HDMI

2 de julio de 2021
hdmi cable close up 183416102 58b5d0c25f9b586046d2e1ac

De flesta digitalboxar (STB) i dessa dagar, oavsett om TiVo, Moxi eller kabel- och satellitboxar, har högupplösning. För att dra full nytta av HD-upplevelsen från din HDMI-kabelbox måste du ändra hur din TV är ansluten. Lyckligtvis är det ganska enkelt att göra. Dessutom, eftersom en HDMI-kabel är det som används för detta, som bär både ljud- och videosignaler, behöver du bara den ena kabeln för att få allt till din HDTV.

Set-top-boxar fungerar med tv-apparater från olika tillverkare inklusive, men inte begränsat till, tillverkade av LG, Samsung, Panasonic, Sony och Vizio.

Använd HDMI för att ansluta din STB till din HDTV

Låt oss titta på hur du använder HDMI för att ansluta din STB till din HDTV så att du kan börja njuta av HD-programmeringen från din leverantör.

  1. Avgör först om din digitalbox har en HDMI-anslutning. HDMI-porten ska se ut som en platt, missformad USB-port och följa samma form som HDMI-kabeländarna som du ser på bilden ovan. Medan de flesta digitalboxar har en HDMI-utgång finns det fortfarande några som, även om de är HD-kompatibla, inte stöder HDMI. Om din inte har någon, försök antingen att uppgradera till en som gör eller försök ansluta komponentkablar till din TV.

  2. Leta reda på en av HDMI-portarna på din HDTV. Om du bara har en, har du inget annat val än att använda den. Men de flesta TV-apparater har minst två märkta HDMI 1 och HDMI 2. Om det är lättare att komma ihåg att enheten är på HDMI 1, gå sedan efter det. Det spelar ingen roll vilken du använder så länge du kommer ihåg vilken du väljer.

  3. Anslut ena änden av HDMI-kabeln till din HDTV och den andra till din digitalbox HDMI-utgång. Se till att du inte använder några andra anslutningar mellan STB och HDTV, som coax eller komponent. Det är möjligt att de andra kablarna kommer att förvirra enheterna och att du inte ser något på skärmen.

  4. Slå på din HDTV och STB.

  5. Byt ingången på din TV till den HDMI-port du valt. Detta kan antagligen göras från TV: n själv men de flesta fjärrkontroller för HDTV har en «HDMI 1» och «HDMI 2» knapp. Välj det som gäller för valet du gjorde i steg 2. Vissa HDTV-apparater låter dig inte välja port förrän du faktiskt har anslutit, så om du hoppade över steg 3, se till att du ansluter kabeln nu och försök sedan ändra inmatning.

  6. Om du har valt rätt ingång på TV: n bör du vara klar. Du kan nu ta dig tid att justera upplösningen och göra alla andra ändringar som behövs för att få den bästa bilden.

Om du vill använda en A / V-mottagare kan du göra det genom att använda två HDMI-kablar, ansluta allt i ordning och igen, se till att du har ställt in dina ingångar korrekt. En A / V-mottagare låter dig dra full nytta av 5.1-surroundljud om kanalen du tittar på ger det. Varje STB borde ha en manual (fysisk eller online) som du kan gå igenom om du har problem med att ställa in den. Det är möjligt att det sker någon form av felkonfiguration och inte att du hanterar kablarna fel.