Saltar al contenido

Använd dubbla skärmar när du arbetar med Microsoft Office

22 de junio de 2021
152838720 56a6c46a5f9b58b7d0e47fcf

Att fungera i en enda ruta av Word, Excel, PowerPoint eller andra Microsoft Office-program fungerar bra. Office har ett bra användargränssnitt som erbjuder specialrutor och vyer. Men att lägga till ett annat fönster för att jämföra två dokument kan göra att en arbetsyta känns trångt och förvirrande. Du kan lägga till en extra skärm för att öka övervakningsfastigheterna. Här är några riktlinjer för att ställa in dubbla bildskärmar och arbeta med Microsoft Office-program på flera skärmar. Instruktionerna i den här artikeln gäller inställningar för dubbla skärmar i Windows 10, Windows 7 och Mac-datorer.

Hur man ansluter två skärmar till en Windows 10-dator

Denna process handlar om att få en dator att känna igen mer än en bildskärm.

 1. Anslut de två bildskärmarna till datorn eller enheten och slå på strömmen för var och en. Se till att alla nödvändiga kablar är anslutna till bildskärmarna och datorn, inklusive anslutning av ström- och videosignaler med VGA-, DVI-, HDMI- eller DisplayPort-kablar.

 2. Välj Start > inställningar > Systemet > Visa. Datorn ska upptäcka båda bildskärmarna automatiskt och visa skrivbordet. Om du inte ser bildskärmarna väljer du Upptäcka, detektera.

 3. I Flera skärmar Välj ett alternativ i listan för att bestämma hur skrivbordet ska visas över skärmarna. Förläng dessa skärmar rekommenderas för en dubbelskärmsinstallation.

  Duplicera skärmar visar samma skrivbord på båda skärmarna. Koppla bort den här skärmen stänger av vald bildskärm.

 4. Välj Håll förändringar. Din dubbla bildskärmsinställning är redo att användas med Microsoft Office-program.

Hur man ansluter två skärmar till en Windows 7-dator

Processen är lite annorlunda om datorn har Windows 7 installerat.

 1. Anslut de två bildskärmarna till datorn eller enheten och slå på strömmen för var och en. Se till att alla nödvändiga kablar är anslutna till bildskärmarna och datorn, inklusive anslutning av ström- och videosignaler med VGA-, DVI-, HDMI- eller DisplayPort-kablar.

 2. Tryck Windows-nyckel+P.

 3. Välj Förlänga att använda den andra skärmen som en förlängning av den första. En alternativ metod är att högerklicka på ett tomt område på skrivbordet och välja Skärmupplösning. Från Flera skärmar i rullgardinsmenyn, välj Utöka dessa skärmar.

Hur man ansluter två skärmar till en Mac

Att ställa in dubbla bildskärmar på en Mac är en enkel process. När du har anslutit en annan bildskärm väljer du att använda den som ett utökat skrivbord eller för videospegling.

 1. För varje bildskärm ska du ansluta en videokabel (och adapter, om det behövs) säkert från en videoutgång på Mac till videoingångsporten på skärmen.

 2. Mac-datorn bör upptäcka den anslutna skärmen. Om den inte gör det, välj Apple-meny > Systeminställningar > Visaroch välj sedan Visar om igen. Välj Detektera skärmar. Du kan behöva hålla ner Alternativ när du väljer Detektera skärmar.

 3. När Mac har känt igen båda skärmarna, gå till Apple-meny > Systeminställningar och Välj Visar > Arrangemang.

 4. Följ instruktionerna på skärmen för att ställa in skärmen som ett utökat skrivbord.

Optimera Office-program för dubbla skärmar

När din dubbla bildskärmskonfiguration är konfigurerad som en utökad skärm, se till att dina Office-program är optimerade för den nya fastigheten på skrivbordet. I äldre versioner av Word, Excel och PowerPoint, gå till Fil > alternativ > Avancerad. Därifrån, leta efter Visa alla Windows i Aktivitetsfältet (under avsnittet Display). Med det här valda bör du se hela Word-gränssnittet i varje fönster du kör. (I nyare versioner bör detta vara automatiskt.) I PowerPoint kan du köra en presentation på två skärmar. Detta ger presentatören ytterligare alternativ för att visa innehåll, lägga till markering i presentationen eller komplettera kärnmeddelandet med ytterligare fönster, till exempel en internetsökning. Detta kan vara knepigt, så öva i förväg. Arbeta med olika Excel-arbetsböcker på flera skärmar genom att starta Excel och öppna filen som vanligt. Flytta det här fönstret så att det är helt på en bildskärm. Öppna sedan Excel igen. Öppna den andra Excel-filen och minimera den så att den inte är i helskärm. Sedan kan du flytta den till den andra skärmen. Microsoft förklarar mer om att köra programvara i flera skärmar i Windows 10.