Saltar al contenido

Apple TV slås inte på? Hur man fixar det

27 de julio de 2021
ScreenShot2018 09 26at5.31.16PM 5babfc2146e0fb0025a8e19c

Det finns inget värre än att sitta ner med din Apple TV bara för att upptäcka att den inte slås på. Om din Apple TV inte startar framgångsrikt kan du prova dessa korrigeringar för att återgå till binge-watching. Informationen i denna artikel gäller alla Apple TV-modeller via Apple TV 4K.

Anledningar till att en Apple TV inte startar

De flesta av anledningarna till att en Apple TV inte slås på är relaterade till ström, kablar och anslutningar. Dessa är relativt lätta att testa för. Det är möjligt att Apple TV har ett programvaruproblem. Det kan fixas, men det är inte lätt att fixa. Lämna den sista.

Så här fixar du en Apple TV som inte startar

För att börja felsöka din Apple TV, leta reda på indikatorlampan. Den lilla lysdioden är på framsidan av Apple TV. Lampans status är en guide till det troliga problemet och åtgärda. Försök sedan med följande korrigeringar.

  1. Starta om Apple TV. Koppla bort Apple TV från uttaget. Vänta i fem sekunder och koppla sedan in den igen. En omstart kan lösa många problem du kan uppleva med Apple TV.

  2. Sätt tillbaka HDMI-kabeln. Koppla bort HDMI-kabeln från både Apple TV och TV. Anslut sedan båda ändarna igen. Denna åtgärd tvingar signalen att uppdateras. När statuslampan för Apple TV är stabil är problemet troligtvis med TV: n eller anslutningen till TV: n.

  3. Prova en annan HDMI-kabel. Den aktuella du använder kan vara felaktig och orsaken till problemet.

  4. Kontrollera HDMI-ingången. Kontrollera att TV: n är på rätt HDMI-ingång för Apple TV. Kontrollera baksidan av TV: n för att se vilken port Apple TV är ansluten till. Om TV: n har flera portar, prova en annan som börjar med HDMI 1 eller ingång 1.

  5. Kontrollera eluttaget. Om du inte ser någon Apple TV-indikatorlampa, se till att Apple TV är ansluten till väggen och att uttaget får ström korrekt. Om uttaget fungerar korrekt, använd en annan Apple TV-strömkabel om det finns en sådan.

  6. Återställ Apple TV-programvaran. Om statuslampan för Apple TV blinkar i mer än en minut kan det hända att Apple TV har ett programvaruproblem och måste återställas med din PC eller Mac.

Om du fortfarande inte kan slå på den

Det finns en begränsad mängd felsökning du kan utföra hemma för din Apple TV. Om Apple TV fortfarande inte fungerar efter att ha testat dessa korrigeringar, ring antingen Apple supportnummer eller ta enheten till en lokal Apple Store för reparation. En tekniker kan ge korrekt hjälp för produkten. Om du tänker ta din Apple TV för service på en lokal Apple Store, boka en tid online med Genius Bar. Detta hindrar dig från att vänta i inköpskön i butiken.