Saltar al contenido

Bästa gratis GPS-sväng-för-sväng-navigationsappar

16 de junio de 2021
Apple Maps App 56a4490d3df78cf772819487

Med GPS-appar för din smartphone behöver du inte längre köpa en fullfjädrad GPS-enhet. De flesta av dessa appar är gratis, och några av de mindre kända, som Waze och MapQuest, har unika funktioner som är värda att överväga. Här tittar vi på fyra av de bästa sväng-för-svängnavigeringsapparna för Android- och iOS-enheter.

Bäst för iOS-användare: Apple Maps

Vad vi gillar

 • Ren, estetiskt tilltalande design.
 • Fältvägledning ger ett försprång vid kommande svängar.
 • Integrerade funktioner som automatiskt lokalt väder och informationskort för landmärken.
 • Användare kan rapportera en olycka, fara eller hastighetskontroll med Siri.

Vad vi inte gillar

 • Ej tillgängligt för enheter som inte är Apple.
 • Det går inte att spara kartor för offline-användning.

Apple Maps fick en svår start när den först lanserades 2012, med många felaktigheter och inkonsekvenser i databasen. Apple har sedan dess investerat enorma resurser i sin standard-GPS-navigationsapp, vilket sedan dess har utgått från Google som den primära tjänsten för iOS-enheter. Till skillnad från Google Maps är den inte tillgänglig för Android OS-smartphones och andra enheter. Dess funktioner inkluderar en Look Around-funktion för att utforska städer i en 3D-miljö; data i realtid för kollektivtrafik; och talade sväng-för-sväng-riktningar som är beroende av landmärken och föremål istället för bara gatunamn. Du kan använda Siri för att få vägbeskrivningar när du kör. Röststyrning är mycket säkrare än att skriva destinationer i din telefon. Du kan bokmärka destinationer och planera resor som du kan skicka till andra Apple-enheter när du är inloggad på iCloud.

Ladda ner för:

Bäst för Android-användare: Google Maps

Google Maps exempel

Vad vi gillar

 • Gatuvy ger fotografisk vy över destinationer.
 • Ger trafikvarningar i realtid.
 • Spara kartor för offline-användning.

Vad vi inte gillar

 • Kan vara glitchy när den integreras med iPhone-kontakter.
 • Kan förbruka mycket data och batteriström.

Google var banbrytande i den gratis GPS-navigeringskategorin med Google Maps. Företaget har fortfarande ett stort och kostsamt projekt för att hålla tjänsten korrekt och uppdaterad. Med en stor fordonsflotta, ryggsäckar och specialiserade GPS-kameror och enheter verifierar och uppdaterar Google ständigt «markens sanningen» i sin kartapp. Du kan till och med betala för parkering med Google Maps-appen genom att trycka på Betala för parkering bredvid din destination. I kombination med Googles enorma databas över företag och intressanta platser utökar Google Maps standard GPS-appen med alla fördelar med en sökmotor. Det har vägbeskrivningar med talade gatunamn, bilder med gatuvy, trafikdetektering i realtid och undvikande, bland andra funktioner. Google upprätthåller också exakta och uppdaterade vägbeskrivningar, kollektivtrafik och cykling, inklusive cykelbanor och cykelvänliga vägar. Användare kan bidra till Google Maps genom att lägga till nya och saknade vägar, ladda upp foton och skriva recensioner av lokala företag. Google Maps levereras gratis Android-enheter och kan laddas ner gratis från Apple App Store.

Ladda ner för:

Bästa sociala GPS-appen: Waze

Waze

Vad vi gillar

 • Sociala funktioner gör det möjligt för användare att meddela varandra om hinder, hastighetsfällor och andra faror.
 • Användare kan se var «vänner» är.

Vad vi inte gillar

 • Rotad, förvirrande layout.
 • Endast lämplig för bilresor.

Waze tillåter användare att ge varandra reseinformation i realtid, inklusive trafik, hinder, olyckor och andra meddelanden. Det köptes av Google 2013 men har fortfarande sin egen sväng-för-sväng-navigationsapp. Till skillnad från de flesta appar ger det anledningar till trafikförseningar, som beskrivs av andra förare. Detta gör att du kan fatta bättre informerade beslut om rutten du tar. Waze passar också för socialt sinnade förare som vill höra andras tankar när de reser. Den har en trevlig funktion som låter dig automatiskt skicka uppdateringar i realtid av din beräknade ankomsttid till vänner via sociala medier.

Ladda ner för:

Bäst för lokal information: MapQuest

MapQuest

Vad vi gillar

 • Lätt att använda.
 • Visar hastighetsgränser.
 • «Vibe» social algoritm visar lokal information och tips.

Vad vi inte gillar

 • Gratisversionen stöds av annonser.
 • Ingen offline-funktion.

MapQuest är en gedigen, korrekt sväng-för-sväng-navigationsapp med några smidiga förmåner. Förutom de vanliga talade köranvisningarna inkluderar den hastighetsbegränsningar, live-trafik-kamfeeds och sökintegration. Appen är gratis, men du kan ta bort annonserna och lägga till några fler funktioner med ett köp på $ 3,99 i appen. Allt du kan förvänta dig av en anständig GPS-app är tillgänglig, inklusive trafikdetektering och undvikande i realtid och möjligheten att automatiskt skicka en beräknad ankomsttid till vänner och familj.

Ladda ner för: