Saltar al contenido

Bilhörlurar: Bluetooth, IR, RF och Wired

20 de junio de 2021
carheadphones 56808fdd5f9b586a9edc0269

Hörlurar som är lämpliga för bilhuvudenheter och infotainmentsystem inkluderar trådbundna hörlurar, IR (infraröda) hörlurar, RF-hörlurar (radiofrekvens) och Bluetooth-hörlurar. Vi granskade dessa fyra typer av hörlurar så att du kan fatta det bästa beslutet när du väljer hörlurar som ska användas i din bil.

 

Övergripande resultat

Trådbundet Infraröd (IR) Radiofrekvens (RF) Blåtand
Förbindelse Aux Trådlös Trådlös Trådlös
Kraftkälla Signalstyrd Batteri Batteri Batteri
Kompatibilitetskrav Hörlursuttag Siktlinje Specifik radiofrekvens Bluetooth-mottagare

Många underhållningssystem i bilen stöder flera hörlurar så att alla passagerare kan njuta av filmer, musik eller videospel. I vissa fall kan varje passagerare lyssna på sina media medan föraren kontrollerar sin lyssnande med huvudenheten. Även om du aldrig ska lyssna på hörlurar när du kör, kan passagerarna gå förlorade utan dessa personliga enheter. Oavsett om det gäller musik eller video, hörlurar kan transportera dig till en annan värld utan att störa föraren. Det finns upp-och nedgångar för var och en. Värdet på ett par hörlurar beror på i vilken situation det används. För att avgöra vilken som är rätt för dig, överväga kompatibilitets- och användningskraven för varje hörlur.

 

Trådbundna hörlurar för bilar och nackdelar

Fördelar

 • Kompatibel med många system.
 • Enkelt, hållbart och pålitligt.

Nackdelar

 • Stöder vanligtvis inte flera utgångar.

De enklaste hörlurarna du kan använda i en bil är de som kan användas i andra lyssningsmiljöer. Trådbundna öronsnäckor, hörlurar med hörlurar och hörlurar i öronen kräver vanligtvis inga batterier. Dessa typer av hörlurar är kompatibla med alla system som har en standard 3,5 mm hörlursutgång (Aux). Nackdelen? De flesta bilmultimediasystem stöder inte flera uppsättningar trådbundna hörlurar. Vissa huvudenheter har en eller flera 3,5 mm utgångar, och vissa fordon ger flera ljuduttag för passagerarna. Det är dock mer ett undantag än en regel. Trådbundna hörlurar är också kompatibla med vissa skärmar och DVD-spelare. Om ditt multimediasystem innehåller flera DVD-spelare och skärmar kan billiga trådlösa hörlurar fungera bra.

 

IR-bilhörlurar För- och nackdelar

Fördelar

 • Trådlös.
 • Mindre störningar än andra trådlösa standarder.

Nackdelar

 • Inte lika vanligt eller lika kompatibelt som Bluetooth.
 • Batteridriven.
 • Kräver siktlinje mellan hörlurarna och sändaren.

IR (infraröda) hörlurar är trådlösa enheter som tar emot ljudsignaler via det infraröda spektrumet. Detta liknar hur en TV-fjärrkontroll eller datorns infraröda nätverk fungerar. Dessa hörlurar är endast kompatibla med system som sänder på en viss IR-frekvens. Vissa enheter kan emellertid ta emot signaler på två eller flera kanaler. Eftersom IR-hörlurar är trådlösa behöver dessa enheter batterier för att fungera. Den största nackdelen är att IR-hörlurar kräver en god sikt för att sändaren ska fungera. Annars försämras ljudkvaliteten snabbt.

 

RF-bilhörlurar För- och nackdelar

Fördelar

 • Trådlös.
 • Tillåter flera lyssningskanaler.
 • Ingen siktlinje krävs.

Nackdelar

 • Endast kompatibel med multimediasystem som sänder på en viss frekvens.
 • Batteridriven.

RF-hörlurar (radiofrekvens) är också trådlösa, men dessa enheter fungerar på en radiofrekvens. Dessa hörlurar är bara kompatibla med multimediasystem som sänder på en viss frekvens men är ofta inställda på att fungera på flera kanaler. Det betyder att en passagerare kan lyssna på radio till exempel medan en annan tittar på en DVD. Liksom IR-hörlurar kräver RF-hörlurar också batterier för att fungera. Till skillnad från IR-hörlurar behöver de dock inte en siktlinje för att fungera.

 

Bluetooth-hörlurar För- och nackdelar

Fördelar

 • Trådlös.
 • Kompatibel med många system.

Nackdelar

 • Anslutningar kan vara snygga.
 • Inte lika intuitivt eller enkelt som trådbundna hörlurar.
 • Batteridriven.

Bluetooth-hörlurar fungerar också på en radiofrekvens, men tekniken skiljer sig från vanliga RF-hörlurar. Dessa hörlurar kan kopplas ihop med en Bluetooth-huvudenhet genom samma process som används för att ansluta en mobil enhet. Några av dessa enheter stöder också handsfree-samtal utöver musikstreaming. Bluetooth är i allt högre grad standarden för mest trådlös kommunikation mellan enheter.

 

Slutlig dom

Innan du köper hörlurar till din bil bör du ta reda på om ditt multimediasystem stöder IR-, RF-, Bluetooth- eller kabelanslutningar. Bekräfta också att de enskilda komponenterna är kompatibla. Vissa fabrikssystem stöder till exempel bara IR-hörlurar och inte alla IR-hörlurar fungerar med ett OEM-system. Det är viktigt att verifiera kompatibiliteten innan du köper, antingen genom att kontakta återförsäljaren, leta efter specifikationerna eller konsultera bilens manual. Samma kompatibilitetsproblem gäller för RF-hörlurar, men alla Bluetooth-hörlurar fungerar med alla Bluetooth-huvudenheter.