Saltar al contenido

‘D&D: Dark Alliance’ fick mig att hacka, skära och nörda

14 de julio de 2023
dark alliance 1200x630 960011ba840049969be6cb16abcc3fe0

Viktiga takeaways

  • Dungeons & Dragons: Dark Alliance är en tredje person, action-RPG som stödjer onlineco-op för fyra spelare.
  • Det är en andlig efterföljare till 2001-talet Baldur’s Gate: Dark Alliance och dess uppföljare.
  • Den behåller hack-and-slash-striden och plundring-och-utjämningsslingan från sina föregångare, samtidigt som den introducerar ett antal nya element.

Dungeons & Dragons: Dark Alliance syftar till att återerövra hack-and-slash-magin i klassiska action-RPG:er, samtidigt som den sätter en modern snurr på genren. Fans av Baldurs Gate: Dark Alliance och dess uppföljare missar fortfarande att rensa fängelsehålor, samla in byte och besegra massiva bossar tillsammans med en samarbetspartner. Medan dessa PlayStation 2-eran klassiker har sett sin beskärda del av imitatörer under de senaste 20 åren, den kommande Dungeons & Dragons: Dark Alliance är dess första verkliga andliga efterträdare. Återigen går spelare in i djupet av farliga miljöer med D&D-tema och letar efter guld, utrustning och problem från alla fula som korsar deras väg. Dark Alliance stöder även co-op online för fyra spelare och lovar lokal co-op för två spelare – en favoritfunktion för fansen i originalspelen – någon gång inom en snar framtid. Den innehåller också en ny över axeln vy av handlingen som är mycket vackrare, och visar snyggt upp den här fräscha versionen.

Fyra part

Jag fick nyligen ta itu med en liten bit av Dark Alliance bakom de dubbla scimitarerna i Drizzt, Dark Elf av de fyra tillgängliga karaktärerna. Jag fick i uppdrag att rensa en smedja av trollliknande varelser och halkade snabbt in i ett tillfredsställande spelspår.

Skärmdump från

Utöver de förväntade lätta och tunga attackerna har Drizzt ett undvikande drag, såväl som några speciella förmågor. Att kedja ihop kombinationer, flipperspela mellan onda och lämna högar av lik i mitt spår var oerhört tillfredsställande. Även om den här knappen-mashing-strategin tjänade mig väl mot goblin-horderna, skar den inte riktigt när ett par Verbeeg gick med i striden. De höga, trollliknande bestarna var inte speciellt snabba, men det hindrade inte deras enorma nävar från att göra mig en med elden och svavelet. Tack och lov var en av mina samarbetspartners en kvinnlig bågskytt beväpnad med eldfyllda pilar. När hon pepprade Verbeeg med projektilerna på säkert avstånd, smög hon in och återupplivade min nära-döden Dark Elf. Det här var inte sista gången jag litade på min partner, eftersom nivåns massiva chef hade en hälsostång lika lång som längden på trädet den svängde. Den quest-capping baddie var en annan Verbeeg, men det fick det föregående paret att se ut som mobbare i grundskolan.

Det handlar om bytet

Vi fyra viftade ihärdigt iväg mot monstret, även när det funderade på att lägga till oss till hans kommande måltid. Tack och lov var det vid denna tidpunkt jag introducerades till min karaktärs ultimata, en spelförändrande förmåga som har byggts upp över tiden.

Skärmdump från

Du förstår, Drizzt har ett husdjur, men det är ingen lekfull hundvalp. Den trogna följeslagaren, kallad Guenhwyvar, är en astral panter som kan göra allvarlig skada när den tillkallas. Tillsammans med de andra karaktärernas speciella färdigheter (bågskyttens förmåga att regna ner en uppsjö av brinnande pilar var en annan höjdpunkt), kunde min skräckinjagande spökekat så småningom ta ner besten. Besting the big bad erbjöd också en inblick i spelets komiska sida, eftersom Verbeeg vände oss med långfingret när han sjönk ner i en lavagrop. Även om jag uppskattade att bli avbruten av det mytomspunna monstret, var det min förtjänta byte som fick mig att le. Förutom rejäla bitar av XP och guld bjöds jag på en hög med glänsande rustningar, inklusive kappor, bröstplåtar, hjälmar och hängslen. Tyvärr kunde jag inte ta mina nya godsaker på ett snurr, men jag introducerades till en lovande loot-relaterad funktion som lägger till ett trevligt risk-belöningselement för att vinna en fight. Vid vissa punkter i ett uppdrag får spelare möjlighet att vila eller gå framåt med chansen att tjäna mer sällsynt byte. Det förra alternativet skapar inte bara en sparpunkt som du kan återvända till vid döden, utan det fyller också på förbrukningsartiklar, såsom hälso- och uthållighetsdrycker. Det sistnämnda har naturligtvis potentialen att ge dig din nya favorit-death-dealer. Min korta demo tillät mig inte att utforska det här systemet mycket, och det grävde inte heller in i spelets omfattande, karaktärsframskridande färdighetsträd. Fortfarande, baserat på min tid under Drizzts kappa, ser jag fram emot att dyka tillbaka in i D&D: Dark Alliance när den landar 22 juni.