Saltar al contenido

Microsoft bekräftar att Xbox One-konsoler upphör

30 de septiembre de 2022
xbox console rhs78 transbg rgb 20131 c7fb453e5e7a40f09e86cbcd17e49795

Det är officiellt: Microsoft har verkligen upphört med produktionen av Xbox One-konsoler för att fokusera på att tillverka fler Series X- och Series S-modeller. I ett uttalande till The Verge medgav Microsoft att produktionen av Xbox One tyst stoppades i slutet av 2020 – vilket är ungefär när Series X och Series S lanserades för första gången. Detta beslut togs sannolikt för att ge det tillräckligt med spelrum för att hålla jämna steg med den förväntade efterfrågan på de nya konsolerna.

Det är en strategi som verkar ha fungerat, eftersom Xbox Series S för närvarande finns att köpa hos flera onlineåterförsäljare. Även om Series X fortfarande visar sig vara ganska utmanande att hitta. PlayStation 5 förblir också svårfångad, och enligt Bloomberg har svaret på bristen varit att producera fler PlayStation 4:or.

Nickelodeon All-Star Brawl specialutgåva av Xbox Series X

Återförsäljare har långsamt sålt genom sina återstående Xbox One-konsoler under det senaste året, utan att ytterligare lager har kommit in. Även om detta gör det till en utmaning att hitta en helt ny Xbox One, är olika begagnade och renoverade modeller fortfarande tillgängliga, men kostnaden är bara något lägre – eller i vissa fall mycket högre – än 299 $ Xbox Series S. Xbox One kommer sannolikt inte att återgå i produktion vid det här laget, så om du verkligen vill ha en så måste du troligen ta en begagnad eller renoverad modell.