Saltar al contenido

De 10 roligaste onlinespelen för barn 2021

10 de julio de 2021
kidsfunonlinegames featured 5bff772ac9e77c00264b1387

Det kan inte förnekas att videospel har utvecklats och onlinespel nu är en accepterad del av varje barns spelupplevelse. Även om det utan tvekan finns onlinevideospel som är olämpliga för barn, finns det en hel del som ger en säker miljö för unga spelare att uppleva multiplayer-spel utan behov av övervakning av föräldrar hela tiden. Här är några roliga onlinespel för barn i alla åldrar att spela själva.

Bästa online-RPG för barn: Pokemon Sun and Moon

Vad vi gillar

 • Pokémon-videospel är mycket säkra för barn att spela online.
 • Allt offlineinnehållet i Pokemon är familjevänligt.

Vad vi inte gillar

 • Pokemon Sun och Pokemon Moon kan gå lite långsamt i delar på äldre 3DS-modeller.
 • Vissa spelare kan bli besvikna över bristen på Pokémon-gym i Sun and Moon.

Pokemon Sun och Pokemon Moon är moderna poster på lång sikt Pokémon rollspel som först började långt tillbaka på 90-talet på Nintendo Gameboy. Förutom att ha några riktigt roliga enspelars offline-berättelsekampanjer som kommer att hålla spelare i alla åldrar upptagna i flera dagar, stöder varje Pokémon-spel också onlinespel i form av Pokémon handel och strider. Kommunikation med andra Pokémon spelare är mycket minimala och är nästan helt begränsade till grundläggande spelinformation som anges på spelarens ID-kort som deras smeknamn och hur många Pokémon de har fångat. Andra kommunikationsformer inkluderar emoji och grundläggande fraser som skapas från en lista med förgodkända säkra ord.

Bästa online-dansspel för barn: Just Dance 2020

Just Dance 2019 lokalt multiplayer-videospel på Nintendo-, Xbox- och PlayStation-konsoler.

Vad vi gillar

 • Säker onlinespel som inte kräver någon föräldrakontroll.
 • Onlinespel som uppmuntrar till fysisk aktivitet.

Vad vi inte gillar

 • Inget sätt att spela online med vänner samtidigt som matcherna är slumpmässiga.
 • Betoningen på onlinespel minskar med varje Bara dansa spel.

Ubisoft’s Bara dansa Videospel är roligt för lokala multiplayer-spelsessioner, men de har också några avslappnade multiplayer på nätet. Kallas i spelet World Dance Floor, Just Dance’s online-läge har spelare som dansar till samma låt som andra spelare från hela världen samtidigt. Det finns ingen verbal eller visuell kommunikation med andra spelare, men du kan se toppdansarnas resultat uppdateras i realtid vilket skapar en känsla av äkta konkurrens bland deltagarna.

Bästa onlinespel för kreativa barn: Minecraft

Minecraft online-spel med barn.

Vad vi gillar

 • Lika pedagogiskt och roligt för barnen att leka.
 • Online Minecraft samhället är ganska barnsäkert och studentorienterat.

Vad vi inte gillar

 • De flesta versioner av Minecraft kräver ett Xbox-nätverkskonto för att spela, även på Nintendo Switch och mobilen.
 • Förskolebarn kan tycka att de gröna zombiliknande monster är läskiga.

De flesta barn som har intresse för videospel har sannolikt spelat Minecraft, sett deras vänner spelat det, eller såg en streamer strömma den på Twitch eller Mixer nu. Minecraft är extremt populär inte bara bland juniorspelare utan också hos många lärare på grund av dess förmåga att undervisa problemlösning och konstruktion. Det rekommenderas att skapa ett Xbox-nätverkskonto för ditt barn och hantera det själv eftersom det här kontot är ett Microsoft-konto som ger dem en e-postadress och möjligheten att köpa appar och spel på Windows 10-enheter och Xbox-konsoler.

Minecraft har ett starkt solo-spelare offline-element men barn kan också gå online och spela med eller mot andra spelare och det finns också möjligheten att dela skapelser och ladda ner de som gjorts av andra. Den förenklade grafiken förhindrar att någon av handlingarna blir för läskig och röstchatten kan inaktiveras via konsolens föräldrainställningar.

Bästa onlinespel för Star Wars-fans: Star Wars Battlefront II

Star Wars Battlefront II videospel online på Xbox One och PS4.

Vad vi gillar

 • Barn kan fortfarande uttrycka sig med humoristiska känslor när röstchatt är inaktiverat.
 • Platserna och karaktärerna ser ut som i filmerna.

Vad vi inte gillar

 • Handlingen blir för intensiv för yngre spelare men inte mer än Stjärnornas krig själva filmerna.
 • Några junior Stjärnornas krig fans kanske ogillar bristen på Jar Jar Binks och Porgs.

Star Wars Battlefront II är ett action-shooter-videospel som använder karaktärer och platser från alla tre epoker av Stjärnornas krig filmer och tecknade filmer. Grafiken är helt enkelt fantastisk, speciellt på en Xbox One X eller PlayStation 4 pro-konsol, och ljuddesignen får alla som spelar att känna att de är mitt i en Stjärnornas krig slåss. Det finns en mängd roliga onlinelägen för barn och vuxna att spela i Star Wars Battlefront II med de två mest populära är Galactic Assault och Heroes Versus Villains. Den förra är ett massivt 40-spelare online-spel som återskapar ikoniska stunder från filmerna medan den senare låter spelaren spela som ikoniska karaktärer som Luke Skywalker, Rey, Kylo Ren och Yoda i fyra-mot-fyra lagstrider. Det finns ingen inbyggd funktion för röstchatt i Star Wars Battlefront II även om spelare fortfarande kan prata med vänner med hjälp av konsolens egna onlinetjänster som kan inaktiveras.

Bästa barnvänliga onlinespelare: Splatoon 2

Splatoon 2 online-match på Nintendo Switch.

Vad vi gillar

 • En tredje person shooter designad med barn i åtanke.
 • Färgglada karaktärer och nivåer gör det till en glädje att spela och titta på.

Vad vi inte gillar

 • Onlinelägen har inte lika många spelare som andra spel.
 • Endast tillgängligt på Nintendo Switch.

Splatoon 2 är en färgstark shooter för juniorspelare som är för unga för sådana Call of Duty och Slagfält. I det tar spelarna rollen som Inklings, barnliknande karaktärer som kan förvandlas till färgglada bläckfiskar och tillbaka igen och kan tävla i online-matcher med upp till åtta andra personer. Målet med varje match är att täcka så mycket av fältet i ditt lags färg som möjligt genom att spränga och spruta färg på golv, väggar och motståndare. Medan röstchattfunktioner online kan inaktiveras i videospel och på konsoler använder fler och fler spelare appar från tredje part som Discord och Skype för att kommunicera medan de spelar online med vänner.

Splatoon 2 använder Smartphone-appen Nintendo Switch för röstchatt som kan styras eller inaktiveras av föräldrar.

Mest populära online-spel för barn: Fortnite

Fortnite Battle Royale online videospel.

Vad vi gillar

 • Helt gratis att ladda ner och spela på alla större konsoler och mobila enheter.
 • Fortnite stöder crossplay vilket innebär att barn kan leka med sina vänner på andra system.

Vad vi inte gillar

 • Medan det är gratis läggs stor vikt vid att köpa digitala artiklar i spelet.
 • Spelet kan ta flera minuter bara för att ladda titelskärmen.

Fortnite är lätt ett av de mest populära videospelen i världen med både barn och vuxna. Medan det finns ett berättelseläge i Fortnite, dess Battle Royale-läge är vad de flesta spelare spelar. I det ansluter användarna till 99 andra spelare från hela världen och, beroende på matchens regler, tar de ut det andra laget eller alla andra spelare för att hävda seger. Onlineköp kan begränsas i spelkonsoler genom att använda föräldra- eller familjeinställningar. Att kräva ett lösenord eller en PIN-kod innan ett digitalt köp behandlas rekommenderas också på mobiltelefoner och konsoler. Konceptet låter våldsamt och olämpligt men det finns inget spel, dödsfall hos spelare är mer som digitala upplösningar, och alla får klä sig i vilda kläder som en nallebjörn eller en älva. Röstchatt in Fortnite är aktiverat som standard för att arbeta med andra lag / teammedlemmar men detta kan inaktiveras i spelets inställningar på alla plattformar. Barn kan fortfarande bilda privata chattar med sina personliga vänner på Xbox One- och PlayStation 4-konsoler men detta kan inaktiveras helt genom att använda respektive konsoles föräldrabegränsningar.

Bästa online-plattformsspel för barn: Terraria

Terraria online videospel.

Vad vi gillar

 • Ett actionspel som uppmuntrar till kreativitet.
 • Massor av innehåll som gör att även hårdporrspelare spelar länge.

Vad vi inte gillar

 • Vissa menyalternativ beskärs på vissa TV-apparater.
 • Inget korsspel mellan olika versioner.

Terraria är en slags blandning mellan Super Mario bröderna och Minecraft. I det måste spelarna navigera i 2D-nivåer och bekämpa monster, ungefär som i en traditionell plattformsspelare, men de får också förmågan att skapa material de hittar och skapa konstruktioner i världen. Spelare kan ansluta sig till upp till sju andra spelare för att spela online, vilket skapar många möjligheter för roligt och säkert samarbete med flera spelare. Terraria förlitar sig på konsoles inbyggda röstchattlösningar som kan inaktiveras av föräldrar.

Bästa online-sportspel för barn: Rocket League

Rocket League online videospel för barn.

Vad vi gillar

 • Mycket lätt att förstå och spela på grund av sitt fotbollsbaserade spel.
 • Roligt nedladdningsbart innehåll baserat på Hot Wheels, DC Comics-karaktärer och Snabb och rasande.

Vad vi inte gillar

 • Stark tonvikt på att köpa digitalt innehåll i spelet med riktiga pengar.
 • Vissa fördröjningar på långsammare internetanslutningar.

Att kombinera fotboll med racing kan verka som ett udda val men Raket ligan drar det bra och har blivit otroligt framgångsrikt med sitt nya koncept. I Raket ligan, spelare kör olika fordon på ett öppet fotbollsplan och måste krossa den gigantiska bollen i målet precis som i ett traditionellt fotbollsmatch. Spelare kan spela Rocket League-matcher online för flera spelare för upp till åtta personer och det finns massor av anpassningsalternativ för barn att anpassa sina bilar och göra dem till sina egna. Röstchatt kan kontrolleras via konsolens familjinställningar.

Bästa spelwebbplatsen för barn: Lego Kids

Lego Kids webbplats med gratis onlinespel.

Vad vi gillar

 • Ett stort utbud av videospelgenrer som racing, plattformsspel och pussel.
 • Spel baserade på stora märken som Lego vänner, Läderlappen, Stjärnornas krigoch Ninjago.

Vad vi inte gillar

 • Mycket lätt att klicka på kampanjer för den betalda konsolen och smartphonespel.
 • Barn kommer sannolikt att du vill köpa fler Lego-set efter att ha spelat dessa spel.

Den officiella Lego-webbplatsen är en fantastisk källa till gratis videospel som kan spelas online utan någon app- eller plugin-nedladdning. Allt du behöver göra för att spela dessa spel är att klicka på deras ikon från huvudskärmen och hela videospelet laddas i webbläsaren. Inga kontoutskrivningar eller utbyte av information krävs. När du använder Lego-webbplatsen är det viktigt att kontrollera ikonerna för de spel som anges. De som visar en spelkonsolikon eller en med en surfplatta och smartphone är reklam för de betalda Lego-videospel som Lego Marvel’s The Avengers. De som är gratis att spela online är de spel som använder laptop-ikonen.

Klassiskt arkadspel online för barn: Super Bomberman R

Super Bomberman R online videospel för barn.

Vad vi gillar

 • Ingen kommunikation i spelet förutom konsolens inbyggda röstchatt som kan inaktiveras av föräldrar.
 • Roligt Halo karaktärs komo i Xbox One-versionen.

Vad vi inte gillar

 • Fler online-lägen hade varit trevligt.
 • Grafiken ser lite gammal ut efter dagens standarder.

Super Bomberman är tillbaka för moderna konsoler med mer av den klassiska arkadåtgärden för flera spelare som gjorde den så populär på 90-talet. I Super Bomberman R spelare får spela solo eller lokal multiplayer med upp till fyra andra spelare men det riktiga roliga är onlineläget där matcherna består av åtta spelare. I Super Bomberman R’s flerspelarlägen är målet att besegra andra spelare genom att strategiskt placera bomber inom den labyrintliknande nivån. Power-ups och förmågor ger viss variation i förfarandena men totalt sett är det bra, enkelt roligt som alla kan spela.