Saltar al contenido

De 6 bästa sätten att titta på tv i din bil

23 de junio de 2021
GettyImages 961095824 5c3143f446e0fb0001272b67

Begreppet mötes-tv, där tittarna var tvungna att planera sina liv runt en viss sändningstid, är på väg ut. Binge-watching TV på streamingtjänster är där det är, och det finns ingen anledning att du måste stoppa din binge bara för att det är dags att hoppa i bilen.

Stigningen av att streama tv och mobil-tv i bilar

Även när tittarna på traditionella tv-källor minskar ökar online-tittandet. Faktum är att den nionde upplagan av Deloittes Digital Democracy Survey fann att medan kabel- och satellit-tv-abonnemang fortfarande är favoritmetoden för tv-tittande för Generation X, Baby Boomers och äldre människor, har yngre millennials nästan helt flyttat fokus till strömmande källor. Oavsett om vi tittar på i luften, via Internet eller någon annanstans så är faktumet att vi tittar på. Tv-tittarskap har till och med utvecklats mot mobila enheter de senaste åren, och Netflix har visat att binge-watching är det nya normala. Naturligtvis översätts alla dessa trender enkelt från vardagsrummet till vägen, där du kan välja mellan ett antal olika sätt att titta på live, tidsförskjutet eller till och med inspelat tv-innehåll. Här är sex av de bästa sätten att titta på TV i din bil:

DVD / Blu-Ray

Det kan verka som låghängande frukt, men fysiska medier som DVD och Blu-Rays representerar fortfarande det enklaste sättet att binge dina favorit-tv-program på vägen. Även om forskning har visat att TV-tittare starkt föredrar att hyra innehåll istället för att köpa fysiska medier, finns det något att säga för att underlätta att ta en DVD- eller Blu-Ray-låduppsättning på väg ut genom dörren. Om du känner dig särskilt flitig kan du till och med sätta in ditt barns favoritserie i en skivplånbok med låg profil och lämna den i bilen. Medan du tittar på TV på DVD eller Blu-Ray inte är live, och det innebär att släpa runt fysiska medier som någon form av grottman, är DVD-spelare i bilen extremt lätta att få tag på i dessa dagar. Eller om du inte vill köpa ny hårdvara kan du alltid ansluta en gammal bärbar dator till en takmonterad skärm och kalla det bra.

Lokal TV-sändning

En lokal TV-studio

Om live-TV är mer din stil är det faktiskt möjligt att titta på lokal TV-sändning i din bil. Det är mer arbete än att poppa på en DVD och kalla det bra, och du måste hantera störningar från byggnader och andra fordon, men det är en del av äventyret. För att titta på direktsänd tv i din bil behöver du tre saker: en HD-TV-antenn som kan dra in lokala stationer, en skärm och en tuner. Displayen och tunern är enkla om du kan hitta en 12V-TV som uppfyller dina behov, men antennen kan vara ett problem. För att få bästa resultat måste du montera det på utsidan av ditt fordon, vilket inte är för svaga hjärtan. Medan sugmonterade HDTV-antenner finns, måste du förmodligen gräva lite för att hitta en. Du kommer förmodligen att få de bästa resultaten av en högkvalitativ antenn som är tekniskt utformad för RV-användning, men att köra runt med något liknande på ditt tak kan orsaka roliga utseende från dina bilförare.

Satellit-TV

En kommunikationssatellit sänder TV från rymden.

Till skillnad från lokal TV-sändning, men som satellitradio, behöver du en speciell mobil satellitantenn och ett abonnemang om du vill titta på satellit-TV i din bil. Den största nackdelen är att du kanske inte kan få en signal om du är omgiven av många höga byggnader, men baksidan är att du är mindre benägna att uppleva serviceavbrott om du ger dig ut på en lång resa där lokal TV-sändning kanske inte är tillgänglig. Parabolantenner avsedda för användning på fordon är vanligtvis avsedda för husbilar, men smalare, plattare mönster har brutit in på marknaden. Detta kanske fortfarande inte är något du vill ha på ditt tak, men det är ett alternativ.

DVR-strömning

En kabelbox med inbyggd DVR-funktion.

Underverk av moln-DVR innebär att du kanske kan se dina tidsförskjutna program på vägen. Huvudfrågan är bandbredd eftersom du behöver någon typ av mobildataanslutning för att detta ska fungera. Innan du börjar på vägen och börjar strömma vill du undersöka hur ditt moln DVR interagerar med din dataplan. Vissa leverantörer behandlar olika typer av data på olika sätt, så det kan hända att du är tydlig. Det andra alternativet är att ta din fysiska DVR och ta den med dig. Detta innebär att du kopplar in en omformare och använder din DVR i din bil precis som du skulle göra hemma, så du vill se till att den faktiskt fungerar utan att vara ansluten till kabel innan du går ut.

Streama live-tv

En man kopplar upp en dator för att strömma tv till sin bil.

Om du har kabel-tv hemma eller till och med en antenn kan du faktiskt strömma live-tv från den källan till vilken internetansluten enhet som helst. Det betyder att du faktiskt kan strömma live-tv från ditt hus till din bil om du har rätt utrustning. Slingbox är ett alternativ som låter dig strömma live-tv från ditt hus till din bil, förutsatt att du har en mobil internetanslutning. Detta involverar två huvudkomponenter: en Slingbox ansluten till din hemkabel eller satellitanslutning och en mobil internetanslutning som en mobil hotspot eller en bunden smartphone. Plex är ett annat alternativ som du kan använda för att strömma live-TV på vägen. Detta kräver ett kabelabonnemang eller en antenn, en dator med ett HDTV-mottagarkort och ett abonnemang på Plex Pass. Du kan också använda samma inställning för att strömma filmer och musik från din hemdator till din bil.

Streaming Video Services

Barn strömmar tv till en surfplatta i en bil.

Streamingtjänster är också beroende av en mobil internetanslutning, och de kan äta direkt genom din dataplan, men de ger också den största mängden innehåll. Tjänster som Netflix, Amazon Prime och Hulu erbjuder de bästa sätten att binge-titta på dina favoritprogram på en lång bilresa. Vissa streamingtjänster låter dig till och med ladda ner ett antal avsnitt till din mobila enhet, så att du kan titta på dem på vägen även om du tappar din internetanslutning. Andra streamingtjänster, som YouTube TV och Sling TV, låter dig titta på live-tv via en dataanslutning. Dessa tjänster kan också använda mycket data, men de representerar ett sätt att titta på live-TV utan att bulta en gigantisk antenn på ditt tak.