Saltar al contenido

DVD-alternativ i bilen

22 de junio de 2021
dvd head unit rick 5806a1235f9b5805c2869f14 5bd33997c9e77c002612bbc8

Det finns ett antal sätt att titta på filmer i din bil eller lastbil, men DVD-spelare i bilen hittar en bra balans mellan prisvärdhet och bildkvalitet. Även om du inte får en HD-upplevelse av en DVD-spelare i bilen, är det inte alltid ett stort problem när du har att göra med en bilmultimediaupplevelse. Många LCD-alternativ i bilen kan inte ens visa HD-upplösningar, och de som är kan kopplas ihop med en uppkonverterande DVD-spelare i bilen för att ge en fantastisk tittarupplevelse.

Kolla in DVD-alternativen i bilen

De fem primära typerna av DVD-spelare i bilen är:

  • Bärbara DVD-enheter: Dessa är superportabla och lätta att installera, men de är minst integrerade.
  • DVD-spelare med nackstöd: Dessa kan vara svåra att installera, men de använder mycket tillgängligt utrymme.
  • Takmonterade / overhead DVD-spelare: Dessa svänger ner från taket, så de är bra om du vill att flera passagerare ska kunna titta på en enda stor skärm.
  • DVD-huvudenheter / multimediamottagare: Dessa är superbekväma, men skärmarna är små och de kan vara tuffa för dina passagerare att se.
  • Fjärrmonterade DVD-spelare i bilen: Det här alternativet ger massor av flexibilitet, men installationen kan vara komplicerad.

Några av dessa DVD-spelare i bilen har inbyggda LCD-skärmar och andra måste kopplas ihop med någon typ av skärm eller bildskärm.

Bärbara DVD-spelare i bilen

Bärbar DVD-spelare

Vilken bärbar DVD-spelare som helst kan användas i en bil, men det finns vissa enheter som är speciellt utformade för det ändamålet. Om du letar efter en bärbar DVD-spelare som du kan ta med dig på vägen bör du leta efter en som antingen har utmärkt batterikapacitet eller innehåller en 12V-kontakt. Vanliga bärbara enheter som har 12V-kontakter är fantastiska eftersom varje passagerare kan ha sin egen DVD-spelare, och du kan alltid använda en 12V-tillbehörsdelare om du inte har tillräckligt med uttag. Bärbara DVD-spelare som är speciellt utformade för användning i bilar, stadsjeepar och minibussar är utformade lite annorlunda än vanliga bärbara enheter. Dessa specialbyggda DVD-spelare är vanligtvis utformade för att glida över nackstödets baksida. Det gör att de liknar DVD-spelare med nackstöd, men de är mycket lättare att installera och kan flyttas från ett fordon till ett annat med mycket lite krångel. Du kan också använda en bärbar dator som en bärbar DVD-spelare i bilen, även om DVD-spelare inte är så vanliga på bärbara datorer som de en gång var.

DVD-spelare med nackstöd

nackstöd DVD-spelare i bilen

Vissa nackstödsenheter har inbyggda DVD-spelare och andra är bara LCD-skärmar. Några av dessa enheter finns också i parade set som delar en DVD-spelare. Eftersom dessa DVD-spelare faktiskt är installerade i ett nackstöd kan de inte tas bort utan att nackstödet byts ut. Nackstödsenheter som har egna DVD-spelare gör att varje passagerare kan titta på sin egen film, men ihopkopplade enheter och skärmar som är bundna till huvudenheten ger inte den fördelen. Det här alternativet är utmärkt eftersom den färdiga produkten inte tar mer plats än det ursprungliga nackstödet och huvudstödsskärmarna ser riktigt bra ut om installationen är ren.

Overhead DVD-spelare

DVD-spelare i bilen

Eftersom dessa enheter är monterade på taket passar de bäst för användning i minibussar och stadsjeepar. I applikationer där det redan finns en takkonsol kan en DVD-spelare som ersätts ersätta den. Vissa OEM-tillverkare erbjuder också ett alternativ där en overhead DVD-spelare är byggd direkt i takkonsolen från fabriken. I alla dessa fall är skärmen på takmonterad / overhead DVD-spelare i ett gångjärn så att den kan vippas ur vägen när den inte används. Fördelen med en DVD-spelare i bilen är att den kan ses av alla bakre passagerare i en SUV eller minibuss. Den största nackdelen med det är att alla måste titta på samma DVD.

DVD-huvudenheter och multimediamottagare

DVD-huvudenhet

Vissa DVD-huvudenheter har en skärm och andra måste kopplas ihop med externa skärmar. Dessa enheter finns också i både enkla och dubbla DIN-formfaktorer. Enstaka DIN DVD-huvudenheter kan ha mycket små skärmar, men många av dem har anständigt stora skärmar som glider ut och fälls upp för visning. Dubbla DIN DVD-huvudenheter använder vanligtvis bara de flesta av de tillgängliga fastigheterna för visningsområdet. Oavsett formfaktor och skärmtyp har de flesta DVD-huvudenheter videoutgångar som kan anslutas till externa skärmar.

Fjärrmonterade DVD-spelare i bilen

fjärrmonterad DVD-spelare i bilen

Det sista alternativet för DVD-spelare i bilen är att montera en fristående enhet någonstans ur vägen. Detta är det bästa sättet att få DVD i din bil utan att byta huvudenhet, men du behöver fortfarande en huvudenhet med hjälpingång om du vill ansluta till det befintliga ljudsystemet. Om du vill använda hörlurar eller de inbyggda högtalarna i en LCD-skärm, är det inget problem. Även om det finns 12V fjärrmonterade DVD-spelare som är särskilt utformade för användning i bilar och lastbilar, är det också möjligt att använda en vanlig DVD-spelare. Det kan åstadkommas genom att para ihop enheten med en bilomformare, som också kan låta dig använda vilken TV eller bildskärm du helst vill. Om du följer den här metoden, kom ihåg att du fortfarande måste räkna ut någon typ av bildskärm som du kan använda med DVD-spelaren.