Saltar al contenido

E3 2021: Datum, nyheter, tillkännagivanden, rykten och allt annat att veta

28 de junio de 2021
E3Logo Color RGB white tm de52c7246bac42b09b26097c22047ddf

E3 är ett årligt evenemang som sponsras av Entertainment Software Association (ESA) för programutvecklare, hårdvarutillverkare och videospelutgivare. Evenemanget är ungefär som spelbranschens svar på CES (ett årligt konsumentelektronikhändelse); hundratals utställare med nya och kommande produkter visar upp speldemos, värdpresentationer och visar det senaste inom videospel och innovativ teknik under flera dagar.

Vad är datum för nästa E3?

ESA kommer att köra årets evenemang praktiskt taget från 12 – 15 juni 2021. De hoppas kunna återvända till en personlig utställning 2022. I år planerar arrangörerna att göra evenemanget till en mer fansvänlig show och uppmuntra kändisspelare och sociala medier som påverkar att delta för att utöka evenemanget bortom bara deltagare i branschen.

Förutsägelser: Vilka produkter kommer att meddelas?

Vi vet inte mycket om de produkter som kommer att visas eller lanseras, och inte heller vilka tillverkare som väljer att delta. Om evenemanget 2019 är någon indikation är det dock rimligt att förvänta sig några överraskningar. Det året gjorde Nintendo ett stänk i slutet av showen med tillkännagivanden om Djurkorsning och The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Det finns viskningar om att den mycket efterlängtade Nintendo Switch Pro skulle kunna tillkännages vid årets evenemang. Sony är vanligtvis en bullermakare vid evenemanget, även om det inte var värd för en PlayStation E3 2019-konferens. Efter två års frånvaro är det troligt att företaget kommer att tillhandahålla uppdateringar om kommande spel, och även om det är osannolikt att det kommer att göra ett fullständigt lanseringsmeddelande, kan det till och med kasta några teasers om den ryktade PSVR 2. Man kan drömma, eller hur? Microsoft tillkännagav Xbox Series X / S som ‘Project Scarlett’ vid E3 2019; förvänta sig att företaget använder 2021-evenemanget för att locka spelare till sina plattformar ytterligare. Google borde också leta efter att röra upp saker för Google Stadia och YouTube Gaming, plus Amazon kommer troligen att hoppa in i striden med Amazon Luna-relaterade meddelanden också. Den produktiva speltillverkaren Ubisoft förväntas också göra olika nya spelmeddelanden, liksom andra mindre videospelföretag. Så överlag bör E3 2021 vara en fullsatt händelse för spelfans.

Lifewires E3-förutsägelser

Baserat på en mängd olika rykten och utredningsarbete förutsäger vi:

  • Nintendo kommer att tillkännage nya spel och vara väldigt snygga om nästa version av Switch.
  • Sony kommer att tillkännage nya spel och vara lika snygga om PSVR som Nintendo kommer att handla om Switch.
  • Microsoft tillkännager ett spelstudioförvärv och / eller ett spelstudiopartnerskap. Kan det vara Ubisoft?

Hur man streamer och tittar på E3

ESA har lovat en virtuell händelse till skillnad från alla andra som svar på COVID-19-begränsningar, men vi vet inte exakt hur händelsen kommer att utvecklas. Du kan strömma det hela på E3: s officiella Twitch- och YouTube-sidor.

De senaste E3 och andra spelnyheter

Du kan alltid få din spelnyhetsfix på Lifewire, men här är några rubriker som också kan intressera dig. Vi kommer tillbaka med fler nyheter (och några rykten) när evenemanget utvecklas; håll ögonen öppna!