Saltar al contenido

E3 Gaming Show måste förändras, säger experter

15 de junio de 2021
GettyImages 1155580267 e8afb7f2fead43f4bcd7a9006834d5c4

Viktiga takeaways

  • ESA planerar enligt uppgift en helt digital händelse för E3 i år.
  • Experter anser att konventioner som E3 fortfarande är värdefulla, men vissa saker måste ändras.
  • Utöver att ta reda på vem publiken är måste E3 vara mer inkluderande för alla typer av människor och spelutvecklare.

Trots en avbruten show 2020 och planerar att bli digital i år, säger experter att fysiska konventioner som E3 fortfarande är värdefulla, men de behöver några ändringar. Electronic Entertainment Expo (E3) var en gång det största årliga evenemanget inom spel. Men nu, när Entertainment Software Association (ESA) planerar för E3s framtid mitt under COVID-19-pandemin, ifrågasätter vissa om showen ska fortsätta eller slutligen kalla den sluta. Experter säger att det borde fortsätta, men det finns vissa försiktighetsåtgärder. «Dragningen av dessa händelser är att ha hela branschen på ett ställe,» berättade Patrick Shanley, spelredaktionens chef på Venn. Lifewire i telefon. «Jag tycker fortfarande att det är värdefullt. Om de fortfarande kan erbjuda det, skulle jag gärna se dem fortsätta det.»

Storlek på tävlingen

Medan det en gång var årets största spelcentrerade händelse, har E3 förändrats en hel del. Förlag som Sony, Nintendo och Electronic Arts (EA) dyker upp på utställningsgolvet på E3 och lockar tusentals pressmedlemmar – och till och med fans under senare år – till sina bås. Nu har de valt mer direkta metoder, håll sina egna liveströmmar och digitala evenemang, allt medan de eliminerar flygresor och betalar tusentals dollar för monterutrymme i Los Angeles Convention Center Ett sådant exempel på detta, och kanske en av de de största händelserna som kom efter annulleringen av E3 2020 var Summer Game Fest, en serie livestreamar som leds av Geoff Keighley för att visa upp olika utvecklare – både indie och AAA. Det skapade ett nytt prejudikat för att avslöja stora spel, samtidigt som mindre studior framhävs. «E3 har funnits [for] 25 år. Det går långt. Men om det inte finns någon anledning att ställa in och titta på det, varför skulle jag då ställa in? »

Kommande konsument

Att hitta en publik är naturligtvis inte det enda problemet som ESA har när det gäller E3. Om showen vill gå vidare och ta tillbaka sin krona, måste den bli mer inkluderande – inte bara välkomna människor i alla åldrar, etniciteter och könsidentiteter, utan också välkomna utvecklare av alla storlekar. «E3 är en påminnelse om att spelindustrin handlar om» affärer först «, berättade Jessica Woods, en långvarig spelare Lifewire via e-post. «Andra evenemang, som PAX, gör ett mycket bättre jobb med att vårda och visa upp de saker som verkligen spelar roll för mig som spelare.» Nu när utgivare som Sony har direktuppspelning som State of Play-serien, kan fans vara mindre benägna att delta i ett evenemang som E3, eftersom de redan kan få information hemifrån. Och om en helt digital E3 händer, vad ska folk få ställa in?

«Dessa online-konventioner bara för att göra en konvention lägger inte till något värde», berättade Shanley. «E3 har funnits [for] 25 år. Det går långt. Men om det inte finns någon anledning att ställa in och titta på det, varför skulle jag ställa in? «Shanley säger att ESA måste räkna ut sin publik om den vill behålla det rykte som den byggt för E3 genom åren. Detta är något han anser att konventionen har kämpat för att identifiera i några år nu.

Säkerheten först

Även om ESA kan vända på det och göra en mer konsumentfokuserad händelse, måste den fortfarande lösa problemet med inkludering och säkerhet för deltagarna. «För de stora konferenserna undrar jag, varför ens gå? Varför lämna min familj – där jag hör hemma – för att gå till en konferens där jag hela tiden känner att jag inte borde vara här,» säger Dr. Karen Schrier , docent och regissör för spel och framväxande media vid Marist College, berättade Lifewire i en telefonintervju. «Dessa online-konventioner bara för att göra en konvention lägger inte till något värde.»

Schrier noterade att hon deltog i andra konventioner tidigare i sin karriär, som Global Developers Conference (GDC), men sa att de flesta fick henne att känna att hon var tvungen att bevisa att hon hör hemma där. Det är dessa problem som hon och andra på Anti-Defamation League Center for Technology & Society arbetar för att lösa. Tillsammans har de skapat en kortlek som innehåller enkla frågor som utvecklare, communitychefer och till och med evenemangskoordinatorer kan fråga sig att avgöra hur inkluderande de är för marginaliserade grupper.

Medlemmar i Team Dignitas reagerar under CS: GO-världsfinalerna på dag två av Girl Gamer Esports Festival på Meydan Racecourse den 22 februari 2020

Det finns för närvarande inget släppdatum för däcket, men Schrier sa att det kommer att vara en gratis resurs tillgänglig för alla som vill använda den. Dessa händelser är en stor del av branschen, och om de används korrekt kan de hjälpa till att driva fram förändringar över hela världen, något Schrier hoppas att vi kommer att hända för nästa generation.

Tills verklig förändring kommer, tills vi äntligen accepterar och välkomnar alla i veckan, kommer klyftan i branschen bara att växa och vi kommer att se fler och fler blivande utvecklare eller berättare fortsätter till branscher som är mer inbjudande. «Det är svårt att gå förbi det», sa Schrier. «Alla talanger och alla de fantastiska, blivande sinnen som vi tappar för att vi bara inte ser deras mänsklighet och accepterar och helt inkluderar dem.»