Saltar al contenido

En guide för att förbereda och ladda upp video till Vimeo

27 de julio de 2021
portrait of intellectual man typing on laptop 183099258 57bc50593df78c8763d93e8d

Vimeo är en videodelningswebbplats som riktar sig till mer konstnärliga skapare än ett massivt videoförvar som YouTube. Hobbyister och yrkesverksamma använder Vimeo för att dela sitt arbete och nå sina målgrupper. Här är en titt på Vimeos riktlinjer för videokomprimering och andra fakta du behöver veta för att förbereda och ladda upp din video till Vimeo.

Om Vimeo-medlemskap

Innan du laddar upp en video till Vimeo måste du gå med i tjänsten. Vimeo har flera medlemsnivåer som säkerligen passar alla skapares behov.

Grundläggande medlemskap

Vimeos gratis Basic-abonnemangsplan ger användarna 500 MB gratis uppladdningsutrymme varje vecka med ett 5 GB videolagringslock. Den har SD- och 720p HD-uppspelning. Denna nivå innehåller grundläggande analyser, inbäddningsfunktioner, sekretessregler och mer. Ladda upp upp till 10 videor per dag.

Plus medlemskap

Om du är en mer avancerad skapare som skjuter videor i full HD kanske du föredrar Vimeos Plus-medlemskap. För 7 USD per månad (faktureras årligen) får du 5 GB lagringsutrymme varje vecka, omedelbar videokonvertering, anpassningskontroller, obegränsade grupper och kanaler, möjligheten att välja var din video är inbäddad och mer. Vimeo Plus är ett utmärkt alternativ för att vara värd för videor för din portfölj, projekt eller personliga webbplats. Denna lagringsgräns startas om varje vecka så att du kan ladda upp ett nytt projekt eller klipp var sjunde dag om du får slut på utrymme.

Pro-medlemskap

Om du är en kreativ professionell och behöver ännu mer lagringskapacitet för dina ansträngningar erbjuder Vimeo en Pro-uppgradering som har 20 GB lagringsutrymme varje vecka, obegränsad videospelning och HD 1080p-video. Lägg till ditt eget varumärke i dina videor och webbplats utan Vimeo-logotypen och njut av avancerade kontroller för videouppspelning. Vimeo Pro är $ 20 per månad faktureras årligen. Pro-medlemskapet erbjuder inte en månatlig prenumeration eftersom Vimeo ser detta nivå som lämpligt endast för långsiktiga projekt.

Förbered din video för Vimeo

Oavsett vilket medlemsnivå du har, måste du förbereda dina videor för Vimeo innan du laddar upp dem för att maximera lagringsutrymmet och se till att de spelar smidigt. Detta innebär att du exporterar och komprimerar dina videor och följer Vimeos uppladdningsinställningar.

Filformat

Vimeo accepterar ett brett utbud av videofilformat, inklusive MP4, MOV, WMV, AVI och FLV. Du kan inte ladda upp ett icke-videoformat, till exempel JPEG, WAV eller PNG. Om du laddar upp en filtyp som inte stöds får du ett meddelande om «ogiltig fil».

Kompression

Vimeo rekommenderar att du laddar upp komprimerade filer för att spara på lagringsutrymme och maximera hur dina videor ser ut. Din videoredigeringsprogramvara, som Final Cut, Adobe Premiere Pro eller iMovie, kommer enkelt att kunna komprimera dina videor.

Codecs

Codecs är format med vilka videor kodas. Tanken är att skapa den bästa videokvaliteten med den minsta filstorleken. Vimeo rekommenderar att du använder H.264-videokodaren. Detta är en codec med öppen källkod, så de flesta redigeringsprogram bör stödja den. Vimeo stöder och rekommenderar också Apple ProRes 422 (HQ) och H.265, även kallad HEVC (High-Efficiency Video Coding).

Bildfrekvens

Din videos bildfrekvens representerar hur ofta dina bildramar visas på en skärm. Vimeo rekommenderar en konstant bildhastighet istället för en variabel bildhastighet och rekommenderar att du håller din videos ursprungliga bildhastighet. Om din bildramhastighet överstiger 60 bilder per sekund (FPS) kommer Vimeo att minska den.

Bithastighet

En videos bithastighet har mycket att göra med dess visuella kvalitet. Vimeo rekommenderar att du begränsar din bithastighet till 2000-5000 Kbps för SD och 5.000-10.000 Kbps för 720p HD-video. Att begränsa bithastigheten innebär att begränsa mängden information som sänds varje sekund som din video spelas upp. Att minska din bithastighet till Vimeos specifikationer säkerställer smidig uppspelning för din publik. Vimeo stöder konstant bildhastighet på 24, 25 eller 30 (eller 29,97) bildrutor per sekund. Om din video spelades in i en högre bildruta, dela bildfrekvensen med två och komprimera därefter.

Upplösning

Din videos upplösning kan variera, men de flesta videor har en standardupplösning (SD) på 640 x 480 (4: 3 bildförhållande) eller 640 x 360 (16: 9 bildförhållande), 720p HD-upplösning på 1280 x 720 (16 : 9 bildförhållande) eller en 1080p HD-upplösning på 1920 × 1080 (16: 9 bildförhållande).

Audio

Vimeo rekommenderar tvåkanals stereoljud. Ljudet för ditt projekt ska använda AAC-LC ljudkodek och datahastigheten bör begränsas till 320 Kbps. Samplingsfrekvensen för ditt ljud bör vara 48 kHz. Om ditt projekts ljud är mindre än 48 kHz, lämna det till sin nuvarande samplingsfrekvens.

Ladda upp din video till Vimeo

När din video är förberedd och redo för Vimeo kan du ladda upp den här till videodelningsplattformen.

 1. Navigera till Vimeo.com och välj Logga in.

  Navigera till Vimeo.com och välj Logga in.

 2. Logga in på ditt Vimeo-konto.

  Logga in på ditt Vimeo-konto.

 3. Välj Ladda upp en video.

  Välj Ladda upp en video.

 4. Dra din video till fönstret eller välj Eller välj filer.

  Dra din video till fönstret eller välj Eller välj filer.

 5. Hitta din video och välj Öppen.

  Hitta din video och välj Öppna.

 6. Videon börjar laddas upp.

  Vimeo-uppladdningsskärm.

  Du kan också ladda upp massvideor via Dropbox eller Google Drive.

 7. Fyll i fälten inklusive titel, beskrivning, språk etc. och välj sedan Spara.

  Fyll i fälten inklusive titel, beskrivning, språk etc. och välj sedan Spara.

 8. Du har laddat upp din video till Vimeo.

Exportera din video

Vimeo gör det enkelt att exportera din video till dess specifikationer. Om du använder en av de vanligaste typerna av videoredigeringsprogram, erbjuder Vimeo detaljerade, tydliga instruktioner om hur du förbereder din video med Final Cut 10.4.6, Adobe Premiere Pro CC, Compressor 4.4.4 och senare, iMovie, Microsoft PowerPoint , AVID MediaComposer, HandBrake, Final Cut Pro 7 och Compressor 4.4.1. Överväg att exportera två kopior från din videoredigerare, en som matchar sekvensinställningarna du använde för att redigera och en som matchar Vimeos uppladdningsspecifikationer.