Saltar al contenido

För- och nackdelar med Minecraft: Pocket Edition

26 de junio de 2021
MinecraftStoryMode 5683226c3df78ccc15c52659

Du behöver inte en dator eller en spelkonsol för att spela Minecraft tack vare Minecraft pocket edition. Med det sagt innehåller mobilappen inte alla funktioner som finns i Java-versionen av spelet. Här är hur Minecraft: PE och PC-utgåvan staplar upp mot varandra.

Vad är Minecraft: Pocket Edition?

Minecraft pocket edition är en uppbyggnad av spelet främst avsedd för telefoner och enheter av den typen. Pocket Edition av Minecraft är för närvarande tillgänglig för iOS-, Android-, Windows Phone- och Amazon Fire-surfplattor. Mobiltiteln är praktiskt taget identisk med Minecraft: Windows 10 Edition, som kan spelas på vilken dator eller surfplatta som kör Windows 10; emellertid skiljer sig båda spelen från den ursprungliga Java-upplagan av Minecraft, som ofta fortfarande kallas PC-versionen.

Fördelar med Minecraft PE

Minecraft karaktär bär rustning

Oavsett om du reser med en buss eller sitter i ditt hem, Minecraft pocket edition ger dig snabb tillgång till ett av världens mest populära videospel i din handflata.

Minecraft: PE, och de andra olika plattformarna för Minecraft, är i allmänhet desamma när det gäller spel. Till exempel kan spelare delta i överlevnadsläge, kreativt läge och flerspelarläge. Fördelarna med Pocket Edition inkludera starkare föräldrakontroll och bjuda in endast multiplayer, vilket gör mobilversionen lite mer barnvänlig.

Nackdelar med Minecraft PE

Minecraft underjordisk järnväg

Pocket Edition skiljer sig från originalversionen på några sätt. Medan Minecraft: PE erbjuder köp i appar för exklusiva skinn och resurser. Du kan inte integrera tredjepartsmods och inte heller ansluta till tredjepartsservrar. När det är nytt Minecraft funktioner släpps, Pocket Edition tenderar att vara den senaste uppdaterade versionen.

Minecraft: PE användare kan spela med Xbox-nätverk och Windows 10-användare, men de kan inte interagera med spelare med Java-upplagan av Minecraft. Dessa begränsningar kanske inte stör de flesta spelare, men de kan vara deal breakers om du vill spela med vissa vänner.

Minecraft PE vs PC

Om du letar efter ett fantastiskt spel att spela när du är uttråkad eller behöver distraktion, Minecraft pocket edition är en bra present till dig själv eller någon annan som behöver samma sak i sitt liv. Om du gillar att spela Minecraft på PC och de olika andra plattformarna som den finns på, kommer du mer än troligt att njuta Pocket Edition lika eller ännu mer. Medan spelet i allmänhet är detsamma i varje version, finns det några märkbara prestationsskillnader. Till exempel, Minecraft: PE och Minecraft: Windows 10 Edition har mjukare och mer livfull grafik än den traditionella PC-upplagan av spelet. Även om grafik inte gör ett spel bra eller dåligt, bevisar detta det Minecraft pocket edition är inte bara en billig knock-off av originalet.