Saltar al contenido

Fördelarna med att använda en Smartpen

10 de julio de 2021
echo paper 56a045495f9b58eba4af9c15

En smartpen är ett högteknologiskt skrivverktyg som registrerar talade ord och synkroniserar dem med anteckningar skrivna på specialpapper. Echo från Livescribe är en av de mest populära smartpensarna. En elev kan spela in allt som en lärare säger och sedan spela upp någon del av det senare genom att knacka på pennspetsen mot ordet på papperet. Även om det ser ut och skriver som en vanlig penna, är Echo faktiskt en multimodal dator. Den har en ARM-9-processor, OLED-skärm, mikro-USB-kontakt, hörlursuttag och mikrofon. Det är en publiceringsplattform som stöder Java-baserade applikationer från tredje part. Livescribe-smartpens finns i 2 GB, 4 GB och 8 GB kapacitet och lagrar ungefär 200, 400 respektive 800 timmars ljud. Du kan köpa pennor, papper, appar och tillbehör på Livescribes webbplats.

Fördelarna med en Smartpen

Smartpens gör anteckningen mindre stressande genom att eliminera rädslan för saknade detaljer som sägs i en klass eller ett möte. De tar också bort den tidskrävande uppgiften att transkribera en fullständig föreläsning genom att göra det möjligt för studenter att få tillgång till någon del av en inspelad föreläsare genom att bara knacka på ord. Digitaliserade anteckningar är också enklare att lagra, organisera, söka och dela.

Hur man använder en Smartpen

Du hör ett pip när du sätter igång Echo Smartpen. Ställ upp pennan genom att knacka på dess tips på informationsbubblor i en inkluderad interaktiv broschyr. Pennan använder text-till-tal för att beskriva varje steg och funktion. Informationsbubblorna lär dig hur du använder pennan, övar, spelar in en föreläsning eller laddar upp anteckningar till en dator. Du kan också lägga till en beskrivning av vad alla knappar gör. De Meny med knappen, till exempel, kan du ställa in datum, tid och ljudkvalitet, plus justera uppspelningshastighet och volym. När du är konfigurerad kan du sätta på pennan i början av en lektion eller presentation och skriva som du skulle göra med någon annan penna.

Vilken typ av papper arbetar Smartpens med?

Smartpens kräver specialpapper som Livescribe säljer i anteckningsbokform. Varje ark innehåller ett rutnät med tusentals mikrodotter som gör sidan interaktiv. Smartpens snabba, infraröda kamera läser punktmönstren och kan digitalisera handskrivna anteckningar och synkronisera dem med motsvarande ljud. Längst ner på varje sida visas interaktiva ikoner som du trycker på för att utföra funktioner som att spela in eller pausa ljud eller placera bokmärken.

Hur kan Smartpens hjälpa studenter med funktionsnedsättning?

Studenter med dyslexi eller andra inlärningssvårigheter kämpar ibland för att hänga med i klassföreläsningarna. Under tiden det tar att höra, bearbeta och skriva ner information har professorn ofta gått vidare till nästa punkt. Med en smartpen kan en student beskriva nyckelbegrepp genom att skriva punkter eller symboler (t.ex. ett blad som representerar fotosyntes). Att ge enkel åtkomst till någon del av föreläsningen kan förbättra anteckningsförmågan och bygga självförtroende och självständighet. För studenter med funktionsnedsättning (inklusive de som kvalificerar sig för att få ljudinspelade föreläsningar) kan en smartpen ibland ersätta en personlig anteckningsbok – en lösning som många handikapptjänster tilldelar studenter för att göra lektioner tillgängliga.

Få åtkomst till vad du har skrivit och spelat in

När en föreläsning slutar, slå Sluta. Senare kan du välja Spela för att lyssna på hela föreläsningen, knacka på ord eller hoppa mellan bokmärken för att höra specifika delar. Om du tog 10 sidor anteckningar och trycker på en punkt på sidan sex, spelar pennan upp det du hörde när du skrev anteckningen. Echo smartpen har ett hörlursuttag för att lyssna i privatlivet. Den har också en USB-port för att ansluta pennan till en dator för att ladda upp föreläsningar. De Komma igång guiden instruerar användarna hur man laddar ner den kostnadsfria programvaran Livescribe.

Vad kan du göra med programvaran?

Programvaran visar ikoner som representerar bärbara datorer. När du klickar på en dyker upp alla anteckningar skrivna i den anteckningsboken. Programvaran visar samma ikonknappar som visas på varje anteckningsbokssida. Du kan navigera online med musklick på samma sätt som du trycker på pennan på papper. Programmet har också en sökruta för att hitta specifika ord från en föreläsning. Du kan också lyssna på bara ljudet.