Saltar al contenido

Google Maps-uppdatering för Android och iPhone

25 de junio de 2021
001 google maps update for android and iphone 4801901 d696ccc48efe4f0ab4e320eeafd60f6a

Uppdateringen av Google Maps för 15-årsjubileet lanserade i februari 2020 och innehöll nya funktioner för kollektivtrafik för att hjälpa pendlare. För att dra nytta av dessa Google Maps-uppdateringar måste du se till att du kör den senaste versionen av mobilappen. Informationen i den här artikeln gäller Google Maps för Android- och iOS-enheter.

Hur ofta uppdateras Google Maps?

Google släpper regelbundet uppdateringar för Google Maps för att säkerställa noggrannhet och förbättra vägbeskrivningen. Om din smartphone eller surfplatta är inställd på att automatiskt uppdatera Android-appar blir dessa nya funktioner tillgängliga direkt. Men om du vill se till att du kör den senaste versionen kan du utföra en manuell uppdatering. Du kan också aktivera automatiska uppdateringar för iPhone-appar för att hålla Google Maps uppdaterad.

Hur man uppdaterar Google Maps på Android

Så här uppdaterar du Maps för Android:

  1. Öppna appen Google Play Butik och tryck på hamburgare meny i det övre vänstra hörnet.

  2. Knacka Mina appar och spel.

  3. Om du ser Kartor under Uppdateringar väntar tryck på Uppdatering bredvid appen. Om den nyligen uppdaterades ser du den listad i den nedre halvan av skärmen.

Så här uppdaterar du Google Maps-appen på iPhone

Processen för uppdatering av Google maps på iOS är mycket lika:

  1. Öppna Apple App Store.

  2. Knacka Uppdateringar i det nedre högra hörnet.

  3. Rulla ner och leta efter Google Maps. Tryck på om du ser det Uppdatering bredvid appen. Ange ditt Apple-ID och lösenord om du uppmanas till det.

    Uppdaterar Google Maps på iPhone

Funktioner för kollektivtrafik på Google Maps

År 2019 började Google Maps fråga användarna hur trångt deras buss, spårvagn eller tunnelbana var för att ge uppskattningar för andra pendlare. 15-årsjubileumsuppdateringen för Google Maps ger pendlare ännu fler möjligheter att dela information om sitt lokala kollektivtrafiksystem. När du tar kollektivtrafik medan du följer vägbeskrivningar från Google Maps skickar appen dig en undersökning där du begär feedback om din resa. Du kommer att bli tillfrågad om temperaturen, om det inte finns säkerhetskameror ombord och hur tillgängligt det är för dem med speciella behov. Om denna information redan har tillhandahållits av andra användare kommer den att visas när du söker efter vägbeskrivning via kollektivtrafik. Om du vill se all feedback från andra användare och ge din egen inmatning bläddrar du till höger och trycker på Visa alla.

Funktioner för kollektivtrafik i Google Maps

Google introducerade också röstvägledning för Google Maps för att hjälpa fotgängare att navigera till fots.