Saltar al contenido

Grundläggande färdigheter du behöver vara en grafisk formgivare

6 de agosto de 2021
young male designer examining prototype and notes in workshop 750415319 5a036498aad52b00374ed3a5

Du behöver inte vara en fin konstnär för att vara grafisk formgivare. Även om förmågan att rita, måla eller skapa på något av de andra traditionella konstnärliga sätten kan hjälpa din grafiska designkarriär, är det inte krav. Grafisk design handlar mer om att kombinera element som typ, foton, illustrationer och färg för att skapa effektiva budskap. Du behöver inte skapa dessa element själv. I många fall kommer en konstnär att anställas för att skapa en målning, illustration eller teckning för ett projekt; dessa verk överlämnas sedan till den grafiska formgivaren för att införliva det i verket.

Där konstnärlig talang kan hjälpa en grafisk formgivare

I vissa fall kan du skapa dina egna illustrationer, teckningar och målningar, men det anses inte vara en väsentlig del av en designers färdigheter. Dessa funktioner kan skilja dig från andra grafiska formgivare, men kan hjälpa dig att få jobb och flytta upp löneskalan. Vad du do behovet är en förståelse för det konstverk som kan införlivas i ditt arbete. Kreativitet för att effektivt kombinera den med andra element är också viktigt. Slutligen, men viktigast av allt, är din förståelse av färg, former, linjer och andra designelement avgörande för att utveckla en bit som förmedlar kundens budskap. Allt detta leder till att designers ofta anses vara kreativa snarare än konstnärer: Du måste vara kreativ i ditt jobb, men du behöver inte nödvändigtvis skapa konst. Denna grupp inom reklambranschen inkluderar också konstdirektörer, fotografer, videografer och andra yrkesverksamma som du kanske arbetar med.

Illustratörer kontra grafiska formgivare

De kommersiella konstnärerna som behöver konstnärliga talanger är illustratörerna. Som grafisk formgivare kommer du troligen att bli ombedd att arbeta med dem för dina mönster. Vissa grafiska formgivare illustrerar också, och vissa illustratörer sysslar också med grafisk design. De två specialiteterna är besläktade, ibland sammanflätade, men inte nödvändiga för att lyckas med någon typ av arbete. Illustratörer har till uppgift att skapa original konstverk för användning i grafisk design. Ganska ofta är det större projekt för vilka budgeten tillåter denna extra (och vanligtvis betydande) kostnad. Till exempel arbetar illustratörer ofta på album- eller bokomslag, och många arbetar regelbundet för tidskrifter. New Yorker är ett perfekt exempel på en publikation som regelbundet innehåller illustrationer av mycket begåvade konstnärer. Ganska ofta arbetar illustratörer genom agenter som hjälper dem att få arbete. Beroende på vilken typ av projekt du arbetar med kan det vara bra för dig som frilansande grafisk formgivare att lära känna några illustratörer eller agenter. Precis som du kanske har din off-off-skrivare eller fotograf som du rekommenderar för kunder, är det ett bra tillägg till ditt nätverk att känna till en illustratör eller två.