Saltar al contenido

Guide för att titta på 3D -filmer hemma

1 de agosto de 2021
GettyImages family of five 3d tv 185121753 5a2f0edf47c2660036a7a03c

Medan 3D -TV -apparater inte längre tillverkas för konsumentköp, finns det fortfarande miljoner i bruk. Det finns också videoprojektorer som erbjuder detta visningsalternativ och ett kontinuerligt flöde av 3D Blu-ray-skivor och 3D-strömmande innehåll. Om du äger en 3D -TV eller videoprojektor kan du få ut så mycket som möjligt av din 3D -visningsupplevelse.

3D -TV och hemmabio: grunderna

Det finns mycket förvirring om 3D -hemmabioupplevelsen. Vad behöver du för att se den? Vad finns att se? Du behöver en 3D-TV eller videoprojektor, en 3D-aktiverad Blu-ray Disc-spelare och några 3D-kompatibla Blu-ray-skivor. Om du vill titta på 3D-innehåll via HD-kabel eller satellit behöver du en 3D-kompatibel box och ett abonnemang på 3D-kanaler. Du måste ha glasögon för att titta på 3D. Detta är dock inte de billiga pappersglasen. Du kan till och med hitta vissa enheter med glasögonfri 3D.

För- och nackdelar med att titta på 3D hemma

3D hemma kan ge en uppslukande upplevelse för filmer, sport, spel och mer. Vissa 3D-TV-apparater utför 2D till 3D-konvertering i realtid. Du kommer dock att spendera mer pengar på hemmabioutrustning, och du kan bli besviken över mängden tillgängligt innehåll. För hjälp med att väga alternativen, lär dig fördelarna och nackdelarna med 3D -TV.

3d glasögon

Glasögon krävs för att titta på 3D -innehåll hemma. 3D -glasögon ger en separat bild för varje öga. Hjärnan kombinerar de två bilderna till en enda 3D -bild. Alla 3D -glasögon fungerar inte på samma sätt, och inte alla 3D -glasögon fungerar med alla 3D -TV -apparater.

Hur man justerar en 3D -TV för bästa visningsresultat

En av de frustrerande sakerna med att titta på 3D hemma är behovet av att justera 3D -TV: n för att få den bästa tittarupplevelsen. De flesta konsumenter tar med sig sin TV hem, packar upp den, går igenom alla snabbinställningsfunktioner och låter den vara kvar. Snabbinställningen eller standardinställningarna kanske inte är de bästa att använda när du tittar på 3D. Justera skärmens ljusstyrka som minimum och stäng av rörelseoskärpa när du tittar på 3D -filmer. Växla mellan TV: ns förinställningar för att se vilket som ser bäst ut. Observera vilken som resulterar i 3D -bilder med minst spökbildning eller överhörning. Vissa 3D -TV -apparater och projektorer har standard 3D -förinställningar. Dessa förinställningar kan visas under namn som 3D Dynamic eller 3D Bright Mode.

Anslut en 3D Blu-ray-skivspelare till en icke-3D-mottagare

När 3D flyttar in i hemmabio- och hemunderhållningsmiljön kan du ställas inför att uppgradera din TV och lägga till eller uppgradera till en 3D Blu-ray Disc-spelare. Men hur är det med din hemmabiomottagare? Surroundljudformat påverkar inte 3D -funktioner. Din hemmabiomottagare bestämmer hur du gör de fysiska ljudanslutningarna mellan en 3D-aktiverad Blu-ray Disc-spelare och hemmabiomottagaren. Om du vill vara helt 3D -signalkompatibel över hela anslutningskedjan i ditt hemmabiosystem behöver du en mottagare som är 3D -kompatibel genom att ha HDMI 1.4a -anslutningar, särskilt om du litar på din hemmabiomottagare för videobyte eller bearbetning. Du kan undvika denna kostsamma uppgradering genom att planera i förväg. Det finns tre sätt att använda en icke-3D AV-mottagare med en 3D-TV och fortfarande använda en icke-3D-kompatibel hemmabiomottagare med en 3D-TV och en 3D Blu-ray Disc-spelare.