Saltar al contenido

Hur du använder din Chromebook med Chromecast

25 de junio de 2021
14 how to use your chromebook with chromecast 4781895 16432786c19a4f388c9e9c876b8e4f08

Skönheten i en Chromebook är att Google Chrome OS har inbyggt stöd för Chromecast-enheter, vilket innebär att du inte behöver en webbläsare eller ett tillägg för att casta din Chromebook-skärm. Så här använder du Chromecast med din Chromebook. Den här guiden är baserad på Chrome OS version 78.0.3904.106 (64-bitars).

Innan du börjar

För att komma igång, ha Chromecast installerat och streama ditt innehåll. Se sedan till att din Chromecast är uppdaterad till den senaste firmware. Din Chromebook bör också uppdateras till den senaste versionen av Chrome OS. Att ha en Chromecast redan ansluten till din TV betyder också att du inte behöver ansluta din Chromebook fysiskt för att visa media. Utan en Chromecast måste du dra en HDMI-kabel från din Chromebook till din TV. Du kan till och med behöva en USB-C-adapter, beroende på Chromebook-modellen. Vissa tillverkare tillverkar också TV-apparater med en integrerad Chromecast-komponent. Dessa smarta TV-apparater tillverkas av Sharp, Sony, Toshiba, Vizio och många fler, och de behöver inte en extern Chromecast-enhet.

Hur du castar din Chromebook-skärm

Inbyggt Cast-stöd i Chrome OS innebär att du helt enkelt kan klicka på en knapp och ditt skrivbord kastar till en Chromecast. Detta är förmodligen det enklaste, kortaste sättet att få media till din TV.

 1. Klicka på hyllans systemklocka i det nedre högra hörnet.

 2. En popup-meny visas. Klick Kasta.

  Chrome OS Cast-knapp

 3. Välj din Chromecast-enhet. I det här exemplet är den ansluten till TV Room TV som redan är etablerad i Google Home.

  Chrome OS urvalspanel

 4. I följande popup-fönster, klicka på skrivbordsskärmen och klicka sedan på Dela med sig.

  Chrome OS Chromecast skärmval

Hur man slutar casta din Chromebook-skärm

När du är klar måste du stoppa castningen manuellt från Chromebook. Klicka bara på systemklocka på din Chromebook igen och klicka sedan på Sluta från gjutkortet som öppnas högst upp i menyn.

Chrome OS Sluta casta

Cast från Google Chrome och Mirror Chromecast till TV

Tekniskt behöver du inte den här metoden om du castar från skrivbordet. Ändå, om du hellre inte vill dela hela skärmen, fungerar casting från Google Chrome också.

 1. Öppna Google Chrome och ladda det media du vill casta.

 2. Klicka på tre punkter ikonen i det övre högra hörnet.

 3. Klick Kasta i rullgardinsmenyn.

  Google Chrome Cast-alternativ

 4. Välj din Chromecast-enhet listad på följande meny. I det här exemplet har Chromebook gjutning till TV Room TV redan etablerat i Google Home.

  Google Chrome Chromecast urvalspanel

  Cast-ikonen visas tillfälligt i Chrome-verktygsfältet medan du castar. Om du vill behålla denna ikon i verktygsfältet, högerklicka på den och klicka sedan på Visa alltid ikon.

 5. Klicka på det blå för att sluta casta Kasta visas i verktygsfältet i Google Chrome och klicka sedan på din Chromecast-enhet i listan.

  Google Chrome sluta casta

Hur man castar från appar med Chromebook och Chromecast

Återigen, om du inte vill dela hela din skrivbordsskärm, är nästa tillvägagångssätt att casta från en viss tjänst. Du behöver inte starta mediauppspelning innan du castar från appen, klicka bara på Kasta ikonen för att komma igång.

Hur man castar från Netflix

I Netflix måste du först ladda medias hemsida innan du castar. Till exempel om du laddar målsidan för The Witcher, kommer du att se Kasta ikonen i det nedre högra hörnet.

Netflix The Witcher Cast-knappen

Cast-ikonen visas också i det övre högra hörnet när du klickar på media under uppspelning.