Saltar al contenido

Hur du återställer din Chromecast

27 de junio de 2021
chromecast family 5b17fccdfa6bcc0036bb5fd4

Google Chromecast är en USB-enhet som låter dig strömma filmer, TV-program och annat innehåll. Om du någonsin har problem med att strömma media bör du veta hur du återställer en Chromecast-enhet. Du kanske också vill fabriksåterställa din Chromecast innan du säljer den eller ge den någon annan. Instruktionerna i den här artikeln gäller för första generationens och andra generationens Chromecast- och Chromecast Ultra-enheter.

Hur du återställer en Chromecast

Innan du börjar, se till att din Chromecast är ordentligt ansluten till en HDMI-port på din TV. Enheten ska också vara ansluten till en strömkälla och ditt Wi-Fi-nätverk. Om enheten fortfarande inte fungerar ordentligt, gör följande steg för att utföra en fabriksåterställning: Du måste vara ansluten till det Wi-Fi-nätverk som du ursprungligen konfigurerade din Chromecast för att den här processen ska fungera.

  1. Öppna Google Home-appen på din Android- eller iOS-enhet.

  2. Tryck på din Chromecast-enhet.

  3. Tryck på Inställningsutrustning.

  4. På Android trycker du på tre prickar i det övre högra hörnet. På iOS trycker du på Ta bort enheten.

  5. Knacka Fabriksåterställning.

  6. Ett varningsmeddelande visas om du är säker på att du vill återställa enheten till fabriksinställningarna. Knacka Fabriksåterställning igen för att bekräfta. Din Chromecast återställs till det läge den var i när du först tog ut den ur lådan. En fabriksåterställning rensar alla dina installerade appar och personliga inställningar. Det finns ett antal andra steg du kan ta för att fixa en Chromecast som inte fungerar.

Hur du återställer en äldre Chromecast

Om du har en äldre Chromecast som använder en dator för att konfigurera dess inställningar i motsats till en smartphone eller surfplatta, öppnar du Chromecast-applikationen som ursprungligen installerades på skrivbordet eller den bärbara datorn när du först installerade enheten. När applikationsgränssnittet är synligt väljer du Chromecast som du vill återställa och väljer sedan inställningar och Fabriksåterställning för att återställa enheten till ett liknande nytt tillstånd.

Så här gör du en hård återställning av din Chromecast

Om anvisningarna ovan inte gjorde tricket av någon anledning är den sista utvägen att utföra en hård återställning på enheten. Medan Chromecast är ansluten till en TV och en strömkälla, tryck och håll ned knappen på dess sida tills LED-lampan på enheten blinkar vitt och TV: n blir tom. Släpp nu knappen och vänta på att Chromecast ska slutföra återställningsprocessen. Om du följde dessa metoder och din Chromecast fortfarande inte fungerar korrekt kan maskinvaran vara defekt. Kontakta Googles hjälpcenter för ytterligare hjälp.