Saltar al contenido

Hur du synkroniserar dina julbelysning med musik

31 de julio de 2021
GettyImages 895206714 5bc55fe346e0fb00513b83ec 8b0c7e470c0e401e8536ce575b6f60ac

Julen är en säsong för att ge, hurra och tacksamhet, och också för att imponera på gäster med din otroliga ljusdisplay. Med hjälp av smarta glödlampor som Philips Hue Smart Bulbs eller en julbelysningskontroll, ta din julbelysning till nästa nivå. Så här skapar du en julbelysning som är synkroniserad med musik med Philips Hue Smart Bulbs eller en julbelysningskontroll. Den första delen av denna handledning använder Philips Hue Smart Bulbs och en smartphone med Philips Hue -appen för antingen iOS- eller Android -enheter.

Synkronisera julbelysning med musik med Philips smarta lampor

Innan du börjar spela musik måste du skapa ett underhållningsområde via Philips Hue -appen.

Skapa ett underhållningsområde

Ett underhållningsområde berättar för Hue Bridge hur många lampor du har och var de är placerade. Detta är också informationskällan för synkronisering av dina semesterljus. Följ dessa steg för att skapa ett underhållningsområde:

 1. Se till att Philips Hue Bridge är ansluten och att strömmen är påslagen för varje lampa.

 2. Öppna Philips Hue app på din smartphone.

 3. Gå till inställningar.

  En bild av Philips Hue -appinställningsmenyn.

 4. Knacka Underhållningsområden.

 5. Knacka Skapa nöjesområde.

 6. Välj det eller de rum som du vill inkludera i nöjesområdet och tryck sedan på Fortsätta.

 7. Välj de lampor du vill ha med. Endast färgkompatibla nyanslampor kommer att listas.

 8. Följ stegen på skärmen för att placera lamporna efter deras fysiska plats i rummet.

 9. När du har slutfört detta steg är underhållningsområdet klart att använda.

Synkronisera Philips Hue -lampor med musik från din dator

När ditt underhållningsområde har skapats finns det några steg till innan lamporna synkroniseras ordentligt.

 1. Ladda ner Hue Sync app för iOS eller Android.

 2. Se till att du har samma Wi-Fi-nätverk som din Philips Hue Bridge.

 3. Starta Hue Sync -appen och tryck sedan på Nöjesområde högst upp på skärmen.

 4. Knacka Starta synkronisering av ljus. När du gör detta kommer dina Philips Hue -lampor att dämpas till nästan ingenting.

  En bild av Hue Sync -menyn.

 5. Knacka musik.

 6. Välj intensitetsnivån som du vill att lamporna ska följa: Subtil, Måttlig, Hög, eller Intensiv. Denna inställning styr hur snabbt lamporna ändras med takten.

 7. Välj den färgpalett du vill använda.

 8. Öppna ditt valda musikprogram och spela en låt. Lamporna pulserar i takt med melodin baserat på dina tidigare inställningar. Philips har introducerat en rad nya semesterbelysningsmöjligheter, inklusive semestermiddagbelysning, smart utomhusbelysning, festlig stämningsbelysning, dramatisk julgransbelysning och mer. En tredjepartsapp, Hue Christmas, för iOS och Android, fungerar som ett ljud- och ljudeffektkort som synkroniseras med din Hue smarta belysning.

Synkronisera lampor med musik med en julljuskontroller

Med en kontrollampa för julljus kan du bygga utarbetade, prickiga skärmar, men det kan vara dyrt eller komplicerat, beroende på din budget och tekniska kunskap. En färdigbyggd ljuskontroll blir det enklaste att sätta upp, men också det dyraste alternativet. Ett styrsats är billigare men kräver mindre elarbeten. En DIY -kontroller är det billigaste alternativet, men lämnar montering och installation i dina händer. Steg-för-steg-instruktionerna för varje handkontroll och programvara varierar.

Alternativ för ljuskontroller

Det här är några populära alternativ för julljuskontroller.

 • Light-O-Ramas styrprogramvara innehåller dussintals låtar och förbyggda sekvenser att välja mellan. Att ställa in dina lampor för att pulsera med musiken är lika enkelt som att trycka på några knappar på datorskärmen, men dessa alternativ är inte billiga.
 • Vixen är belysningsprogramvara för gör-det-själv-dekoratören. Även om kostnaden är försumbar, måste du konfigurera hela serien på egen hand, inklusive tidssekvenser och låtval. Vixen lägger grunden för dig att arbeta i, men håller inte din hand i processen.
 • xLights är en gratis ljussekvenserare. Om du försöker spara så mycket pengar som möjligt är det här vägen. Programvaran har en aktiv forumgemenskap som du kan ställa frågor till och många videohandledning för att övervinna avspärrningar som du kan stöta på under vägen.

Det finns «smarta julbelysning» från butiker som Home Depot, men lamporna är på relativt korta trådar och är dyra. Att investera i en julbelysningsstyrenhet och använda traditionella lampor kan vara mer kostnadseffektivt.