Saltar al contenido

Hur fixar jag det när min kamera använder batterier för snabbt?

27 de junio de 2021
GettyImages 1135516187 c85d30a3479046afb90d60c301176831

En av de mest frustrerande sakerna med att använda en digitalkamera är att det alltid verkar ta slut på batteriet vid de värsta tiderna. Vad är det bästa sättet att få lite mer energi ur ditt batteri? Vi har några lösningar.

Anledningar till att ett batteri tappar för snabbt

Det finns många anledningar till varför en kameras batteri kan tömmas snabbare än normalt. Åldrande laddningsbara batterier tappar sin känsla över tiden. Funktioner som automatisk blixt och LCD-skärmen kräver mycket ström. Eller det kan handla om operatörsfel (du glömde att ladda det).

Så här fixar du det när din kamera använder batterier för snabbt

Testa några av förslagen nedan för att få lite mer livslängd på ditt kamerabatteri mellan laddningssessionerna.

  1. Byt ut det gamla batteriet. Laddningsbara batterier tappar förmågan att hålla full laddning över tiden. Om ditt batteri är några år gammalt kan du behöva byta ut det.

  2. Kontrollera korrosion. Korrosion uppstår ofta när ett batteri lagras i en kamera i flera veckor utan att användas, särskilt i en fuktig miljö. Ett batteri med korrosion på det har gröna eller bruna fläckar på metallkontakterna. Ta bort uppbyggnaden, annars kan batteriet kanske inte laddas ordentligt. Se till att det inte finns några djupa repor eller andra fläckar på batteriets metallkontakter eller metallkontakterna inuti batterifacket. Allt som förhindrar att metallkontakterna gör en nära anslutning kan orsaka batteriets prestanda under genomsnittet.

  3. Använd sökaren. Om din kamera har en sökare, använd den för att rama in foton och stäng av LCD-skärmen, vilket orsakar en betydande strömavbrott. Om du föredrar LCD-skärmen kan du spara batteriet genom att minska ljusstyrkan. Undvik också att bläddra bland lagrade foton eller cykla genom kamerans menyer.

  4. Aktivera batterisparläge. Om din kamera har en energisparfunktion, använd den. Det slår av kameran efter en period av inaktivitet, vilket är användbart om du glömmer att stänga av den manuellt. Du hittar den här funktionen i kamerans inställningar. Kontrollera manualen för din specifika modell om du har problem med att hitta den.

  5. Sluta skjuta i RAW. RAW-bildfiler fångar mest information när du tar ett foto, vilket ger fler alternativ vid efterbehandling av en bild. Detta format kräver mer upplösning, vilket kan tömma ett batteri snabbare. Om du tar bilder av dina barn som leker i parken behöver du förmodligen inte RAW-filer. Spara det här formatet för ett stort evenemang eller för situationer där du vet att du vill göra mycket redigering efter inspelningen.

  6. Temperaturen är viktig. Om du använder kameran i kallt väder kan ett batteri fungera under den förväntade livslängden. Den håller inte full laddning om den lagras på en kall plats. Om du måste skjuta i kalla förhållanden, bär batteriet i en ficka nära kroppen. Kroppsvärmen gör att den kan hålla sig varmare än vad den skulle göra i kameran. Detta kan hjälpa den att behålla sin fulla laddning under en längre tid.

  7. Ta upp ett extra batteri. Att bära extra är det bästa sättet att se till att du har tillräckligt med kraft för ett projekt. Eftersom de flesta digitalkameror innehåller uppladdningsbara batterier som bara passar inuti en viss modell, kan du inte enkelt byta ett batteri från en annan kamera till din nuvarande, så du måste köpa en sekund.