Saltar al contenido

Hur fungerar Audible?

21 de junio de 2021
books with headphones audiobook concept 3d rendering isolated on white background 921302008 5afc6c78c5542e00365ab645

Audible är en plattform som du kan använda för att köpa, ladda ner och lyssna på ljudböcker på den enhet du väljer. Användare kan använda den associerade appen för att lagra ett bibliotek med ljudböcker, lyssna på titlar vart de vill och till och med läsa dem med en e-läsare. I den här guiden täcker vi hur Audible fungerar och hur du kan använda det för att börja ladda ner ljudböcker.

Vad är hörbart?

Audible är en tjänst som säljer ljudböcker och en plattform där kunderna kan lyssna på dem. Ljudböcker fungerar mer eller mindre som böcker på band: Ägaren till en titel säljer rättigheterna att producera en bok på ljud; en studio arbetar med röstskådespelare och ljudredigerare för att producera ljudboken; och en distributör (Audible, i det här fallet) säljer den färdiga produkten till kunder.

Köpa ljudböcker

När du köper en hörbar bok läggs den till på ditt konto och levereras till dig som en DRM-skyddad ljudfil. Du kan lyssna på boken med Audible-appen på en mängd olika enheter, inklusive din dator, telefon, surfplatta eller läsa titeln i en e-läsare. Audible-boken är din för alltid när du köper den, precis som en tryckt eller e-bok.

Hörbara original

Förutom böcker producerar Audible originalinnehåll, kallat Originals. Några av dessa är inte riktigt «böcker» i traditionell mening. De inkluderar en musikalisk produktion av War of the Worlds och en lista med slumpmässiga fakta från år 2018, bland andra. Även om deras format kan vara annorlunda behandlas de som böcker när det gäller att köpa dem, och de finns inte någon annanstans.

Audible’s prenumerationsalternativ

En hörbar prenumeration börjar med en gratis testperiod på 30 dagar och innehåller en gratis ljudbok efter eget val och upp till två hörbara original.

Om du bestämmer dig för att fortsätta med tjänsten efter testperioden, betalar du för en månadsprenumeration, vilket ger dig en kredit som du kan använda för att hämta en bok och två för att använda för original. De flesta böcker kostar en kredit. Du kan spara dina krediter från en månad till en annan. Du kan behålla upp till fem poäng i ditt konto, men de upphör efter fem månader.

Välj formatet "Ljudbok" när du handlar i den vanliga Amazon-butiken.

Audible Books A La Carte

Du kan också köpa hörbara böcker à la carte. Du gör detta från skyltfönstret i Audible-appen eller genom att välja Ljudbok som format för ditt köp. Eftersom Audible ägs av Amazon kan du också bläddra och köpa titel via Amazon.

Lägg till hörbar berättelse i Kindle Books du redan äger

Hur får du hörbara versioner av böcker du äger

Ett tredje alternativ är att få den hörbara berättelsen om Kindle-e-böcker som du redan äger. Så här gör du:

 1. Gå till Amazon.com och håll muspekaren över Konto och listor meny.

 2. Välj Ditt innehåll och dina enheter.

 3. Hitta den bok du vill ha och välj dess överflödsmeny (de tre punkterna till höger om kryssrutan).

 4. Välj Lägg till berättelse i popup-fönstret under omslagsbilden.

 5. Slutför betalningsprocessen och din bok är tillgänglig för dig via Audible och Kindle.

Whispersync-funktionen behåller din plats i en bok, oavsett om du läser eller lyssnar. Det betyder att du till exempel kan läsa en del av ett kapitel på din Kindle Paperwhite och sedan avsluta det via Audible på väg till jobbet nästa morgon.

Registrera dig för ett hörbart prenumeration

Medan många människor som lyssnar på hörbara böcker väljer ett abonnemang behöver du inte en för att använda tjänsten. Det finns inget som hindrar dig från att köpa böcker bitvis, varken själva eller som ett tillägg till en Kindle-bok. En stor fördel med prenumerationen är dock att det finns många Audible-böcker som kostar mer än prenumerationskostnaden, men ändå kan de fortfarande köpas för en enda kredit. Du får effektivt rabatt genom att prenumerera. Det är enkelt att registrera sig för ett hörbart konto. Eftersom Audible är en division av Amazon använder den ditt Amazon-konto för att logga in och behandla inköp. Om du har ett Amazon-konto är allt du behöver göra att logga in med det och börja söka efter din testbok. Om du inte har ett Amazon-konto kan du registrera dig för Audible så här:

 1. Gå till Audible’s gratis provsida och välj Klicka för att prova Audible Free.

 2. Du kan registrera dig med ett enkelt formulär på Audible-webbplatsen. Ange ditt namn, e-postadress och lösenord för att skapa ditt Amazon-konto. Välj Fortsätta.

  För att registrera dig för Amazon krävs endast ett namn, användarnamn och lösenord.

 3. Välj sedan Audible-testversionen genom att tillhandahålla en betalningsmetod, särskilt ett kredit- eller bankkort. Använd formuläret för att tillhandahålla relevant information.

  Lägg till en betalningsmetod till ditt Amazon-konto för att komma igång med Audible.

Du har nu ett Audible / Amazon-konto. Audible börjar debitera dig den månatliga prenumerationsavgiften efter 30 dagar, så se till att du avbryter innan dess om du inte tänker fortsätta med tjänsten. Men alla föremål du hämtade under testperioden (böcker och / eller original) är dina att behålla, även om du avbryter.