Saltar al contenido

Så här hittar du ljudböcker och icke-musikinnehåll på Spotify

6 de agosto de 2021
sweden music company spotify 163295130 b1de5b4581b14fd3bd5590fd40d14cdd

Spotify är en stor aktör inom den strömmande musikarenan. Den digitala tjänsten är värd för miljontals låtar och annat innehåll från artister över hela världen, och användare kan strömma detta innehåll på en mängd olika enheter. Men Spotify är inte bara en musiktjänst. Dess talade ord innehåller ljudböcker, podcaster, självhjälpsmaterial, guidade meditationer, poesi och mycket mer. Här är en titt på hur du får tillgång till Spotifys utbud av ljudböcker och annat icke-musikinnehåll. Spotify lanserades 2008 och hade i september 2019 248 miljoner användare, inklusive 113 miljoner abonnenter, på 79 marknader.

Spotifys ordkategori

Huvuddelen av Spotifys innehåll utan musik finns i Word-kategorin, som finns längst ner på Spotifys bläddringssida. Word-sektionen har en rad spellistor med poesi, berömda tal, högskoleföreläsningar, språkinlärningshandledning, litteratur, guidad meditation, självhjälpsinnehåll och mycket mer. För att komma åt innehåll från Word -genren:

 1. Öppna Spotify på skrivbordet och välj Bläddra från menyn till vänster. (Tryck på i mobilappen Sök.)

 2. Rulla ner till botten till Ord kategori.

 3. Välj Ord. Spotify visar dig populära aktuella spellistor med talade ord.

  Spellistor med talade ord i Spotify

 4. Utforska för att hitta innehåll som intresserar dig och njut av dina talade ordval.

Fler ljudböcker

Det finns en ljudböcker Spotify -spellista i Word -sektionen, men för att hitta mer ljudboksinnehåll, sök «ljudböcker» från hemsidans sökruta. Rulla ner för att avslöja en massa artister, album och spellistor.

En "Ljudbok" -sökning i Spotify

Att välja en artist, ett album eller en spellista kommer att avslöja en uppsjö av ytterligare ljudboksalternativ. Sök efter en specifik titel i Spotifys sökfält för att snabbt hitta den, snarare än att rulla genom de olika spellistorna.

Poddsändningar

Spotify har tusentals podcaster, så att du kan lyssna på dina favoritpodcasts på Spotify eller utforska dess erbjudanden för att hitta nya. Så här hittar du eller bläddrar podcaster i Spotify:

 1. Öppna Spotify på skrivbordet och välj Bläddra från menyn till vänster. (Tryck på i mobilappen Sök.)

 2. Välj Poddsändningar.

  Bläddrar i podcaster i Spotify

 3. Bläddra bland utvalda podcastavsnitt, eller rulla ner för att bläddra efter kategori eller utforska olika spellistor.

 4. Håll muspekaren över omslagsbilden och välj Spela -knappen för att börja lyssna, eller välj podcasttiteln för att se fler avsnitt.