Saltar al contenido

Vad är Anchor -appen för podcaster?

10 de agosto de 2021
anchor podcast 6de3f718ca554057947c3fbc6c50967c

Anchor, ibland kallat Anchor FM, är en populär podcastplattform som erbjuder gratis podcastinspelnings-, redigerings-, värd-, distribution- och intäktsgenerering till allmänheten. Med hjälp av de officiella Anchor -apparna eller webbplatsen kan vem som helst importera en befintlig podcast för att dra nytta av dess verktyg eller skapa ett nytt ljudprojekt från grunden. Anchor -apparna kan också användas för att ladda ner och lyssna på podcaster som skapats av andra.

Ankars funktioner och tjänster

Här är Anchors främsta funktioner och tjänster.

 • Podcast -värd. Anchor erbjuder gratis hosting för ett obegränsat antal podcastavsnitt utan några begränsningar för dataanvändning eller filstorlekar.
 • Podcastinspelning och redigering. Anchor -apparna och webbplatsen kan användas för att direkt spela in och redigera podcastavsnitt.
 • Distribution av podcast. Användare kan använda Anchor för att publicera sin podcast på flera stora podcast- och ljudplattformar samtidigt.
 • Intäktsgenerering för podcast. Anchor kan ansluta sponsorer till podcasters förutom att erbjuda en betald prenumerationsfunktion.
 • Podcast lyssnar. Anchor kan användas för att lyssna och prenumerera på podcasts.

Vad är ankare?

Anchor är en gratis podcast -värdtjänst som kan användas för att vara värd för obegränsade podcaster och podcastavsnitt. Det finns inga begränsningar när det gäller bandbredd eller webbtrafik. Att vara värd för din podcast på Anchor kan vara ett bra alternativ till att vara värd för den på din vanliga webbhotellstjänst, eftersom nedladdningar av podcastavsnitt av lyssnare inte påverkar trafikgränserna för din webbplats. Anchors värdalternativ är också helt gratis. Att hålla en podcast på Anchor är helt gratis och det finns inga nivåer eller dataplaner att oroa sig för.

Vilka Podcast -plattformar stöder Anchor?

Anchor kan användas för att distribuera podcaster till en växande lista med populära podcast -appar och tjänster som Stitcher, Google Podcasts, Apple Podcasts och Spotify. Här är listan över podcast -plattformar som Anchor stöder.

 • Apple Podcasts
 • Breaker
 • Castbox
 • Google Podcasts
 • Mulen
 • Pocket Casts
 • RadioPublic
 • Spotify
 • Stitcher

En av fördelarna med att använda Anchor för att distribuera en podcast till andra plattformar är att dess listor på alla ovanstående tjänster kan uppdateras allt på ett ställe i ditt Anchor -konto. Det finns ingen anledning att skapa konton på andra podcast -plattformar. Förutom att distribuera en podcast på andra plattformar, tillhandahåller Anchor också data om vilken tjänst som är mest populär och hur många gånger avsnitt lyssnas på. Detta är en funktion som få andra podcast -tjänster tillhandahåller. Distribution av en podcast på andra plattformar är dock inte obligatorisk, och det här alternativet kan inaktiveras från en podds inställningar. Anchor får inga rättigheter till ditt innehåll på något sätt.

Är Anchor Podcasts annorlunda?

Poddsändningar skapade på eller värd på Anchor är inte annorlunda än de som görs med andra appar och distribueras någon annanstans. Faktum är att de flesta poddar som finns på Anchor är tillgängliga på andra plattformar som Stitcher, Apple Podcasts och Spotify.

Att lyssna på podcaster på iOS- och Android Anchor -apparna erbjuder dock ytterligare funktioner. Till exempel kan ljudutmatningen och uppspelningshastigheten ändras manuellt från appen medan du lyssnar på ett avsnitt och en mängd olika delningsalternativ är tillgängliga.

Podcast -lyssningsfunktioner i iOS Anchor -appen.

Varje podcastavsnittssida låter dig också interagera med en seriens skapare. Knacka på applåder -knappen låter skaparna veta att du gillar avsnittet medan du trycker på Meddelande ikon kan du spela in ett personligt meddelande och skicka det direkt till dem från appen. Många podcaster på Anchor accepterar bara röstmeddelanden via Anchor -appen. Vissa Anchor podcasts spelar lyssnare ljudmeddelanden i sina avsnitt, vilket skapar en större känsla av gemenskap mellan skaparna och deras publik.

Allt om Anchors gratis podcasttranskriptionstjänst

Medan många företag tar betalt för att transkribera ljud, erbjuder Anchor faktiskt denna tjänst gratis. Som standard transkriberas alla podcaster som laddas upp till Anchor -plattformen automatiskt till engelska. Vidare skapas videoversioner av podcasts med hjälp av avsnittets ljud och det genererade skriptet. Anchors avsnittstranskriptioner är datorgenererade så det kan vara värt att korrekturläsa dem innan de delas eftersom de kan innehålla fel. Dessa videor kan laddas ner, delas via e -post eller en molnplattform som OneDrive, eller delas på sociala medier som Instagram, Vero, Twitter och Facebook. Podcastavsnittsvideor kan också laddas upp till videoplattformar som Twitch, YouTube och Mixer.

Hur podcasters tjänar pengar med ankare

Anchor erbjuder två alternativ för intäktsgenerering av podcast med sin månatliga donationsmodell och sponsrad reklam. Donationsfunktionen fungerar ungefär på samma sätt som Patreon genom att låta en podcast -lyssnare registrera sig för en återkommande månadsdonation till skaparen. Reklamtjänsten kopplar direkt podcasters med sponsorer. När den väljs av en sponsor måste podcaster spela in ett kort reklambudskap och infoga det i sina podcastavsnitt med hjälp av Anchor -webbplatsen eller appens redigeringsfunktioner. Ibland måste ett manus läsas ordagrant medan andra podcaster kan ges större frihet i hur de marknadsför en produkt eller tjänst. Antalet sponsorer som är anslutna till en podcaster och priset de är villiga att betala beror på antalet podcastavsnitt som för närvarande görs, hur många prenumeranter den har och hur engagerad publiken är. Ankare kan när som helst ta ut sina intäkter. Anchor tar ut en schablonbelopp på $ 0,25 för varje uttagningsbegäran och drar 30% från alla sponsrade kampanjbetalningar.

Hur är ankar och Spotify anslutna?

I februari 2019 förvärvades Anchor FM av Spotify. Även om de två tjänsterna förblir separata på ytan, antyddes det i det officiella tillkännagivandet att Spotify skulle hjälpa till att finansiera utvecklingen av fler podcastverktyg på Anchor som i sin tur kan erbjuda dessa funktioner till användare på Spotify. Spotify- och Anchor -konton är helt separata och de två tjänsterna har inget förhållande på ytnivå utöver det faktum att den ena äger den andra.