Saltar al contenido

Hur man ändrar Googles hemnamn

14 de junio de 2021
001 how to change google home name 602b1ad7d03c415885c471f7ba8ef42d

Vad du ska veta

  • Ladda ner Google Home-appen för Android eller iPhone / iPad.
  • Android: Tryck på Enhet > inställningar > Enhetsinformation > Enhetsnamn > Spara.
  • iPhone / iPad: Tryck på Enhet > inställningar > Enhetsinformation > Enhetsnamn > Spara.

Den här artikeln förklarar hur du ändrar namnet på en enda Google Home-enhet med hjälp av mobilappen för Android och iOS.

Hur ändrar jag mitt smeknamn på Google Home?

Ladda först ned Google Home-appen för Android eller iOS. Följ sedan stegen nedan för att ändra ditt Google Home-namn. Även om instruktionerna och skärmdumparna nedan är för iOS-enheter är processen nästan identisk på Android. Eftersom Google Home-appen endast är tillgänglig för Android, iPhone och iPad måste du ladda ner Android-emulatorn för Windows om du vill byta namn med en dator.

  1. Ladda ner Google Home-appen från App Store eller Google Play Store.

  2. Öppna appen och välj vilken enhets namn du vill ändra. Om du inte ser någon av dina Google Home-enheter, se till att du är inloggad på Google-kontot som är länkat till din högtalare eller skärm genom att trycka på ditt kontofoto högst upp till höger på skärmen.

  3. Tryck på Inställningsikon högst upp till höger (representerad av en kugghjulsikon) på enhetsskärmen.

  4. Knacka Enhetsinformation.

  5. Knacka Enhetsnamn.

  6. Skriv in det nya namnet och tryck sedan på Spara.

    Stegen för att ändra namnet på din Google Home-enhet

Du kan inte ändra namnet på din Google Home-enhet när du använder röstkommandon. Om du ändrar ditt Google Home-namn ändras bara hur enheten identifieras i ditt hemnätverk. Du måste fortfarande aktivera den genom att säga «Hej, Google» eller «Okej, Google.»

Varför ge Google Home ett smeknamn?

Med Google Home-appen kan du ändra namnet på enskilda Google Home-enheter om du har multiplar i ditt hem och behöver identifiera dem snabbt. Exempel på hårdvara som du kan byta namn på är Google Home, Google Home Mini, Google Nest Mini, Google Home Max, Google Nest Audio, Google Nest Hub och Google Nest Hub Max. Som standard heter ditt Google-hem XXX rum Hem. Det här generiska namnet kanske inte är ett problem om du bara har en enhet i ditt hem, men du kanske vill ändra det för en mer personlig upplevelse eller om du har flera enheter runt huset. Lyckligtvis är det enkelt att ändra smeknamnet på ditt Google Home. Du behöver bara ladda ner Google Home-appen och vara ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som den enhet du vill redigera.

Vanliga frågor

  • Hur ändrar jag ett Google Home Hub-namn? Om du har sparat flera hem eller hubbar använder du rullgardinspilen bredvid dess namn för att välja rätt. Välj inställningar > Heminformation > Hem smeknamn. På Redigera namn skärmen och ändra namnet. Knacka Spara när du är klar.
  • Hur ändrar jag mitt namn på Google Home? För att begära att Google Assistant hänvisar till dig med ett annat namn, ändra smeknamnet som är kopplat till ditt länkade Google-konto. Välj din profilikon i det övre högra hörnet> Assistentinställningar > Smeknamn. Antingen skriver du in ett nytt namn eller använder Stava det eller Spela in dina egna alternativ.