Saltar al contenido

Hur man ansluter Chromecast till hotell-Wi-Fi

30 de junio de 2021
connect chromecast to hotel wi fi 4175829 21485d8d7e59400baae6922a39f7ba93

Vad du ska veta

 • Anslut din bärbara dator till hotellets Wi-Fi som vanligt. Välj Start > inställningar > Nätverk och internet. Välja Mobil hotspot.
 • Sätta på Dela mitt internet med andra enheter. Bekräfta Dela min Internetanslutning från är inställt på Wi-Fi.
 • Bekräfta Dela min internetanslutning över är inställt på WI-Fi. Spela in nätverksnamnet och lösenordet och ställ in Chromecast med det.

Den här artikeln förklarar hur du ställer in en Windows 10-hotspot och ansluter en Chromecast till den för att komma åt ett hotells nätverk. Den innehåller också information om hur du ställer in en hotspot med en mobil enhet eller en bärbar router.

Skapa en Windows 10-hotspot

Om du är på ett hotell med ett öppet Wi-Fi-nätverk och utan inloggning krävs, anslut din Chromecast till TV: n och ställ in den på Wi-Fi-nätverket. Annars är den enklaste metoden att skapa en Windows 10-hotspot. Chromecast kan ansluta till den eftersom det inte behövs någon välkomstsida. Alla andra enheter (mobil eller bärbar dator) som är anslutna till samma hotspot kan strömma till Chromecast. Anslut först din bärbara dator till hotellets Wi-Fi som vanligt och logga in på hotellets välkomstsida. När din bärbara dator är ansluten till internet är du redo att följa nästa steg för att ansluta din Chromecast.

 1. Klick Start, Välj inställningaroch välj Nätverk & Internet.

 2. Välj Mobil hotspot från vänster ruta.

 3. Klicka på väljaren för att vända Dela min internetanslutning med andra enheter till .

 4. Se till att Dela min Internetanslutning från är satt till Wi-Fi.

 5. Se också till Dela min internetanslutning över är satt till Wi-Fi.

 6. Spela in Nätverksnamn och Nätverkslösenord som visas längst ner i fönstret.

Nu när din hotspot för din dator är aktiverad ställer du in din Chromecast som vanligt, men använd nätverksnamnet och lösenordet som du spelade in ovan för dina anslutningsinställningar. Om du inte har en Windows 10-bärbar dator kan du också dela din internetanslutning via Wi-Fi med en Mac. Om du har en äldre Windows-bärbar dator kan du använda Connectify för att dela din Wi-Fi-anslutning.

Skapa en mobil hotspot

Om du inte har din bärbara dator med dig har de flesta moderna mobiltelefoner en funktion för att dela internetanslutningen via en mobil hotspot. Så här aktiverar du en Wi-Fi-mobil hotspot med din Android:

 1. Öppna Inställningar.

 2. Under Trådlöst nätverk knacka Mer.

 3. Knacka Internetdelning och bärbar hotspot.

 4. Tryck på Ställ in Wi-Fi-hotspot.

 5. Skriv a Nätverksnamn och Lösenord.

 6. Knacka Spara.

 7. Gör det möjligt Bärbar Wi-Fi-hotspot.

Nu delar din telefon sin internetanslutning som en Wi-Fi-åtkomstpunkt. Du kan ansluta till detta Wi-Fi-nätverk med din Chromecast precis som med något annat nätverk. Om du har en iPhone kan du också aktivera en Wi-Fi-mobil hotspot med iPhone. Använd endast den här lösningen om du har en obegränsad dataplan. Streaming av filmer eller program via din mobila hotspot kan förbruka mycket data och medföra stora datakostnader. Några telefoner kan dela sin Wi-Fi-anslutning istället för data. Om din telefon har denna funktion behöver du inte oroa dig för dataanvändning.

Använd en bärbar router

En annan lösning för att få en Chromecast att fungera på ett hotell-Wi-Fi-nätverk är att ta med sig en bärbar Wi-Fi-router. Om du aldrig har använt en är en trådlös reserouter en kompakt enhet som du kan ansluta till en trådlös hotspot och sedan dela den anslutningen med flera enheter. När du köper en, vill du vara säker på att den erbjuder Wi-Fi-klientstöd, vilket innebär att den kan ansluta till ett Wi-Fi-nätverk som en klient. Allt som loggar in på och ansluter sig till ett nätverk (ett Wi-Fi-nätverk i det här fallet) är en klient. Så när din iPhone eller bärbara dator ansluter sig till ett nätverk anses det vara en klient.

En Wi-Fi-router och en bärbar dator på ett skrivbord

Det finns många bra val för reseroutrar. Du kan också behöva ta med dig en nätverkskabel för att ansluta till hotellrumets nätverksuttag, om hotellet inte tillhandahåller en. Även om hotellet inte har ett nätverksuttag, låter de flesta reseroutrar dig ansluta till hotellets Wi-Fi-nätverk. Sedan kan du skapa en åtkomstpunkt för alla enheter i rummet (inklusive Chromecast) för att ansluta till varandra.

Låt ditt Wi-Fi-kort se ut som Chromecast MAC-adressen

Om inget av alternativen ovan fungerar för dig finns det ett sista alternativ. Sättet som ett hotell övervakar vilka enheter som är auktoriserade att ansluta till Wi-Fi-nätverket är med MAC-adress (Media Access Control). Ett trick på expertnivå är att få hotellroutern att tro att din Chromecast faktiskt är din bärbara dator genom att tillfälligt ställa in ditt trådlösa kort till samma Mac-adress som din Chromecast. Sedan autentiserar du med hotellets välkomstsida. Följ stegen nedan för att skicka den autentiseringen från din bärbara dator till din Chromecast. Först, innan du åker till din resa, ska du hämta din Chromecasts MAC-adress medan den är ansluten till ditt Wi-Fi-hemnätverk.

 1. Öppna Google Home-appen på din telefon.

 2. Tryck på Enheter i övre högra hörnet.

 3. Tryck på tre prickar längst upp till höger på din Chromecast-enhet för att se inställningarna.

 4. Bläddra ner till botten av inställningssidan och spela in MAC-adressen.

  Chromecast MAC-adress visas i Google Home-inställningar

 5. Var noga med att skriva ner adressen, eftersom du behöver den i följande steg.

Skicka nätverksautentisering till din Chromecast

När du är på hotellet utför du följande steg på din Windows 10-bärbara dator för att skicka Wi-Fi-nätverksautentisering till din Chromecast.

 1. Klick Start, typ cmdoch tryck på Stiga på på tangentbordet.

 2. Typ getmac och tryck Stiga på.

 3. Skriv ner Fysisk adress listas bredvid den anslutna enheten under Transportnamn. Det här är din bärbara datorer MAC-adress, som du behöver senare.

 4. Klicka på Start, skriv Enhetshanteraren och klicka på Enhetshanteraren.

 5. Bygga ut Nätverkskort.

 6. Högerklicka på Wi-Fi-adaptern och välj Egenskaper.

 7. Klicka på Avancerad flik.

 8. Klicka på Nätverksadress egendom och ange din Chromecast MAC-adress till Värde fält.

Om du inte ser det Nätverksadress eller Lokalt administrerad adress, då kanske ditt Wi-Fi-nätverkskort inte stöder MAC-förfalskning. Du kan dock kanske använda Ethernet-kortet istället. I äldre versioner av Windows fungerar ovanstående instruktioner också, att öppna enhetshanteraren är lite annorlunda. För att göra det, tryck och håll ned Windows och tryck på R nyckel. Skriv i dialogrutan devmgmt.msc och tryck på Stiga på nyckel. Fortsätt resten av instruktionerna enligt beskrivningen.

Låt ditt Ethernet-kort se ut som din Chromecast MAC-adress

Anslut din bärbara dator direkt till Hotel Ethernet-porten. När du väl är online kan du använda samma procedur ovan för att göra ditt Ethernet-nätverkskorts MAC-adress till din Chromecast.

Nätverksadressegenskap för det trådbundna Ethernet-nätverkskortet

När du har loggat in på hotellets välkomstsida, kopplar du bort datorn och startar sedan Chromecast. Nu när Chromecast MAC-adressen är registrerad hos hotellroutern borde den inte ha problem med att ansluta till nätverket. Du kan ställa in Chromecast precis som du skulle göra hemma.

Alternativ till att använda Chromecast på ett hotell

Om dessa alternativ verkar som ett besvär kan du välja att köpa andra enheter som kan logga in på hotellnätverk. En Amazon Fire Stick är ett bra alternativ eftersom den har en inbyggd webbläsare. Roku streaming-stick är ett annat alternativ eftersom du kan ansluta till dess sekundära Wi-Fi-signal med din bärbara dator för att logga in på hotellets hotspot.