Saltar al contenido

Hur man ansluter HDMI över långa avstånd

22 de julio de 2021
gofranco hdmi cat5e amzn 5bb7db944cedfd00261919c5

Vad du ska veta

  • Trådlös lösning: Använd Ethernet-kablar för att ansluta enheter till en internetrouter.
  • Trådlös lösning: anslut en HDMI-kabel till enhetens utgång och till en extern sändare.

Den här artikeln förklarar olika sätt att ansluta HDMI över långa avstånd.

HDMI: Fördelarna och nackdelarna

En bra sak med HDMI är att du kan skicka både ljud och video från en källa (som en Blu-ray Disc-spelare) till en destination (som en hemmabiomottagare eller TV) med en enda kabel. HDMI har emellertid problem, till exempel enstaka problem som uppstår på grund av dess handskakningskrav (både källan och TV: n eller videoprojektorn måste känna igen varandra för att anslutningen ska kunna tas). Ett ytterligare problem med HDMI är dess effektivitet över långa avstånd. Det rekommenderas att HDMI-källor och målenheter inte ligger längre än 15 meter från varandra för bästa resultat. HDMI-kablar kan dock utöka detta på ett tillförlitligt sätt till cirka 30 fot. Även om de är välkonstruerade (och det betyder inte nödvändigtvis extremt dyra) kan vissa HDMI-kablar utöka signalintegriteten upp till 50 fot. Att förlänga detta avstånd kan vara svårt. Du kan se en effekt som kallas gnistrar och du kan stöta på ökade handskakningsproblem. Ändå kan du stöta på dessa problem med korta HDMI-kabellängder. Så vad gör du om du vill förlänga det avståndet över 50 fot, så långt som 100 till 300 fot, eller hela ditt hus så att HDMI-enheter kan fås och vara avsedda på flera platser? 2:27

Hur man felsöker problem med HDMI-anslutning

Kabelansluten lösning: HDMI Over Cat

Ett sätt att utöka HDMI är med Ethernet-kablar. Samma typ av Ethernet Cat5-, 5e-, 6- och Cat7-kablar som används för att ansluta enheter till en internetrouter eller hem- / kontorsnätverk kan också överföra ljud- och videosignalerna som används i en hemmabioinstallation.

Detta görs med en HDMI-till-Cat5 (5e, 6, 7) omvandlingssats. Dessa kit finns från märken som Gofanco och Monoprice. Denna typ av kit levereras med en sändare och mottagare, som båda ansluts till nätström. Här är stegen för att ställa in detta.

  1. Placera sändaren och mottagaren där du vill ha varje enhet.

  2. Anslut en HDMI-källa (DVD / Blu-ray Disc-spelare, kabel- / satellitbox, mediestreamer, spelkonsol eller HDMI-utgången från en hemmabiomottagare om den ligger långt från din TV eller videoprojektor) till HDMI ingång på sändaren.

  3. Anslut ena änden av en Cat5e, 6, 7-kabel till sändarens Ethernet-utgång.

  4. Anslut Cat-kabelns andra ände till Ethernet-ingången på mottagaren.

  5. Anslut HDMI-utgången från mottagaren till TV: n eller videoprojektorn.

  6. Anslut sändaren och mottagaren för att driva strömmen och kontrollera att installationen fungerar.

  7. Om installationen inte fungerar, gör om anslutningsinställningen eller se våra felsökningstips för HDMI. Om du inte lyckas, kontakta teknisk support för dina omvandlare.

Förutom att förlänga HDMI med Cat5e-, 6- eller 7-kablar, överför liknande sändare / mottagaralternativ HDMI med fiber eller RF Coax. Fiber kan förlänga HDMI över långa avstånd (t.ex. en mil eller mer). Den fysiska layouten och installationen är densamma som för förlängare som använder Cat-kablar. HDMI-källan är ansluten till en sändare, som omvandlar HDMI-signalen till Fiber eller Coax, som i sin tur är ansluten till en mottagare som omvandlar signalen som kommer in via Fiber eller Coax tillbaka till HDMI.

Optisk HDMI-kabel

Använda omvandlare för att utöka HDMI över Cat, Fiber eller Coax fungerar. Det finns dock också möjlighet att använda HDMI-kablar med fiberoptiska omvandlare inbyggda i HDMI-kontakterna. Dessa kablar fungerar som alla andra HDMI-kablar. Anslut ena änden till källan, den andra änden till en TV- eller videoprojektor, så är du redo att gå.

Exempel på FIBBR optisk HDMI-kontakt

Dessa kablar finns i olika längder. Beroende på tillverkare kan du kanske beställa anpassade längder. Optisk HDMI-kabelteknik stöder längder på 300 fot eller mer. Optiska HDMI-kablar finns tillgängliga från märken som FIBBR, Gofanco, Monoprice och Sewell Direct.

Trådlösa HDMI-lösningar

Ett annat sätt att ansluta HDMI-enheter är trådlöst. Denna lösning kan eliminera behovet av en lång HDMI-kabel i ett stort rum, vanligtvis på ett avstånd av 30 till 60 fot. Vissa enheter kan ge upp till 150 fot eller mer täckning.

Iogear GWHDKIT11 Wireless HDMI Kit Setup

Hur trådlös HDMI-anslutning fungerar liknar stegen som används för Cat-, Fiber- och Coax-omvandlare. Du ansluter en kort HDMI-kabel till HDMI-utgången på en källenhet (Blu-ray-spelare, mediestreamer eller kabel / satellitbox) till en extern sändare. Sändaren skickar ljud- / videosignalen trådlöst till en mottagare, som i tur, är ansluten till en TV- eller videoprojektor med en kort HDMI-kabel. Trådlös HDMI har oftast fallit i favör. Du kan fortfarande hitta enheter som stöder det, men det finns ingen överenskommen standard. De företag som producerar enheterna gör det helt på egen hand. Det fanns två stora konkurrerande trådlösa HDMI-format, som alla stödde sina egna produkter: WHDI och Wireless HD (WiHD). Båda dessa format har fallit ur favör, och båda misslyckas med att få grepp som standard. I stället fortsätter de företag som tidigare antagit dessa format att producera sina egna enheter baserat på de potentiella standarderna. WHDI överför HDMI-signaler med 5 GHz-frekvensbandet. Överföringsområdet kan vara upp till 100 fot eller mer (beroende på produkt). Exempel på varumärken som erbjuder trådlösa HDMI-produkter med WHDI-teknik är ActionTec, IOGEAR och Nyrius. WiHD sänder HDMI-signaler med frekvensbandet på 60 GHz. Överföringsområdet sträcker sig cirka 60 fot men minskar eller blir icke-effektivt vid överföring genom väggar. Resultaten är bäst om sändaren och mottagaren ligger inom siktlinjen. Vissa märken som erbjuder trådlösa HDMI-produkter med WiHD-teknik inkluderar DVDO och Monoprice. Båda dessa alternativ gör det bekvämare att ansluta HDMI-källor och TV-apparater eller videoprojektorer utan en ful kabel. Men som med traditionell kabelansluten HDMI-anslutning kan det finnas problem som avstånd, problem med platsen och störningar när de ligger nära en trådlös router eller liknande enhet (beroende på om du använder WHDI eller WiHD). Det finns också skillnader i hur båda metoderna kan implementeras på varumärkes- och modellnivå, till exempel om vissa surroundljudformat och 3D kan rymmas. Många trådlösa HDMI-sändare och -mottagare är inte 4K-kompatibla men finns tillgängliga på ett växande antal enheter. Om du behöver 4K-kompatibilitet, kontrollera produktfunktioner och specifikationer för att se till att den tillhandahålls.

Poängen

HDMI är den främsta anslutningen som används i hemmabio, och den försvinner inte snart. På den positiva sidan ger HDMI möjlighet att överföra HD (och 4K) video och nödvändiga ljudformat från källkomponenter till hemmabiomottagare och videodisplayer. Även PC-världen har kommit ombord med HDMI-anslutning, en standardfunktion på både stationära och bärbara datorer. Trots dess utbredda antagande är HDMI inte problemfritt. En av dess svagheter är dess oförmåga att överföra videosignaler över långa sträckor utan ytterligare stöd. Kabelbaserade alternativ är de mest stabila när du använder HDMI i kombination med Ethernet, Fiber, Coax eller använder optiska HDMI-kablar. Ändå är trådlösa alternativ lönsamma för hemmabruk. Om du installerar ett hemmabiosystem med ett långt avstånd mellan de HDMI-anslutna komponenterna och komponenterna inte fungerar, överväg alternativen som diskuterats ovan som möjliga lösningar. Kostnaderna för att implementera varje lösning kan variera, så gör en översikt över dina specifika behov och vilket alternativ som uppfyller dessa behov inom din budget.