Saltar al contenido

Hur man använder Alexa för att överföra musik mellan ekoenheter

15 de diciembre de 2022
GettyImages 1344717562 14c26682aa134493a45141ab7f5bd929

Vad du ska veta

 • I rummet där du för närvarande lyssnar: säg «Alexa, pausa.»
 • I rummet där du vill lyssna: säg «Alexa, återuppta musik.»
 • För att överföra musik till Echo Buds, anslut dem till din telefon och säg «Alexa, flytta min musik hit.»

Den här artikeln förklarar hur du använder Alexa för att överföra musik mellan Echo-enheter, så att du kan fortsätta lyssna i ett annat rum. Vill du lyssna på musik i hela huset istället för att växla mellan specifika rum? Ställ in musik i flera rum för att spela på alla dina Echo-enheter samtidigt.

Kan du använda Alexa för att flytta musik till en annan enhet?

Amazon låter dig flytta musik mellan olika Echo-enheter med enkla röstkommandon. Du kan överföra musik från ett Echo till ett annat Echo, mellan Echo-högtalargrupper, från en Echo-högtalare till Echo Buds och till och med från ett Echo i ditt hus till din Echo Auto.

Hur använder jag Alexa för att flytta musik mellan ekoenheter?

Med Echo-högtalare i hela ditt hus kan du låta Alexa flytta din musik från en enhet till en annan med ett röstkommando. Denna inställning är trevlig om du flyttar från ett rum till ett annat, men du vill fortsätta lyssna på samma musik.

Detta fungerar med Echo Auto förutom Echo, Echo Dot, Echo Show och andra Echo-enheter. Så här använder du Alexa för att flytta musik från en Echo-högtalare till en annan:

 1. Säg «Alexa, pausa.» Du måste vara i rummet där musiken spelas just nu.

 2. Gå till rummet där du vill lyssna på musik.

 3. Säg «Alexa, återuppta musiken.» Du kan också använda ett mer specifikt kommando som «återuppta musik här» eller «återuppta radio här» om Echo i det andra rummet återupptar uppspelningen av fel innehåll.

 4. Din musik överförs till det nya rummet.

Hur använder jag Alexa för att flytta musik till Echo Buds?

Du kan också använda Alexa för att flytta musik från en Echo-högtalare till dina Echo Buds. Den här processen använder olika röstkommandon, men den fungerar på samma sätt förutom det. Så här flyttar du musik från ett Echo till Echo Buds:

 1. Anslut dina Echo Buds till din telefon och sätt dem i öronen.

 2. Använd kommandot «Alexa, flytta min musik hit.»

 3. Om musik för närvarande spelas på någon av dina Echo-enheter, pausas den på den enheten och återupptas på dina Echo Buds.

Hur använder jag Alexa för att flytta musik mellan högtalargrupper?

Om du lägger till dina Echo-högtalare till smarta hemgrupper kan du använda Alexa för att flytta musik mellan rum genom att be Alexa att flytta musik till en specifik smart hemgrupp. Du kan också använda samma metod för att flytta musik till ett stereopar Echo-högtalare eller en Echo Sub och dess tillhörande högtalare. För att flytta musik till en ny högtalargrupp, använd ett röstkommando som följer detta mönster: «Alexa, flytta (typ av ljudinnehåll) till (smarta högtalargrupp.»

Till exempel kan du säga «Alexa, flytta min podcast till vardagsrummet» eller «Alexa, flytta min musik till sovrummet», beroende på vad du lyssnar på och de specifika namnen på dina smarta hemgrupper.

FAQ

 • Hur spelar jag Apple Music på Alexa?

  För att spela Apple Music med Alexa behöver du ett Apple Music-prenumeration, en Alexa-aktiverad enhet, till exempel ett Echo, och en iOS- eller Android-enhet som redan är konfigurerad med Alexa. Starta Alexa-appen på din mobila enhet och tryck på Mer (tre prickar) > Färdigheter och spel. Sök efter och välj Apple Music och tryck Aktivera att använda > inställningar > Länka konto. Följ anvisningarna för att logga in med ditt Apple-ID.

 • Varför kan inte Alexa nå Amazon Music?

  Om Alexa inte spelar musik från Amazon Music kan det vara ett tekniskt problem eller ett problem med din Amazon Music-prenumeration. Gå till ditt Amazon-konto och se till att du har en aktiv Amazon Music-prenumeration. Du bör också se till att Echo-enheten eller annan Alexa-aktiverad enhet är inloggad på en profil med en Amazon Music-prenumeration. Observera att om du har ett explicit filter på kommer enheten inte att kunna spela en låt med explicit text. Andra felsökningssteg inkluderar att starta om Echo och ställa in Amazon Music som standardmusiktjänst.