Saltar al contenido

Hur man använder Alexa’s Stör ej-läge

15 de julio de 2021
3Amazondevices 2bf59854e64241dfb838e4a6d21f0b27

Trött på att höra Alexa berätta om olika saker? Du kan aktivera läget Alexa stör inte för att hindra henne från att ge dig varningar under angivna tidsramar. Med läget kan du blockera:

 • Alla inkommande aviseringar
 • Alla meddelanden
 • Alla inkommande samtal

Läget blockerar inte förplanerade larm och timers; du måste stänga av dem separat om du inte vill att de ska störa dig. Funktionen Stör ej är utformad för att fungera på alla Alexa-aktiverade enheter. Du kan dock inte ställa in att läget ska fungera samtidigt på alla enheter på ditt konto. du måste aktivera den individuellt i varje enhets inställningar för att uppnå det målet.

Slå på Alexa’s Stör ej-läge för en enda instans

Du kan ställa in en enda instans av Stör ej med Alexa-appen eller genom att direkt tala med Alexa. För att aktivera läget med din röst, ge kommandot «Alexa, slå på Stör ej. «Hon kommer att svara med» Jag kommer inte att störa dig «så att du vet att hon hörde dig. För att aktivera läget med appen istället öppnar du Alexa-appen och följer dessa steg:

 1. Tryck på hamburgare meny längst upp till vänster på skärmen.

 2. Knacka inställningar.

 3. Knacka Enhetsinställningar.

 4. Hitta och knacka på den enhet du vill ställa in läget på.

 5. Bläddra ner och knacka Stör inte.

 6. Flytta skjutknappen till skärmen Stör ej .

  Skärmbilder som visar hur du aktiverar Stör ej i Alexa-appen.

 7. Stör ej är nu inställt på din valda enhet. Följ samma steg och skjut helt enkelt knappen Schemalagd skjutreglage till Av läge för att stänga av läget.

Hur man schemalägger Alexa: s Stör ej-läge

Om du behöver Alexa för att vara tyst samtidigt regelbundet kan du schemalägga Stör ej-läge med Alexa-appen. Stör ej scheman måste ställas in för dagliga händelser. Du kan inte anpassa dem till att fungera, till exempel bara på vardagar. Det är varje dag eller ingen alls. För att ställa in en schemalagd Stör ej-tid, öppna Alexa-appen och följ dessa steg:

 1. Tryck på hamburgare meny längst upp till vänster på skärmen.

 2. Knacka inställningar.

 3. Knacka Enhetsinställningar.

 4. Hitta och knacka på den enhet du vill ställa in läget på.

 5. Bläddra ner och knacka Stör inte.

 6. På skärmen Stör ej bredvid Planerad, flytta skjutknappen till placera.

  Stör inte schemaläggningsalternativ

 7. Bredvid Start, tryck på tiden. Använd den medföljande klockan för att välja den timme och minut du vill att Stör ej ska börja. Glöm inte att välja AM eller PM. Knacka OK.

 8. Bredvid Slutet, knacka på tiden. Använd den medföljande klockan för att välja den timme och minut du vill att Stör ej ska avslutas. Glöm inte att välja AM eller PM. Knacka OK. Alexa stör dig inte under schemalagda timmar förutom förinställda larm och timers. Du kan fortfarande spela musik eller lyssna på annat ljud under schemalagda timmar.

Hur inaktiverar eller inaktiverar du Stör ej-läge

Precis som att sätta på läget kan du stänga av läget antingen muntligt eller via appen.

 • Röstkommando: För att verbalt stänga av läget efter en enda instans, ge bara kommandot, «Alexa, stäng av Stör ej. «Hon kommer att svara med» Stör ej är nu avstängd. «
 • Alexa-appen: För att stänga av läget med appen, gå tillbaka till Enhetsinställningar. Tryck på enheten som används, tryck på Stör inte, flytta sedan skjutreglaget till Av placera.