Saltar al contenido

Hur man använder ett mobilt boardingkort

27 de junio de 2021
how to use a mobile boarding pass eb61458058f44011ad7ed012566127e4

Ett mobilt boardingkort är, som frasen antyder, en version av det traditionella boardingkortet som är utformat för användning på en smartphone, surfplatta eller annan smart enhet som en Apple Watch. Detta digitala ombordstigningskort, ibland kallat e-biljett, representeras av en streckkod som kan ses inifrån en app. Streckkoden som används på ett mobilt boardingkort är identisk med den på ett boardingkort och kan vanligtvis användas överallt där pappersversionen accepteras. De flesta kommersiella flygbolag som United Airlines, Air Canada, American Airlines och Qantas stöder alla mobila boardingkort. Även Disney använder denna teknik för att skapa mobila boardingkort för Rise of the Resistance och andra populära åkattraktioner i temaparkerna Disneyland och Disney World.

Hur du får ett boardingkort på telefoner och surfplattor

Flygbolag och andra företag som stöder e-biljetter och digitala boardingkort skickar ofta relevant streckkod till dig i ett e-postmeddelande. I det här fallet visas streckkodsbilden vanligtvis i själva e-postmeddelandet eller i en bilaga som en PDF-fil. Vissa streckkoder som ingår i flygbolagets e-postmeddelanden kan faktiskt vara för kvitto eller bevis på inköp. Dessa kan inte användas som ombordstigningskort. Vissa flygbolag använder ett mobilt boardingkort som ser identiskt ut med pappersversionen medan andra kanske bara använder en ensam streckkod.

Streckkoden kan vara en vanlig rektangulär eller en fyrkantig QR-kod. Många företag uppmanar dig att klicka på en länk i beställningsbekräftelsen via e-post för att se ditt boardingkort på flygbolagets webbplats eller i dess app.

Skärmbilder av ett flygbolagets e-post och ett mobilt boardingkort i Qantas iPhone-app.

Finns det en Boarding Pass-app?

Det finns ingen officiell smartphone-app som endast är avsedd för ombordstigningskort. De flesta flygappar har dock appar som låter dig komma åt och se ditt ombordstigningskort tillsammans med annan viktig information som rör din resa. Om du har fått ditt boardingkort eller e-biljett streckkod i ett e-postmeddelande kan du helt enkelt använda detta på flygplatsen. Inga ytterligare appar behövs. Apple och Google erbjuder båda sina egna appar som samlar e-biljetter och ombordstigningskort från olika företag på ett och samma ställe. Apples iPhone har Wallet-appen och Android-smartphones använder Google Pay-appen.

Hur man lägger till ett elektroniskt boardingkort till Google Pay

Google Pay är en app som installeras på de flesta nya Android-smartphones. Den kan användas för att göra telefonbetalningar och lagra medlemskort, e-biljetter och boardingkort för flygbolag. Om ditt boardingkort har skickats till dig med en e-postadress i Gmail kommer ditt boardingkort sannolikt redan att läggas till i Google Pay-appen automatiskt. Om inte, kan du lägga till ditt boardingkort till Google Pay genom att göra något av följande:

  • Tryck på Lägg till i Google Pay ikonen i e-postmeddelandet eller ditt flygbolags app.
  • Ta en skärmdump av streckkoden för boardingkort, tryck på Lägg till i Google Pay > Spara > Visa boardingkort.

Så här lägger du till ett ombordstigningskort till iPhone Wallet-appen

IOS Wallet-appen används för att hantera presentkort, e-biljetter, klubbmedlemskap och ombordstigningskort och – som Google Pay – kan användas för att göra digitala köp. Mobile boardingkort kan ibland läggas till i Wallet-appen automatiskt om din enhet upptäcker det. Om den inte gör det är allt du behöver göra att trycka på Lägg till i Apple Wallet på flygbolagets webbplats eller i e-postadressen eller appen.

Behöver jag skriva ut mitt boardingkort?

Du behöver inte skriva ut ditt boardingkort på papper eftersom all nödvändig information finns tillgänglig i mobilversionen av koden, flygbolagets app och de olika e-postmeddelandena de har skickat till dig. Mobila ombordstigningskort är säkrare än traditionella eftersom de lagras på din smarta enhet borta från bedragarna. Om de hittas, kan boardingkort för papper användas för att hacka in i ditt frekventa flygarkonto och eventuellt stjäla dina poäng och finansiell information. Om du av någon anledning inte kan använda ditt mobila boardingkort på flygplatsen på grund av ett tekniskt misslyckande kommer flygbolagets personal att skriva ut en traditionell pappersversion för att använda istället. Det här är inte något du behöver oroa dig för.

Vad gör jag med ett mobilt boardingkort?

Den exakta proceduren för vad du ska göra med ett ombordstigningskort varierar beroende på vilken flygplats du använder, oavsett om du flyger hemma eller internationellt, och vilket flygbolag du reser med. Rädd för en app eller tekniskt fel? Ta en skärmdump av din mobila boarding pass streckkod. På det här sättet kan du snabbt komma åt den från enhetens fotonapp. I allmänhet är allt du behöver göra att visa ditt boardingkort till flygbolag och flygplatspersonal när du blir ombedd genom att öppna vilken app du har den lagrad i på din smartphone. Beroende på ditt flygbolag kan ditt boardingkort till och med visas automatiskt på din smarttelefons skärm när du anländer till flygplatsen. För att se till att allt går smidigt, vrid upp enhetens skärmens ljusstyrka, och om den inte visas automatiskt, navigera till streckkoden för boardingpass medan du väntar i kö på flygplatsen.